BENT KELL MARADNUNK!

2018-01-10 15:25:58


- Egy nagyon nehéz és tanulságos fél szezont zártunk, amelyben az eredményesség tekintetében csak a hajrában szerepeltünk megfelelően - mondja Nagy László, a Gyirmót FC Győr II. vezető edzője. A játékban, a képességek terén addig is felvették a versenyt a harmadosztály mezőnyének jó részével, de az utolsó fordulókban a játékosaink gondolkodásmódja is megváltozott. Belátták, hogy az eredményekért rengeteget kell dolgozni az edzéseken és a mérkőzéseken. Az pedig külön motivációt jelentett a játékosoknak, hogy Hannich Péter érkezésével többen az első csapat keretével dolgozhattak.

 

Tulajdonképpen ez is a legfontosabb feladata ennek a csapatnak. Ezért kell megtartani ezt az NB III-as szintet?

 

- Ezeknek a fiatal labdarúgóknak a harmadosztályú bajnokság tökéletes lehetőség a fejlődésre és a megfelelő rutin megszerzésére. A számunkra pedig valóban, az itteni bajnoki címmel ér fel, amikor az első csapatunkhoz olyan játékosokat tudunk feladni, akik nálunk felkészültek. Ilyen volt a tavalyi bajnokságban Kőris Krisztián és Szalánszki Gergő, az idén pedig Farkas Zoltán és Vörösbaranyi Armand. A jövőben pedig még sokkal szorosabb kapcsolatot fogunk tartani a két csapat között, hiszen ezt Hannich Péter már sportigazgatóként fogja felügyelni. Ennek az értelmében kerül bevezetésre az az intézkedés is, hogy a Gyirmót FC Győr II. mindenkori vezetőedzője az első csapat pályaedzőjeként is dolgozik a jövőben. Arra is törekszünk, hogy a két csapat ne azonos napon játssza majd a bajnoki találkozóit, és így többet tudjunk kamatoztatni a visszajátszók szerepeltetésből.

 

Egyre nagyobb rangja van az NB III-as bajnokságnak, ahol a feljutást érő címért és a kiesés elkerüléséért is nagy lesz harc.

 

- Három csapatot kell megelőznünk és így várhatóan a Szabadkikötő, a Veszprém, a Csorna, a Dunaharaszti és a Pénzügyőr lesznek a mi igazi vetélytársaink. Azt pedig pontosan tudjuk, hogy ezek a csapatok is ragaszkodnak ehhez a bajnoksághoz, hiszen szakmai és játékos vonalon is komolyan erősítenek. Azzal nem foglalkozunk, hogy a szakma a biztos kiesők közé sorolja a mi fiatalokból álló csapatunkat. Ezt az életkori hátrányunkat inkább egy nagyon erős, sok gyakorló mérkőzéssel kiegészített felkészüléssel próbáljuk meg eltüntetni. A felnőtt mérkőzések ugyanis valóban nagyon hiányoznak még sok labdarúgónknak és ezt most a télen is szeretnénk pótolni. A jelenlegi helyzetünkben nagy bravúr lesz a bent maradás kiharcolása, de én megfelelő szakmai háttér és az utolsó mérkőzésink teljesítményét nézve ezt megoldhatónak tartom.               

                  

Mikor kezdte a téli felkészülést a csapat és ebben milyen program szerint halad?

 

- Ezen a héten hétfőn kezdtük el a munkát az ilyenkor megszokott felmérésekkel és ráhangoló edzésekkel. Nyolc hétre terveztük a felkészülésünket, amelyben kiemelt szerepe lesz a már említett tíz edző mérkőzésünknek. Az ellenfelünk lesz a Credobus Mosonmagyaróvár, az FC Ajka, a Pápai Perutz FC, a Sárvár FC, Dunaszerdahelyi AC második és a szintén szlovák harmadosztályú, Nagyölved csapata is. Szerepelünk a hagyományos Alcufer kupán és több megyei első osztályú csapattal, Ménfőcsanak, Nyúl, Lipót is játszunk gyakorló mérkőzést. A jelenlegi tizenhat mezőnyjátékosból és két kapusból álló keretünket is szeretnénk megerősíteni és ezért január végéig, néhány új labdarúgót is megnézünk.