Tabella

NB II. 2017/2018
1. MTK Budapest82     
2. Várda SE75     
3. Békéscsaba65     
4. Budaörsi SC63     
5. Nyíregyháza Sp…60     
6. GYIRMÓT FC GYŐR59     
7. Győri ETO58     
8. Soroksár SC56     
9. Ceglédi52     
10. Vác51     
11. Csákvári TK47     
12. Dorogi46     
13. Siófok45     
14. Budafoki MTE45     
15. MTE 190445     
16. Zalaegerszegi TE44     
17. Kazincbarcika44     
18. Szolnoki MÁV42     
19. Szeged 201141     
20. Soproni VSE20     
részletes tabella     

Keresés

Gyirmót TV

FAIR PLAY


A GYIRMÓT FC GYŐR 
PROGRAMJA
MERKANTIL BANK LIGA
2017-2018


TISZTELD AZ ELLENFELED!


AQUVITAL

FC CSÁKVÁR

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

BUDAFOKI MTE

BUDAÖRSCEGLÉDI VSE
DOROGI FC

WKW ETO FC GYŐR
KBSC


CREDOB. MOSONMAGYARÓVÁR


NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

BFC SIÓFOK


SOROKSÁR SC

VÁC FC

ZTE FC


AZ ŐSZ LEGJOBBJA VOLT

2017. december 16. 13:07:29  nyomtatási kép

A 2017 – es őszi szezon értékelése Nagy Patrikkal

Az újságíró természetesen pontosan tudja, hogy mennyire szubjektív, egy labdarúgó szezon legjobbjának nevezni egy játékost. A Gyirmót FC Győr őszi csapatából viszont, Nagy Patrik a teljesítményével és az eredményességével is kiemelkedett. Ezért kértük meg őt, hogy értékelje ezt a számunkra sok tanulsággal szolgáló, 2017 – es őszi bajnoki szezont.A nyári átigazolásod után, így nyilatkoztál a honlapunkon:    

  

- Nagyon szeretnék végre meghatározó játékosa lenni a csapatomnak és a számomra külön motivációt jelent, hogy ezt a szülővárosomban érhetem el. Gyirmóton már az előző évben is szóba került a nevem és így én is folyamatosan figyeltem a csapatot. Tudom, hogy most alakul és formálódik egy új játékos keret és én ezt egy nagyon komoly esélynek tartom arra, hogy helyet szerezzek magamnak a középpályán. Játszani szeretnék tehát és segíteni a klubnak, hogy elérje a célját és visszajusson az élvonalba. Amennyiben pedig ez sikerül, akkor azt sem bánnám, ha Gyirmót végleges otthont jelentene nekem.

 

Mit gondolsz most ezekről a mondatokról?

 

- Azt gondolom, hogy egyértelműen jó döntést hoztam, amikor Gyirmótra igazoltam. Nagyon jól érzem magam a csapatban és valóban sokat segített nekem az is, hogy végre Győrben élek. Annak is örülök, hogy a Gyirmót FC Győr stabil játékosának mondhatom magam, mert úgy érzetem, hogy fontos láncszeme voltam a csapatnak. A teljesítményemmel viszont egyáltalán nem vagyok elégedett és a helyezésünk is csalódás a számomra. Nekem is volt szerepem abban, amikor jól futballoztunk, de sajnos a rosszul sikerült találkozókból is kivettem a részem. Az én játékom is elég hullámzó volt tehát és így kizárólag az eredményességem, a nyolc gólom az, ami felülmúlta az előzetes várakozásaimat.

 

Ezt a hullámzó teljesítményt nem értik a csapatunk szurkolói sem, hiszen az egész szezonra az volt a jellemző, hogy a győzelmet, rendre egy vereség követte.

 

- Én és a csapat is nagyon sokat gondolkodott ezen, de sajnos nem tudunk magyarázatot adni erre. Valóban voltak nagy gólarányú és fontos győzelmeink és ezeket sokszor követték teljesen érthetetlen vereségek. Nekem a Vác FC, a Budafoki MTE és a Budaörsi SC elleni fiaskók fájnak a legjobban, mert ezek a tabellán elfoglalt helyezésünket is döntően befolyásolták. Reálisan nézve, jelenleg a bajnokság harmadik – negyedik helyére kellett volna odaérnünk, de ehhez egyenletesebb teljesítményre lett volna szükség. Én hozzáállásban, soha sem érzetem problémát, de az biztos, hogy több olyan találkozónk volt, amelyeken nem koncentráltunk, vagy nem pörögtünk fel eléggé. Igazán begyakorolt játékrendszerünk sem volt és különösen Simon András sérülése után, a futballunk vége, a befejezések is nagyon hiányoztak.

 

Ezeknek a kapcsán, azt gondolom, hogy a vezető edző váltásról is beszélnünk kell.

 

- Hangsúlyozom, hogy személy szerint én emberként kedveltem a volt vezetőedzőnket, Molnár Lászlót. Viszont az is igaz, hogy ő az első pillanattól kezdve, megosztó személyiség volt az öltőzőben és a pályán. Nem találta meg a hangot mindenkivel és ez különösen igaz volt azokra a fiatalokra, akiknek a játéka most kiemelten fontos az eredmények szempontjából. A Merkantil Bank Liga mezőnyét sem ismerte annyira jól, hogy kidolgozott taktika nélkül, abban eredményesek tudjunk lenni. Nem ért tehát váratlanul bennünket az edzőváltás és Hannich Péterrel, az elmúlt néhány hétben, minden tekintetben előre léptünk. Kellett tehát ez a változás és nagyon örülnénk is annak, ha a jövőben Hannich Péterrel tudnánk folytatni, ezt a megkezdett munkát.

 

Őszintén és nyíltan beszélsz és így, a következő kérdés is hasonló lesz. Mit gondol a csapat, ti játékosok az élvonalról és annak a lehetőségéről?

 

- Az idei bajnokságból kiemelkedő MTK Budapest feljutása biztosnak mondható, mert nagyon erős a játékos keretük és kiváló körülmények között is dolgoznak. A sok egy gólos sikerével, a Kisvárda Master Good is előnyös helyzetet alakított ki magának, mert egységes és masszív gárda. Viszont nagyon sok mérkőzés van még hátra és így a jelentős előnyük ellenére sem vagyok biztos abban, hogy ők végezzenek majd a második helyen. Mi most a feljutás szempontjából, alul teljesítettünk, de a csapatunknak egyértelműen az a célja továbbra is, hogy ismét az élvonalban futballozzon. Én ebben a fél évben úgy ismeretem meg a játékos társaimat, hogy a tudásuk, a tapasztalatuk alapján képesek is arra, hogy az első osztályban játszanak. Gyirmóton a feltételek is tökéletesen megfelelnek az élvonal követelményeinek, tehát nem is lehet más vágya a klubnak és a játékosoknak mint, hogy ismét a legjobbak közé kerüljön.

 

Erre utaló jeleket azonban, igazán csak az ETO FC Győr elleni városi rangadó mérkőzéseken mutatott a csapat.

 

- Az a találkozó nagyon feldobott bennünket, mert igazi élmény volt a sok néző előtt, valódi mérkőzés hangulatban futballozni. Lényegesen jobb teljesítményre is sarkallt bennünket az ETO elleni mérkőzés és pontosan ezért nem szabad megelégednünk semmilyen középszerűséggel. Én játszottam már közel száz élvonalbeli találkozón, a Ferencvárosban, az Újpestben, a Vasasban, a Szombathelyi Haladásban és Kecskeméten, tehát pontosan tudom, hogy mit jelent az első osztály. Az is egyértelmű, hogy a Gyirmót FC Győr sok tekintetben nem összehasonlítható, ezeknek a csapatoknak a többségével. Nekünk azonban itt is lehet és kell egy olyan közösséget formálni, amelyben elég erős az önbecsülés, a becsvágy és az eltökéltség ahhoz, hogy a legjobbat akarja.               

sortav
sortav

Naptár

2018.június 20. szerda
sortav
HKSzCsPSzV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

sortav
VÁLTSA KI ÖN IS
GYIRMÓT FC GYŐR KLUBKÁRTYÁJÁT!
TÁMOGATÓINK