A Sopron a 2011-12-es szezonban került az NB II Nyugati csoportjába. Akkor a 14. helyen végeztek, azonban nem estek ki a bajnokságból. Egy évvel késõbb a 8. helyet szerezték meg, így osztályozóra kényszerültek, amit a Dunaújváros PASE ellenében el buktak, ennek ellenére mégis maradhattak a másod osztály tagjai, mivel az NB I-bõl kiesõ Egri FC a harmadosztályban indul, nem a második vonalban.

Idén egy kisvárdai 1-1-gyel kezdtek, majd megverték otthon az SZTK-Erimát 1-0-ra, majd idegenben a Kozármislenyt ugyanilyen arányban. Aztán Sopronban megverte õket az FC Ajka 4-3-ra. Ezt a vereséget még 6 kudarc követte. Egészen a 11. fordulóig kellett várniuk a soproniaknak a következõ gyõzelemhez, amikor a Tatabányát verték meg 2-1-re, a Grosics Gyula stadionban. Az elõzõ fordulóban 3-3-at játszottak a Balmaz Kamilla Gyógyfürdõ otthonában.

Év közben a klubbal közös megegyezéssel szerzõdést bontott Bognár és Bali, valamint felajánlotta lemondását az SVSE ügyvezetõje, Csiszár Ákos, de ezt nem fogadták el, így maradt posztján Csiszár.

A találkozó 2013.11.09-én kezdõdik Sopronban, a Káposztás utcai stadionban. A találkozóról online tudósítást olvashatnak ITT!