MEGTARTOTTUK A TAVASZI SZEZONNYITÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓNKAT

2019-01-31 16:37:47


Elsőként Margitai Zoltán cégvezető mondta el, hogy félidőnél tartunk, de nem más a cél, mint az NBI-be felkerülni. A cégvezető többek között elmondat, hogy a létesítményi feltételek, az anyagi háttér, a szakmai munka mind adottak, hogy a következő 2019-2020-as bajnoki szezonra NBI-es csapat legyen Gyirmóton. A feljutást követően a bennmaradás lesz a cél és fokozatosan szeretnének elérni, hogy az NBI egyik középcsapata legyen a Gyirmót FC Győr. A fejlesztések között kiemelte, hogy előre láthatólag még idén elkészül a 44 szobás kollégium, ahol a fiatal játékosainkat tudjuk majd elszállásolni, de később, a többi infrastruktúrának is köszönhetően - 2 fűthető pálya, több füves, műfüves pálya, termál medencék - sporthotelként is tud majd üzemelni.

A cégvezető után Hannich Péter sportigazgató elmondta, hogy az Ősz a vártnál jobban sikerült. 21 mérkőzésből 14 győzelem és 46 rúgott gólt értek el. A mag kész és a csapattal az NBI-re készülnek.  A két igazolásból Lipták a rutint és Kamarás a fiatalságot képviseli. A felkészülési meccseken olyan csapatok ellen játszottak (Haladás, Trnava, Sered), akik magasabb szintet képviselnek.

Szepessy László vezetőedző elmondta, hogy a tanulási folyamat kezdetén járnak és úgy vannak az első helyen, hogy a csapat nem úgy játszik, ahogy azt igazán szeretnék. Nehéz szezonra számít, de Győrben nagy hagyománya van a megalkuvást nem tűrő támadójátéknak és ennek szellemében fognak játszani.

Kiemelte, hogy a rossz időből megyünk a jó idő felé és a csapat játéka is így fog változni bajnoki fordulóról fordulóra.

Szilvási Péter csapatkapitány elmondta, hogy érzése szerint a felkészülés jól sikerült, de fel kell kötni a gatyájukat, mert minden csapat az skalpjukat szeretné, de lépésről lépésre haladnak a cél megvalósítása felé.

Lipták Zoltán Hannich Péter hívására érkezett Gyirmótra, aki nem gondolkodott sokat a megkeresésen és örül, hogy itt lehet. A beilleszkedéssel nem volt gond és a 2-3 hónapos kihagyás után most már 100%-osnak érzi magát.

Kamarás György fiatal támadónk elmondta, hogy a Balmazújvárossal már sikerült kiharcolnia a feljutást, de most első helyen szeretne az NBI-be kerülni. Az első meccsen sajnos nem játszhat kisebb sérüléssel bajlódva, de a többi mérkőzésen már szeretne szerepelni. Nagyon erősnek tartja a keretet és a mérkőzés keretbe kerülésért is meg kell küzdenie, de minden edzésen azon dolgozik, hogy a szakmai stáb számoljon vele.

Hajrá Gyirmót!