Tabella

NB II. 2017/2018
1. MTK Budapest82     
2. Várda SE75     
3. Békéscsaba65     
4. Budaörsi SC63     
5. Nyíregyháza Sp…60     
6. GYIRMÓT FC GYŐR59     
7. Győri ETO58     
8. Soroksár SC56     
9. Ceglédi52     
10. Vác51     
11. Csákvári TK47     
12. Dorogi46     
13. Siófok45     
14. Budafoki MTE45     
15. MTE 190445     
16. Zalaegerszegi TE44     
17. Kazincbarcika44     
18. Szolnoki MÁV42     
19. Szeged 201141     
20. Soproni VSE20     
részletes tabella     

Keresés

Gyirmót TV

FAIR PLAY


A GYIRMÓT FC GYŐR 
PROGRAMJA
MERKANTIL BANK LIGA
2017-2018


TISZTELD AZ ELLENFELED!


AQUVITAL

FC CSÁKVÁR

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

BUDAFOKI MTE

BUDAÖRSCEGLÉDI VSE
DOROGI FC

WKW ETO FC GYŐR
KBSC


CREDOB. MOSONMAGYARÓVÁR


NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

BFC SIÓFOK


SOROKSÁR SC

VÁC FC

ZTE FC


GYIRMÓTON LEHET TERVEZNI! - BESZÉLGETÉS MOLNÁR LÁSZLÓVAL

2017. október 12. 13:50:21  nyomtatási kép

Tizenkét bajnoki mérkőzés után, az ötödik helyen áll a Gyirmót FC Győr labdarúgó csapata a Merkantil Bank Liga NB II – es bajnokságban. Hat győzelmet sikerült szerezni, három mérkőzésen döntetlen eredmény született és háromszor vereséget szenvedett a csapatunk. Ezzel a teljesítménnyel, huszonegy bajnoki pontot gyűjtöttünk össze és így van egy kis lemaradásunk a listavezetők, 31 pontos MTK Budapest és a 29 pontos Kisvárda mögött. Ezeket a száraz adatokat ismerjük és ezért, most inkább az érzéseiről beszélgettünk, a Gyirmót FC Győr vezetőedzőjével. 
Hogy érzi magát Magyarországon és milyen tapasztalatai vannak a magyar labdarúgásról?

- Nagyon jól érzem magam Magyarországon, hiszen én felvidéki vagyok és így félig magyarnak is tartom magam. A nagyszüleim magyar családot alkottak és ezért én ismerem a nyelvet és a szokásokat. Mivel Dunaszerdahelyen élek, távolságról sem kell beszélni, tehát a családomtól sem szakadtam el és őket sem kellett a megszokott környezetükből kimozdítani. Egyrészt ezért örülök annak, hogy itt lehetek, másrészt pedig labdarúgó edzőként is nagyon jól lehet dolgozni Magyarországon. Szlovákiában még mindig sokkal nehezebbek a körülmények, hiszen sokkal kevesebb támogatást kap a sportág. Itt viszont látom a segítő szándékot arra, hogy előrébb lépjen a magyar labdarúgás. Ilyen környezetben pedig egy edző, tud tervezni, dolgozni, hiszen adottak a feltételek a munkájához.       

2002-ben, néhány hónapig már dolgozott a magyar bajnokságban. Hogyan emlékszik vissza arra az időszakra?

- Sajnáltam, hogy az Újpesten elkezdett munkát nem tudtam befejezni 2002 - ben, de akkor még a szlovák szövetség nem tudta biztosítani a Pro Licences edzői papírokat. Többek között, Kovács Zoltán, Horváth Ferenc és Simek Péter játszott akkor az újpesti csapatban és a ZTE FC elleni szuperkupa győzelemmel, jól is rajtoltunk. Már akkor elhatároztam tehát, hogy egyszer majd visszajövök majd Magyarországra, mert éreztem, hogy a magyarok nagyon szeretik ezt a játékot. Most pedig, ahogy említettem, tesznek is azért, hogy még nagyobb rend és anyagi biztonság valamint infrastrukturális fejlődés legyen a sportágban.    

A Gyirmót FC Győr eddigi szereplése és eredményei, mennyire felelnek az elvárásainak?

- Egy a bajnokságból történő kiesés után, mindig nehéz összeállítani egy új csapatot. A mi esetünkben pedig az osztályváltás után, arra is figyelnünk kellett, hogy megfeleljünk az NB II. szabályainak. Úgy kellett tehát csapatot építenünk, hogy csak magyar labdarúgókat  igazolhattunk, és a fiatal szabálynak is meg kellett felelnünk. Az élvonalhoz képest, nagy különbség ez, hiszen itt nem lehet a hiány posztokat, rutinos külföldi labdarúgókkal pótolni. Nekünk segítséget jelentett, hogy jöttek felvidéki magyar labdarúgók és úgy gondolom, hogy olyan 70 – 80 % - ban, sikerült is a csapatunk felépítse. A bajnokság előtt többször is halottam, hogy gyenge lesz ez a keret, de én bíztam a játékosokban és azt is tudtam, hogy mit akarok elérni. Csalódott vagy elégedetlen nem lehetek, de voltak olyan mérkőzésein, amelyeken több pontot kellett volna szereznünk és ezek hiányoznak, amikor a bajnoki tabellára nézek.        

Milyen esélyeket lát arra, hogy a csapatunk már ebben a bajnokságban kiharcolja a feljutást érő helyek egyikét?

- Azzal, a most még hiányzó 20 – 30 % - al lehetne, az élvonalról beszélni a bajnokság jelenlegi szakaszában. Ehhez azonban sokat kell még dolgoznunk és a lehető legjobb helyen kell végeznünk a bajnokság őszi szakaszában. Most tehát dolgoznunk kell és így javulnunk a játékban és az eredményességben. Nálunk nincsenek nagy sztárok, de én a csapatot, az egységet mindig fontosabbnak is tartottam ennél. Az MTK Budapest a bajnokság legnagyobb esélyese és én azt gondolom, hogy a budapesti kék –fehérek joggal bízhattak is a feljutásban. Az üldözők közül, a nagyon egységes és ambiciózus Kisvárda Master Good most előnyben van, de a másik feljutó helyre továbbra is több csapat pályázik. Ezek között van a Gyirmót FC Győr csapata is, de az igaz esélyekről, majd a téli szünet után lehet nyilatkozni.

A következő bajnoki találkozón, az MTK Budapest lesz az ellenfelünk. Mit vár, mire számít ezen a bajnoki mérkőzésen?  

- A bajnokság top csapata, az MTK Budapest gárdája lesz a vendégünk és már érezni, hogy megkülönböztetett figyelem övezi ezt a találkozót. A srácokon is érzem, hogy fontos nekik ez a mérkőzés és gondolom, hogy a Gyirmótról a nyáron az MTK csapatához igazoló, Bori Gábor és Vass Patrik is így van ezzel. Butaság lenne tehát tagadni, hogy egy felfokozott hangulatú bajnoki találkozóra készülünk, amelynek a három pontja nagyon értékes lenne. Előzetes találgatásokra és esélylatolgatásra nem szívesen vállalkoznék, de az biztos, hogy ez a mérkőzés, pontos választ ad majd arra kérdésre, hogy jelenleg hol tartunk.

A felfokozott hangulatról jut az eszünkbe, hogy korábban két edző is kifogásolta a viselkedését a kispadon. Mit gondol erről?  

- Én soha nem tagadtam, hogy temperamentumos ember vagyok és azt pedig minden edző pontosan tudja, hogy egy labdarúgó mérkőzés pedig nem egy babazsúr. A sportszerű keretekre azonban a játékvezetők figyelnek, sőt a negyedik játékvezetőnek ezt kiemelt feladata. Az most megemlített esetekben pedig engem nem küldtek el a kispadtól és a több mint két évtizedes edzői pályafutásom során, erre Szlovákiában is csak néhány alkalommal volt példa. Amennyiben megbántottam volna az említett edző kollégákat, akkor elnézést kérek, de azt azért szeretném megjegyezni, hogy a másik edző kinevetése vagy az eredményjelző tábla mutogatása sem igazán dicséretes dolog.    

Biztosan van olyan mondanivalója, amire nem kérdeztünk rá. Kérem, hogy egészítse ki ezzel ezt a beszélgetést.

- Köszönöm ennek a lehetőségét és ezt szeretném is arra kihasználni, hogy kiemeljem a szakmai stábunk munkáját. Az asszisztens edző Simon Gyula, a kapusedző Tőkés László, az erőnléti edző Holanek Zoltán és a masszőrök, Pető Kata, Tóth Zoltán és Kerekes Krisztián nagyon jó munkát végeznek a háttérben. Azt pedig még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy itt Gyirmóton, profi körülmények dolgozhatunk.       

sortav
sortav

Naptár

2018.június 20. szerda
sortav
HKSzCsPSzV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

sortav
VÁLTSA KI ÖN IS
GYIRMÓT FC GYŐR KLUBKÁRTYÁJÁT!
TÁMOGATÓINK