Tabella

NB II. 2017/2018
1. MTK Budapest82     
2. Várda SE75     
3. Békéscsaba65     
4. Budaörsi SC63     
5. Nyíregyháza Sp…60     
6. GYIRMÓT FC GYŐR59     
7. Győri ETO58     
8. Soroksár SC56     
9. Ceglédi52     
10. Vác51     
11. Csákvári TK47     
12. Dorogi46     
13. Siófok45     
14. Budafoki MTE45     
15. MTE 190445     
16. Zalaegerszegi TE44     
17. Kazincbarcika44     
18. Szolnoki MÁV42     
19. Szeged 201141     
20. Soproni VSE20     
részletes tabella     

Keresés

Gyirmót TV

FAIR PLAY


A GYIRMÓT FC GYŐR 
PROGRAMJA
MERKANTIL BANK LIGA
2017-2018


TISZTELD AZ ELLENFELED!


AQUVITAL

FC CSÁKVÁR

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

BUDAFOKI MTE

BUDAÖRSCEGLÉDI VSE
DOROGI FC

WKW ETO FC GYŐR
KBSC


CREDOB. MOSONMAGYARÓVÁR


NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

BFC SIÓFOK


SOROKSÁR SC

VÁC FC

ZTE FC


FELKÉSZÜLÉS KÖZBEN

2017. július 14. 15:12:37  nyomtatási kép

A negyedik felkészülési hetében tart a Gyirmót FC Győr labdarúgó csapata, tehát túl van  a nyári alapozó munka jelentős részén. Hat edzőmérkőzést is játszott a csapat és így az NB II. -es játékos keret is kialakulni látszik. Itt volt tehát az ideje, hogy megkérdezzük Molnár Lászlót, a Gyirmót FC Győr vezetőedzőjét ezekről a dolgokról és az elmúlt időszak tapasztalatairól.  
- Elvégeztük azt a munkát, amit elterveztünk erre az időszakra. Ez azt jelenti, hogy leraktunk egy olyan fizikális alapot, amely megfelelő. Ezt azonban mostantól szinten kell tartani, hiszen  egy nagyon hosszú és sok mérkőzésből álló bajnokságra készülünk. Az elkövetkező időszakban és a bajnokság közben is lesz egy olyan edzésnap, amikor a terhelésre, a fizikai felkészítésre helyezzük majd a hangsúlyt. A felkészülésünk következő két hetében azonban, a taktikai elemek kerülnek előtérbe. Sokat fogunk foglalkozni a védekezésünk stabilitásával valamint a támadásaink felépítésével és befejezésével. Gyakorolni fogjuk a pontrúgásokat, a rögzített szituációkat és a bajnoki rajt közeledtével már figyelünk a frissítésre is.     

Hogyan lehet összegezni a hat felkészülési találkozónk tapasztalatait?

- A célnak teljes mértékben megfeleltek ezek a felkészülési találkozók, mert azt akartam, hogy megismerjünk különböző stílusokat, mint amilyen a spanyol, a török, az osztrák, az orosz vagy éppen a szlovák. Lássuk, hogy merre tart a labdarúgás és mi az, amit nekünk ebből át kell venni és alkalmazni. Jó csapatok ellen játszottunk kimondottan hasznos mérkőzéseket, amelyek megmutatták a hibáinkat és az erényeinket. Sok próbajátékos szerepeltetése és komoly terhelés közben az eredmények most kevésbé voltak fontosak. Annak  azonban örültem, hogy megfelelő partnere voltunk minden ellenfelünknek és mérkőzésről - mérkőzésre a játékunk is javult. A Galatasaray ellen tetszett, hogy igazi csapatként dolgoztunk, tehát koncentráltan, fegyelmezetten és taktikusan futballoztunk. A legjobban azonban a spanyolok ellen játszottunk, mert azon a mérkőzésen volt hitünk fordítani, felállni a hátrány után, mert nagyon karakteres volt a csapatunk. A hátralévő időben már csak magyar csapatok ellen játszunk majd, hogy felkészüljünk a bajnokságra. Ezek igaz alacsonyabb osztályú, NB III - as gárdák, de ezek a felkészülési találkozók már számunkra is más célt szolgálnak.

Milyen céllal utazik a csapat az edzőtáborba?

- Nekünk egy teljesen új csapatot kell építeni, mert nagyon sok új labdarúgó érkezett hozzánk. Ezért ragaszkodtam ahhoz, hogy edzőtáborba menjünk, mert szükséges lesz együtt töltenünk egy hetet ahhoz, hogy igazán megismerjük egymást. Csapatot kell alkotnunk és ehhez egy profi csapat számára kell az, hogy kimozduljon a megszokott környezetéből és kizárólag a csapatra és a futballra koncentráljon. Ezért is kapott a csapat, a játékosok és a szakmai stáb egy szabadnapot az indulás előtt. Sokat fogunk dolgozni Mátraházán, de ugyanakkor fontos lesz az is, hogy közösséget építsünk az edzőtáborozás idején. Szakmai oldalról pedig azoknak a hibáknak a kijavítására is törekedni fogunk, amelyek most még benn vannak a játékunkban. Azt természetesen tudjuk, hogy hibázás nélkül nem lehet lehozni egy mérkőzést, de nekünk ezekből még sokkal több van, mint amennyit jelenleg elbírunk.    

Érkeznek az új igazolások, tehát alakul, formálódik a csapatunk. Az viszont egy másik kérdés, hogy mennyire vagyunk készen?

- Az újonnan igazolt labdarúgókkal már minden posztra van két közel azonos képességű játékosunk. Ki tudunk tehát alkítani tehát egy hasznos és egészséges versenyhelyzetet a csapatba kerülésért, hiszen húsz mezőnyjátékossal és három kapussal rendelkezünk. A legjobb formában lévő és így a csapatnak a legtöbbet segíteni tudó játékosokat fogjuk majd szerepeltetni, mert mindig és minden helyzetben a Gyirmót FC Győr csapatának érdeke a legfontosabb számunkra. Achim visszatérésével, Czár, Szőcs, Jano, Stieber és Németh érkezésével, sokat erősödött a keretünk és már hiányposzt sincs a csapatunkban. Simon András is felépült a sérüléséből és vele remélhetőleg az előre játékunk is eredményesebb lesz. Lényegesen jobban állunk, de amennyiben lesz még reális lehetőségünk az erősítésre, akkor azt ki fogjuk használni. Még egy igazán gólerős támadó jól jönne, de tehetséges fiatalok előtt is nyitva van még az ajtónk.

Megvan a csapatunk bajnoki sorsolása. Milyen ez a menetrend a számunkra?

- Ahogy ezt Magyarországon mondani szokták, az első négy - öt forduló elég "meleg" lesz nekünk. Én azonban azt gondolom, hogy ez minden csapatra igaz a bajnokság első szakaszában. Ezek a fordulók leginkább az edzők számára lesznek tanulságosak, mert ezekben az éles helyzetekben kapnak választ a kérdéseikre. Akkor derül majd ki igazából, hogy mennyit ért a felkészülésük és milyen csapatot tudtak összerakni. Addig minden csak találgatás és olyan esélylatolgatás, amelyet teljesen felülírhat a bajnoki rajt. Említettem már, hogy egy nagyon hosszú bajnoksággal kell számolnunk, amelyben azok a csapatok lesznek majd sikeresek, amelyek stabilak maradnak. Jó és rossz sorozata is lesz mindegyik csapatnak és a végelszámolásnál majd azok lesznek elől, amelyek ezeket a legjobban fel tudják dolgozni. A jó bajnoki rajt tehát elsősorban azért lenne fontos, hogy visszaigazolja a csapatunknak azt, hogy mi alkalmasak leszünk erre.  

Több évtizedes edzői tapasztalatai vannak a szlovák profi labdarúgásban. Érdekes kérdés tehát, hogy milyen különbséget lát a magyar és a szlovák labdarúgók között?

- Ez nem könnyű kérdés, mert értelemszerűen nincsenek alapvető különbségek két szomszédos ország labdarúgásában vagy játékosaiban. Viszont valóban érdekes téma és  beszélgettünk már erről Simon Gyulával, a Gyirmót FC Győr pályaedzőjével. Meg is erősítette bennünk azt, amit nemrégen, Gérard Houlleir a francia válogatott, a Paris Saint - Germain és a Liverpool volt vezetőedzője mondott egy szlovákiai előadásán. Az ismert és sikeres szakember ugyanis kiemelte, hogy a mai futballban a tehetség mindössze 30 % -ban meghatározó tényező. A magyar játékosok vitathatatlanul ügyesek, nagyon jók a képességeik, de legfőképpen csak játszani szeretnek és ez ma már nagyon kevés. A mérkőzések statisztikái is egyértelműen megmutatják, hogy mennyit kell futni, dolgozni a mai labdarúgásban és milyen sok dolgot kell még hozzárendelni a játékhoz az eredményekért. Ennek a felismerése talán még egy kicsit szokatlan itt Magyarországon. Mi azonban együtt dolgozunk, Holanek Zoltán erőnléti edzővel és Tőkés László kapusedzővel, akik remek munkát végeznek és nagyon sokat segítenek abban, hogy ötvözzük a magyar és a szlovák mentalitást.

sortav
sortav

Naptár

2018.június 20. szerda
sortav
HKSzCsPSzV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

sortav
VÁLTSA KI ÖN IS
GYIRMÓT FC GYŐR KLUBKÁRTYÁJÁT!
TÁMOGATÓINK