GYIRMÓT FC GYÕR II. – JÁNOSSOMORJAI SE 2-1 (0-0)

2015.10.10. 15.00-óra, Gyõr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 4-es pálya
Duna Takarék Megyei I. osztály, 9. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Bálintfi István- Strobl Péter, Strobl Zoltán
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:

GYIRMÓT FC GYÕR II.: Rusák E. – Hajba T., Szigeti N., Lengyel D., Szücs G. – Balogh L. (Pintér M. – 84.p.), Tóth L. – Gyurján B. (Kovács Zs. P. – 46.p), Füleki N., Irmes D. (Molnár G. – 89.p.) – Farkas Z.
VEZETÕEDZÕ: Nagy Attila

JÁNOSSOMORJAI SE: Tüske A. – Szalai Zs., Darázs A. (Horváth R. – 76.p.), Szalka F. (Varga M. – 26.p.), Tóth K. – Szabados G., Tóth N., Gáal Z. M., Cseri G., Fuhrmann P. – Maidics B.
VEZETÕEDZÕ: Drobnitsch Tamás
TUDÓSÍTÁS:
29.p. Jobb oldali beadás után Farkas Z. bal alsóba tartó lövését védte Tüske.
60.p. Irmes bal oldali szöglete után a kimozduló kapust megelõzve Farkas Z. fejelte a hálóba a labdát! 1-0!
70.p. Balogh L. tartotta meg a labdát az ellenfél 16-osán belül, buktatták, 11-es. A büntetõt Hajba magabiztosan, nagy erõvel a kapu jobb oldalába lõtte! 2-0!
77.p. Jobb oldali beadás után Maidics lõtt a 16-os vonaláról a bal alsó sarokba. 2-1.
VÉGEREDMÉNY: 2-1 (0-0)
ÖSSZEGZÉS:
Ugyan már az elsõ percben Tóth K. bal oldali lövésével veszélyeztetett a Jánossomorja, s egy perccel késõbb már elõttünk adódott lehetõség, nem hozott nagy iramot, közönségszórakoztató játékot az elsõ 45 perc. Kisebb mezõnyfölényben játszottunk, de több hiba is becsúszott.
A szünetig nekünk két nagy lehetõségünk adódott, a 18. percben Irmes lövését védte nehézségek árán Tüske, a kipattanóra ugyan volt érkezõnk, de itt már lest jelzett a játékvezetõnek asszisztense. Illetve 11 perccel késõbb egy jobb oldali beadás után Farkas Z. próbálkozott, de a bal alsóba tartó lövést is védte a vendégek hálóõre.
A második félidõ már élénkebb volt, nagy elánnal kezdett csapatunk, nagy nyomást helyeztünk a hazaiakra. Az 50. percben Hajba bal oldali, 23 méteres szabadrúgását még kiütötte a jobb kapufa mellõl Tüske, de 10 perccel késõbb Irmes bal oldali szöglete után már õ is tehetetlen volt, nem a legjobban mozdult ki kapujából, Farkas Z. pedig ezt kihasználva fejjel vezetéshez juttatta csapatunkat.
A gól után is támadásban maradtunk, a 65. percben Farkas jól indult meg, s kapott remek labdát, és ugyan átemelte a kimozduló Tüskét, de a labda a kapu mellé szállt.
A 70. percben a vendégek 16-osán belül Balogh L. tartott meg egy labdát, majd hátulról összerúgta az õ lábát Darázs A., így büntetõhöz jutottunk, amit Hajba magabiztosan értékesített. A 77. percben a korábban nálunk is futballozó, s a felnõtt csapatban is – Liga kupa mérkõzéseken pályára lépõ – Maidics góljával szépítettek a jánossomorjaiak.
A mérkõzés végén még Farkas Z. cselezett középre, de lövését Tüske hárította, illetve egy nagy helyzet a vendégek elõtt is adódott, de itt Lengyel becsúszva hatalmasat mentett. De a mérkõzésen nem csak õ tett így, hanem több alkalommal Rusák magabiztos fellépésére is szükség volt.
Egy kiegyenlített elsõ félidõ után sokkal agresszívebben – de nem durván – lépett fel csapatunk, így sikerült itthon tartanunk a 3 pontot.