GYIRMÓT FC GYÕR II – WHB MÉNFÕCSANAK 8-0 (4-0)

Duna Takarék megyei I. osztály
2015.08.23. 17.00-óra, Gyõr-Gyirmót, Gyirmót stadion, 400 nézõ
JÁTÉKVEZETÕK: Csirke Rudolf – Máté Márk, Fördös Soma
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
GYIRMÓT FC GYÕR II: Rusák E. – Hajba T., Varga R., Molnár M.,  Tóth L. (Balogh L. – 71.p.) – Horváth M., Szücs G. – Gyurján B., Füleki N. (Dávid L. – 53.p.), Irmes D. (Kovács Zs. P. – 53.p.) – Farkas Z.
VEZETÕEDZÕ: Nagy Attila
WHB MÉNFÕCSANAK: Végh N. – Szabó P., Fajkusz L., Buza B. (Füredi P. – 46.p.), Vados G. (Péntek Z. – 43.p.) – Nagy Sz., Visy D., Kamara J., Orbán G., Schillinger D. Zách T. – 73.p.) – Kertész P.
VEZETÕEDZÕ: Lenzsér Zsolt
TUDÓSÍTÁS:
13.p. Gyurján adott a jobb szélen remek labdát Farkasnak, aki középre tört, majd éles szögbõl, 6 méterrõl, jobbal a kapuba lõtt! 1-0!
30.p. Vados tört elõre a bal szélen, majd a középen érkezõ Schillinger elé készített, de Szücs gyönyörûen becsúszva a gólvonalról a kapu fölé vágta a labdát, ezzel nagy ménfõcsanaki helyzetet meghiúsítva.
33.p. A bal összekötõ helyén felfutó Irmes kapott remek labdát, majd védõit lehagyva Véghre vezette a labdát, s 12 méterrõl, higgadtan a kapuba lõtt! 2-0!
42.p. Horváth szerzett harcosan labdát az ellenfél kapujától 18 méterre, majd 14 méterrõl jobbal hatalmas gólt lõtt! 3-0!
43.p. Végh rossz ütemben lépett ki kapujából, így a nyilvánvaló gólhelyzetben kitörõ támadónkkal szemben szabálytalankodott, 11-es, piros lap. A büntetõt már Péntek készült védeni, Füleki labdájába ugyan bele tudott ütni, de a nagy erejû, jól helyezett lövést így sem tudta kiütni a jobb alsó sarokból! 4-0!
57.p. Bal oldali kis szöglet után Gyurján lekészítése után lõtt Tóth kicsivel a kapu fölé.
62.p. Hajba adott remek labdát a jobb összekötõ helyén elõretörõ Gyurjánnak, aki a középen érkezõ Kovács Zs. elé tálalt, õ pedig 12 méterrõl a jobb alsó sarokba lõtt! 5-0!
67.p. Szücs bal oldali beadása után a középen érkezõ Farkas fejelt a kapuba! 6-0!
77.p. Farkas ugratta ki remekül a bal szélen Kovácsot, aki Szücs elé tálalt, de lövését a védõk blokkolták, a majd a kipattanó ugyan közvetve, de vissza került Szücs elé, azonban az ismétlés már kapu fölé szállt.
79.p. Farkas bal oldali, 16 méteres lövését védte Péntek.
81.p. Szücs bal oldali beadására Gyurján érkezett a jobb szélen, s 12 méterrõl kapásból a kapu bal oldalába bombázott! 7-0!
82.p. Dávid L. adott jó labdát Farkasnak, aki 10 méterrõl a kimozduló kapus keze mellett a kapuba lõtt! 8-0!
VÉGEREDMÉNY: 8-0 (4-0)
ÖSSZEGZÉS:
Szép számú közönség elõtt rendezték a megyei I. osztály 2. fordulójának szomszédvári rangadóját, megteltek a 4-es pályánál elhelyezett lelátók.
Küzdelmesen kezdõdött a mérkõzés, ahol már a mérkõzés elsõ 15 percében három nagyobb gólszerzési lehetõség is adódott elõttünk, Gyurján és Horváth lövése után nem, Farkasét követõen már gólt ünnepelhettünk. Ezt követõen kisebb helyzetek mindkét oldalon, de a 33. percben újra mi voltunk eredményesek.
Az elsõ félidõ hajrájában ismét Gyurján lõtt, azonban centikkel a kapu mellé, majd a vendégektõl Kertész végzett el szabadrúgást veszélyes helyrõl, de Rusák biztosan fogta a játékszert. Majd Horváth gólja után Véghet Csirke Rudolf játékvezetõ kiállította, a megítélt büntetõt pedig Füleki értékesítette.
A második félidõben ismét Kertész lövésénél volt magabiztos Rusák, majd Tóth lõtt centikkel a csanaki kapu mellé. A 62. és a 67. percben Kovács és Farkas talált a vendég kapuba. Ezt követõen szinte csak elõttünk adódtak lehetõségek, Gyurján és a 3 találatig jutó Farkas gólján kívül Szücs, Balogh, valamint Farkas még egyszer is betalálhatott volna, de nem szabad telhetetlennek lennünk.
A mérkõzésen gyõzelmünkhöz jogosságához kétség nem férhet, javarészt fiatalokkal álltunk fel, akikben nyilván élt a bizonyítási vágy, hiszen a mérkõzést megtekintette felnõtt csapatunk vezetõedzõje, Bene Ferenc is. Nagy akarattal, lelkesen játszottak a fiúk.
A csapat védekezése is stabil, hiszen II. számú csapatunk sem kapott még gólt, a bajnokságban, s mindezek mellett 11 találatnál járunk. Az összképet talán valamelyest csúfítja Gyurján Bence sérülése, amit a 87. percben szedett össze, miután egy ütemet késve csúszott rá egy vendég játékos.
A csapat minden tagját dicséret illeti, hiszen a végletekig gólra törõen játszottak, s meg volt az összhang a visszajátszók és a II. csapat tagjai között, mindannyian lelkesen küzdöttek!
NAGY ATTILA: Egész héten keményen dolgoztunk, s ez meglátszott a csapat játékán, és az eredményen is.
LENZSÉR ZSOLT: Profizmus amatörizmus ellen, az eredményét mindenki olvashatja. Ennek ellenére elégedett vagyok a csapatommal.