A Gyirmót FC Gyõr – Paksi FC bajnoki mérkõzés után, ezek a statisztikai adatok, nagyon bíztató képet mutattak. A csapatunk másodedzõjét, Györök Tamást tehát arra kértük, hogy ossza meg ezeket az olvasóinkkal.

– Alapvetõen fontos tudni ezekrõl a statisztikai adatokról, hogy a látottakkal és a megérzéseinkkel együtt adnak igazán valós képet. Az pedig egyértelmû, hogy az eredményesség felülír minden adatot, hiszen az a legfontosabb. A pozitív visszajelzések azonban megerõsítik a munkánkat és növelik a csapat, a labdarúgóink önbizalmát.

Mit mutatnak ezek az adatok, aszombati bajnoki találkozó után?

-Elsõsorban azt, hogy az õszhözképest nagyon sok tekintetben elõre lépett a csapatunk. A passzokat illetõenpéldául a Gyirmót FC Gyõr mutatója lett a legjobb ebben a fordulóban.

Jó arány, az 548 labdatovábbításegy mérkõzésen és ezeknek a 82%-os pontossága pedig kiemelkedõnek mondható.Elégedettek vagyunk a labdabirtoklásunk arányával is, mert összességében 29percet volt nálunk a labda, ami a második legjobb szám volt a 20. fordulóban. Arészletekben pedig megmutatkozik, hogy nem passzív labdatartásról beszélünk,hiszen a támadó szellemünket egy másik adat is mutatja. Ez pedig a tizenhatosonbelülre, tehát a veszélyes terültekre passzolt labdáink száma, amely szintén alegjobb statisztikai adat volt a 12 élvonalbeli csapat között.

A védekezésünket illetõen is jó visszajelzéseketlátunk?

– A Mezõkövesd elleni kupamérkõzésés a szombati Paks elleni bajnoki találkozó, nulla kapott gólja is egyértelmûenjelzi a csapatvédekezésünk felépítését és tudatosságát. A számunkra mostalapvetõen fontos az agresszív játék és ez a párharcokban mérhetõ. A bajnokitalálkozón ezeket 56 % – os arányban nyertük meg és ez a szám is bíztató. Aztazonban szeretném kihangsúlyozni, hogy az élvonalban csak akkor lehetünksikeresek, ha hétrõl – hétre ilyen mutatókat tudunk produkálni.

Volt olyan adat, amelyenfeltétlenül javítani kell?

Az eredményességünket illetõen, alapvetõ az úgynevezett kulcs passzokpontossága. Azokra a labda továbbításokra gondolok, amikor már a 16-oselõterében, tehát gólhelyzetekben vagyunk. Ezeknél most is voltakhiányosságaink és ilyen téren a mutatóink is gyengébbek. Sokkal jobban keltehát figyelnünk azokban a helyzetekben, amelyekbõl gólt tudunk szerezni. Ezkulcsfontosságú lesz már a következõ fordulóba a Vasas ellen, hiszen az egyteljesen más típusú mérkõzés lesz. Ott egy nagy önbizalommal játszó csapat leszaz ellenfelünk és ezért a gólszerzési lehetõségeinket maximálisan ki kellhasználnunk.