– Az elsõ hosszú válogatott szünet, még2016 augusztusában kimondottan jól jött nekünk, mert azt követõen szereztünk 10bajnoki pontot. A második ilyen hosszú kihagyás után viszont, ennek pontosan azellenkezõje történt, mert az októberi leállás után megtorpantunk. Nem lehettehát ezekbõl kiindulni és csak a mostani helyzetre és állapotra kellkoncentrálni. Én úgy gondolom, hogy nekünk most jól jött ez a szünet. A télen,tíz új labdarúgó érkezett hozzánk és ateljes kerettel igazából most volt lehetõségünk gyakorolni. Annak pedig nagyonörülök, hogy két nagyon intenzív és dinamikus edzõmérkõzést is tudtunkjátszani. Két hét szünet talán jobban kezelhetõ lett volna, mert a három hetetazért extra soknak tartom.

Milyen részekre lehetett bontaniazt az idõszakot?

– Az elsõ héten a regenerálódás volta célunk, amelyre akkor feltétlenül szükség is volt. Egy gyakorló mérkõzéstakkor is szerettünk volna játszani, de az elmaradt. A második hét volt a fizikaiterhelés idõszaka és utána következtek a felkészülési találkozók. A taktikaielemekre és a csapatjátékra pedig, mindvégig kiemelten figyelünk. Sajnos, ez avalóban hosszú szünet, arra nem volt elég, hogy felépüljenek a hiányzóink. VassPatrik, Novák Csanád és Volodymyr Tanchik sérülés, Csiki Norbert pedig egyfertõzõ betegség miatt, nem tud játszani.

Hogyan lehet és kell értékelni akét edzõmérkõzést?

– Az Austria Wien ellen, ízelítõtkaptunk a minõségi futballból, hiszen az osztrák csapatban kiváló képességûlabdarúgók szerepeltek. Az mindenképpen pozitív, hogy felvettük velük aversenyt és ezért egy nagyon jó iramú edzõmérkõzést játszottunk. A játékkal,különösen a védekezéssel elégedett is voltam Ausztriában, de ott is jelentkezteka visszatérõ hibáink. Egyrészt az, hogy nem rúgunk gólt, másrészt pedig az,hogy ki kell zárnunk a hibát, mert azt azonnal megbünteti az ellenfél. Hasznosvolt a Felvidéki válogatott elleni keddi találkozó is, mert egy rendkívülmotivált és agresszív csapat ellen játszottunk. Szinte semmi teret sem hagytaknekünk a játékhoz, mi pedig a szombati bajnoki elõtt nem vállaltunk feleslegeskockázatot. A fiatalok második félidei teljesítménye viszont tetszett, mert eza felkészülési mérkõzés, sokkal erõteljesebb volt, mint a legtöbb NB III –as bajnokitalálkozójuk.

Ezek után, mire lehet számítani azMTK Budapest elleni, szombati bajnoki mérkõzésünkön?

– Az MTK Budapest jó csapat,stílusos futballt játszik és Tamási Zsolt irányításával, stabilnak is tûnik.Vannak olyan meghatározó labdarúgóik, mint Kanta vagy Torghelle, de még õket istudják, fiatal, nagyon tehetséges játékosokkal pótolni. Nem fognak beállni védekezniellenünk, mert nem az a játékuk és talán azt tudják a legkevésbé. Egy azeddigieknél játékosabb és talán nyíltabb bajnoki találkozóra számítok. Nekünkvan egy tervünk arról, hogyan tudjuk õket legyõzni, de volt ilyen tervünk azutolsó hazai mérkõzésünkre is, amikor a Haladás volt az ellenfelünk. Az lesztehát a döntõ, hogy mennyit tudunk majd ebbõl az elképzelésünkbõl megvalósítani,mert az például alapvetõ lesz, hogy melyik csapat talál be elõször.

Sokszor kellett már válaszolni asorsdöntõ vagy az élet – halál mérkõzést jelentõ kérdésekre. Ezért én inkábbarra lennék kíváncsi, hogy most milyen állapotban van a csapatunk?

– A csapat jó állapotban és, ahogyvalóban többször nyilatkoztam már, nem adtuk és nem adjuk fel. Pontosanismerjük a helyzetünket és megpróbáljuk feldolgozni ennek minden terhét és felelõsségét.Nem kell motiválni a játékosainkat, mert nekünk ezzel soha nem volt problémánk.Viszont egyre nehezebb úgy dolgozni, nem jön az eredmény, egy olyan siker,amely egy kis megnyugvást és önbizalmat adna. A mai edzés után, egy közös ebédkeretében, beszélgettünk is errõl a helyzetrõl a játékosokkal. Tudjuk, hogy mégitt van a hajó, amelyen utazni szeretnénk és azt is látjuk, hogy a hátulján ottvan egy erõs kötél. Szombaton nekünk most ebbe kell belekapaszkodnunk, mertcsak akkor marad esélyünk arra, hogy feljussunk a fedélzetre.