A Cegléd a 2006/2007-es szezon után jutott fel az NBII-be, akkor nyerte meg az NBIII Alföld csoportját. Azóta tagjai a magyar másodosztálynak. A tavalyi szezont követõen osztályozón tudták biztosítani bennmaradásukat.

Legközelebbi ellenfelünk a 11. forduló után edzõváltáson esett át, Ványi Zsoltot Kiss László váltotta. A Ceglédi VSE tavaly elõtt a klub legnagyobb sikerét érte el, mikor az akkor még két csoportos NBII Keleti csoportjában a 4. helyen végeztek. Ezt az eredményt még Ványival értékel, kinek álma, a pestmegyeifoci.hu-nak adott interjújából kiderül, hogy az volt, hogy az egy csoportos NBII-ben is õ tartsa benn a csapatot. Ez azok után, hogy 11 mérkõzés alatt 12 pontot gyûjtött együttesével a ceglédi születésû edzõ, a vezetõk döntése értelmében már nem következhetett volna be. 
A Pest megyeieknek 3 gyõzelem és 2 döntetlen mellett 6 vereségük van. Megverték a Kozármislenyt, a Dunaújvárost, és a Sopront.
A Magyar kupából a 2. fordulóban búcsúzott a CVSE, amikor a Nyíregyháza Spartacus verte meg õket 2-0-ra. Az elsõ körben Putnokon aratott ugyanilyen arányú gyõzelmet a Ceglédi VSE.
A Ligakupa D jelû csoportjában a második helyen állnak.
Az elõzõ fordulóban a Balmaz Kamilla Gyógyfürdõt fogadta hazai pályán a Cegléd. Azon a találkozón a 82. percben Berke Balázs játékvezetõ kiállította Robson De Sousa Vasconelos Goes-t, így õ nem fog holnap játszani ellenünk, mint ahogy Szõllõsi Ferenc sem, aki megkapta 5. sárga lapját.
A mérkõzés vasárnap 16.00-órakor kezdõdik Gyõr-Gyirmóton, a Gyirmót stadionban. Minden szurkolót várunk szeretettel. A találkozóról online tudósítást olvashatnak ITT!