A Puskás Akadémia a Kaposvár második csapatát fogadta Felcsúton, és bár az elsõ félidõben is nagy fölényben játszott, a vezetõ gólra a második félidõ elejéig várni kellett: a Kleinheisler László által kiharcolt tizenegyest Zsolnai Róbert váltotta gólra. A hazaiak ezzel megszerezték a hõn áhított vezetést, a folytatásban Luque közeli lövése révén még növelték is, így a végén durroghattak a pezsgõk, elõkerülhettek a „Bajnokcsapat!” feliratú pólók.

Mint ismert, a 30. forduló mérkõzéseit korábban lejátszották, így már csak három forduló van hátra a bajnokságból – azaz a Kozármisleny hiába gyõzte le az utóbbi hetekben visszaesõ, edzõt is váltó Ajkát két második félidei góllal, már nem elõzheti meg felcsúti vetélytársát. Igaz, majdnem biztos, hogy a második hely meglesz a baranyaiaknak.

A biztos bennmaradásért hajtó – vagyis a 2-5. helyek egyikén megragadni kívánó – zalaegerszegiek Baján vendégeskedtek, és már a 2. percben 11-est rúghattak – Kocsárdi Gergely lövését védte Orbán Soma. És ez még csak a zalai rémségek kezdete volt. A 20. percben egy szögletet követõen Szénási István fejjel vezetést szerzett a bajaiaknak, majd a második félidõben egy könnyelmû labdavesztést követõen Szöllõsi Tamás belõtte a második gólt is. A hátralévõ idõben Vlaszák Géza több nagy védéssel tartotta életben csapatát, ám Darko Pavicsevics szépítése után hiába pörögtek fel a vendégek, nem tudtak egyenlíteni.

A Sopron magabiztos hazai gyõzelemmel jelezte bennmaradási szándékát, míg a Paks II tizenegy vereség után elkönyvelte elsõ tavaszi sikerét.

LABDARÚGÓ NB II, NYUGATI CSOPORT

26. FORDULÓ, SZOMBATI MÉRKÕZÉSEK

PUSKÁS AKADÉMIA–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI II 2–0 (0–0)

Felcsút, 500 nézõ. Vezette: Takács J. (Kovács II G., Buzás)

PUSKÁS AKADÉMIA: Somodi (Czirjék, 85.) – Margitics, Vaszicsku, Fabio, Nagy Zs. –
Tóth B. (M. Luque, 65.), Polonkai – Baracskai, Szakály D. (Gajdos, 58.), Kleinheisler – Zsolnai. Vezetõedzõ: Benczés Miklós

KAPOSVÁR II: Rusák – Kuckó, Földes M., Fotiasz, Kiss A. – Kovacic, Böjte P. (Horváth G., 77.), Thian – Kirchner (Garai, 62.), Házi, Horváth Á. (Böröczky, 57.). Edzõ: Barna László

Gólszerzõ: Zsolnai (11-esbõl, 1–0) a 49., M. Luque (2–0) a 83. percben

MESTERMÉRLEG:

Benczés Miklós: – Célba értünk, de a bajnokság végéig természetesen még sok a feladatunk. Rengetegen dolgoztak csapatunk sikeréért.

Barna László: – Fegyelmezetten játszottunk, de egy tizenegyes góllal vezetéshez jutottak a hazaiak, és tovább már nem is volt veszélyben a gyõzelmük.

KOZÁRMISLENY–FC AJKA 2–0 (0–0)

Kozármisleny, 300 nézõ. Vezette: Berger (Farkas B., Huszár)

KOZÁRMISLENY: Sólyom – Erõss, Fellai, Romics, Kiss M. (Fenyvesi, 62.) – Nagy J., Kovács T. – Városi, Nagy D., Zsdrál (Boda, 66.) – Fröhlich (Schmidt (83.). Vezetõedzõ: Szabó Zsolt

AJKA: Jánosa – Sallér, Subicz, Pákai, Gunther – Nagy B., Horváth A., Sipos N. (Pavliczky, 89.) – Czanik, Szabó P. (Szabó L., 57.), Kanta Sz. (Mihalecz, 76.). Vezetõedzõ: Vass László
Gólszerzõ: Nagy J. (1–0) az 52., Fröhlich (2–0) a 75. percben

MESTERMÉRLEG

Szabó Zsolt: – Az elsõ tizenöt percben megvoltak a lehetõségeink, utána csak meddõ mezõnyfölényt alakítottunk ki. A második félidõben aztán szenzációsan játszottunk.

Vass László: – Egyenlõ erõk küzdelmébõl a hazaiak jöttek ki jobban, két-három villanásukat nem tudtuk kivédekezni.

BAJAI LSE–ZALAEGERSZEG 2–1 (1–0)

Baja, 150 nézõ. Vezette: Barna (Takács G., Márton Zs.)

BAJA: Orbán – Hajnal G., Szilasi, Farkas A., Szabó Gy. – Szabó Sz. (Illés D., 78.), Szénási –
Szentgyörgyi (Deszpotovics, 87.), Balázs D., Csokics – Szöllõsi T. (Sibinger, 91.). Edzõ: Goretich Krisztián

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Kovács G., Bogunovics (Tsishkevich, 81.), Hajdú N. – Simonfalvi (Vágó, 65.), Máté P. – Seye, Grbics, Frizoni – D. Pavicsevics. Vezetõedzõ: Simon Antal

Gólszerzõ: Szénási (1–0) a 21., Szöllõsi T. (2–0) az 52., D. Pavicsevics (2–1) a 80. percben

MESTERMÉRLEG

Goretich Krisztián: – Nehéz volt, de maximálisan helytállt a csapat, és NB II-es szinten játszott. Néhány labdarúgóm még a homokozóban töltötte napjait, amikor Vlaszák Géza vagy Kocsárdi Gergely már az NB I-ben futballozott.

Simon Antal: – A kihagyott tizenegyesünk után vérszemet kapott a Baja, és megérdemelten szerzett kétgólos elõnyt. Hátrányban csak erõlködtünk, a hazai a csapat megérdemelten nyert.

SOPRONI VSE–VESZPRÉM FC 3–1 (2–0)

Sopron, 500 nézõ. Vezette: Radványi (Szvetnyik, Nagy T.)

SOPRON: Ilizi – Fazakas (Seper, 68.), Baranyai N., Vadas, Pintér A. – Fazekas N. (Varga G., 68.), Deme, Horváth A. – Szabó L., Bali, Balázs R. (Laczkovich, 73.). Vezetõedzõ: Bücs Zsolt

VESZPRÉM: Kovács A. – Nagy Á. (Osváth, 69.), Császár , Tóth F., Bosnjak – R. Thiago, Molnár Z., Hevesi-Tóth, Szöllöskei (Dániel (21.) – Szabó Zs., Honma (Meiczinger, 82.). Vezetõedzõ: Nagy Tamás

Gólszerzõ: Deme (11-esbõl, 1–0) a 21., Baranyai N. (2–0) a 42., Balázs R. (3–0) az 56., Szabó Zs. (3–1) a 61. percben

Kiállítva: Kovács A. (gólhelyzetben buktatta Horváth Andrást) a 21. percben

MESTERMÉRLEG

Bücs Zsolt: – Több lehetõségünk volt, ezért megérdemelten nyertünk. Önmagunkhoz képest viszont gyengécskén játszottunk.

Nagy Tamás: – Korán kerültünk ember- és gólhátrányba, ennek ellenére csapatom tartását bizonyítja, hogy méltó ellenfelei voltunk a soproniaknak.

MVM PAKS II–GYÕRI ETO II 1–0 (0–0)

Paks, 100 nézõ. Vezette: Urbán E. (Galán, Kulcsár J.)

PAKS: Kiss M. – Szalontai, Berkó, Lakatos G. (Kesztyûs (54.), Feil – Czinger, Laták (Blatt, 54.), Kvanduk, Pintér N. – Eisenberger, Pap R. (Horváth M. (90.). Edzõ: Lengyel Ferenc

GYÕR: Kamenár – Sztanisics, Lang, Kálmán (Serfõzõ, 74.), Paget – Farkas II B., Kalmár, Köles (Bellar (70.), Paku – Matetits (Varga T., 59.), Kvilitaia. Edzõ: Sándor István

Gólszerzõ: Pap R. (1–0) a 65. percben

MESTERMÉRLEG

Lengyel Ferenc: – Hasonló teljesítményt nyújtottunk eddig is, de ezúttal volt kapusunk, góllövõnk és egy kis szerencsénk is.

Sándor István: – Nehéz elhinni, amit mondok, de ahelyett, hogy hat nullás gyõzelmet arattunk volna, pont nélkül távoztunk.

PÉNTEKEN:

NB II, Nyugat: tizenegyesgóllal nyert a Csákvár az SzTK ellen

A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában a 26. forduló nyitó mérkõzésén a Csákvár hazai pályán 1–0-s gyõzelmet aratott a Szigetszentmiklós ellen, így továbbra is reális esélye van a másodosztályban maradásra.

A mindent eldöntõ jelenetsor az 59. percben játszódott le, amikor a vendégek kapusa elütötte a labdát a középen érkezõ Bondarenko elõl, ám közben az ukrán csatárt is elgázolta, így a játékvezetõ – vitatható módon – tizenegyest ítélt. Az ítéletvégrehajtó szerepében Domján Attila tündökölt, higgadtan a jobb alsó sarokba passzolt.

A hosszabbítás perceiben elõbb a hazaiak kapusa, Gelei mentette meg hatalmas bravúrral csapatát a kapott góltól, majd a szögletet követõen a gólvonalról tisztáztak a védõk.

LABDARÚGÓ NB II, NYUGATI CSOPORT

26. FORDULÓ

CSÁKVÁRI TK–SZIGETSZENTMIKLÓSI TK 1–0 (0–0)

Csákvár, 600 nézõ. Vezette: Solymosi (Varga G., Demeter J.)
CSÁKVÁR: Gelei – Hajdú S., Racskó, Burucz, Ódé – Vinicius (Burányi, 70.), Domokos B., Imrik (Molnár Cs., 56.), Csordás Sz., Domján A. – Bondarenko (Domonyi, 88.). Vezetõedzõ: Bognár György

SZTK: Horváth L. – Puskás, Jakovljevic, Ducic (Pereira, 76.) – Kollega K., Barna Zs., Khous, Kvekveskiri, Deutsch (Besztercei, 67.) – Mamadou (Urbán G., 64.), Fekete Á. Vezetõedzõ: Zoran Kuntics

Gólszerzõ: Domján A. (1–0 – 11-esbõl) az 59. percben.

MESTERMÉRLEG

Bognár György: – Döntetlen szagú mérkõzésen a színvonal helyett a küzdelem dominált, nem tudtuk felülmúlni az ellenfelet, igaz, õk sem minket. De ez bennünket most nem érdekel, a lényeg a gyõzelem, a három pont megszerzése volt, mert ez kellett ahhoz, hogy életben maradjanak a reményeink.

Zoran Kuntics: – A tizenkettedik találkozónk óta elõször nem találtunk a hálóba,, s ez alaposan megbosszulta magát. Hiába voltak helyzeteink, a támadójátékunkat görcsösnek éreztem, ami vereséghez vezetett.

nemzetisport.hu