A Gyirmót FC Gyõr NB III – as labdarúgó csapata, vasárnap elutazott Tatabányára, hiszen a sorsolás szerint ott bajnoki mérkõzésre volt hivatalos. Az elõzmények ismeretében, természetesen számítottunk arra, hogy nem lesz megtartva a harmadosztályú találkozó. Ez az aggodalmunk be is igazolódott, mert a házigazda tatabányai csapat nem jelent meg a Grosics Gyula Stadionban és így a mérkõzés elmaradt. A Gyirmót FC Gyõr klubmenedzsere, Horváth Cs. Attila ott volt Tatabányán, ezért tõle kértük, hogy foglalja össze a vasárnapi történéseket.
– A csapatunk idõben megjelent a tatabányai stadionban, ahol még zajlott a Budaörs – Soproni VSE NB II – es bajnoki mérkõzés. A budaörsi klub ugyanis, a pályájuk felújítása miatt, ebben a szezonban, Tatabányán rendezi meg a hazai bajnoki mérkõzéseit. Mi a megérkezésünk után kaptunk egy öltözõt és mivel menet közben megérkeztek a játékvezetõk is, így elkezdtünk készülõdni a bajnoki mérkõzésre. Nem tehettünk mást, mert a szabályok értelmében, nekünk a mérkõzés kijelölt idõpontjában, sportfelszerelésben meg kellett jelennünk a pályán.

Mi történt közben a hazai csapat körül?
– Nem láttunk mozgást a hazai öltözõnél, sõt a másodosztályú bajnoki mérkõzés után, teljesen kiürült a Grosics Gyula Stadion. A bajnoki mérkõzést megelõzõ játékvezetõi ellenõrzéseknél pedig, a Tatabánya FC technikai vezetõje, bejelentette Jakab Árpád játékvezetõnek, hogy nem tudják vállalni a játékot. Indoklásként azt mondta, hogy jelenleg nincs annyi labdarúgójuk, hogy ki tudjanak állni. Ezek után elkészült a mérkõzés jegyzõkönyve és a játékvezetõk is megírták a jelentésüket. Nekünk fél órát kellet még várakoznunk és utána elhagytuk, az egykor sokkal szebb napokat látott sportpályát.

Nem lehetett volna elkerülni ezt a felesleges utazást és tortúrát?
– Mi nem kaptunk hivatalos értesítést arról, hogy nem lesz bajnoki találkozó vasárnap Tatabányán. A Szövetség azt jelezte felénk, hogy a Tatabánya FC kérte a mérkõzés elhalasztását, de ez a kérés elutasításra került. Így nekünk egyértelmûen ott kellett lenni a helyszínen a mérkõzés idõpontjában. Most a Szövetség dönt majd, a találkozó három bajnoki pontjáról, amelyet ilyen esetben 3 – 0 – ás gólaránnyal írnak jóvá, a vétlen csapatnak. Amennyiben pedig a Tatabánya FC három alkalommal nem áll ki a mérkõzéseire, akkor õket és az eredményeiket törlik a bajnokságból.
Két órával késõbb, viszont mégis tudott futballozni a csapatunk.
– Igen és ezt nagyon szeretnénk is megköszönni a Soproni FAC gárdájának, akikkel a tatabányai események függvényében beszéltünk meg egy felkészülési mérkõzést. Mi Tatabányáról, õk pedig Sopronból indultak el és 16.00 órakor Gyirmóton már elkezdõdhetett a játék. Igaz az a soproni csapat a megyei bajnokság második vonalában játszik, de egy rendkívül dinamikusan fejlõdõ csapat. Magasabb osztályú edzõpartnert pedig már nem is tudtunk volna találni, hiszen azok a bajnokságok a hétvégén elkezdõdtek. A mérkõzés terhelésre azonban szükségünk volt és annak is nagyon örültünk, hogy az idén elõször füves pályán tudott játszani az NB III – as csapatunk.
Gyirmót FC Gyõr II – Soproni FAC 12 – 1 (6 – 0)
2017 február 19. vasárnap 16.00 óra – Gyirmót, Alcufer Stadion, füves edzõpálya
Gólszerzõk: Farkas Z. 3, Tóth N. 3, Dávid L. 2, Éri 2, Gerencsér, Irmes / Varga T.
Gyirmót FC Gyõr II:
Kovács M. – Szegi, Veres M., Papp – Horváth R, Veres Sz., Paku, Sullivan – Farkas Z., Tóth N., Madarász
Cserék: Uj, Irmes, Detrik, Tóth L., Gerencsér, Dávid L., Borkai, Éri
Vezetõedzõ: Nagy László