“>NB III. Nyugati Csoport 30. forduló 

Gyirmót, 2017 április 07. vasárnap 11.00 óra

Játékvezetõk: Kovács Imre (Baghy Csaba – Kovács Brankó) 


Gyirmót FC Gyõr II:

Rusák – Veres M., Lengyel, Présinger, Aranyos – Tóth L. Veres Sz. – Irmes (Dávid 82. perc), Kõris, Borkai (Sullivan 73. perc) – FarkasZ. (Horváth Dávid 91. perc)

Vezetõedzõ: Nagy László

Csornai SE:

Sánta – Litresics, Császár, Zámbó, NagySz. – Kerékgyártó(Füredi 73. perc), Kelemen, Szabó B. – Serfõzõ (Simon 61. perc), Weitner,Czanik

Vezetõedzõ: Bognár Zsolt

Sárga lap: Aranyos 23. perc, Veres Sz. 82. perc / Kelemen35. perc

Nagyon bátran kezdett el futballozni a Gyirmót második csapataés ez sok futásra épülõ, agresszív futball, meg is lepte a Csornai SE csapatát.Kimondottan élénk és gyors volt a játék, amelyben gólhelyzeteket is ki tudtakalakítani a csapatok. Ezekbõl a legnagyobb a csornai csapat elõtt adódott,amikor az elõrehúzódó, Zámbó Bence tizenkét méteres lövésébe, Présinger azutolsó pillanatban vetõdött bele. Az iram csökkent az elsõ félidõ felénél ésCsornai SE rutinos labdarúgói többet birtokolták a labdát. A Gyirmót II.stabilan védekezett és kontrázni próbált, de a mérkõzésnek ebben a szakaszábana kapuk keveset forogtak veszélyben. Ez sajnos nem változott a játékrész végéresem, sõt ekkor már inkább csak a küzdelem dominált és nagyon kevés volt afutball.  

A szünet után cserék nélkül folytatódott a találkozó és ajáték képe sem sokat változott. A Csornai SE járatta a labdát és kereste alehetõséget, a saját térfelén védekezõ Gyirmót II. ellen. A hazai csapat pediga megszerzett labdákkal, gyors ellentámadásokat vezetett. Igazi helyzet azonbancsal az 58. percben alakult ki, amikor Veres Szilárd egy labdaszerzés után,ígéretes helyzetben lõhetett kapura. Szabó Bencétõl érkezett erre egy válasz,egy életerõs lövéssel, de a kidolgozott helyzetek továbbra is hiányoztak. Mindkétoldalon cseréltek az edzõk. de ezek a frissítések, személyi változások sem hoztakalapvetõ változást. Az utolsó negyedórában, egy kicsit felpörgették a ritmust acsapatok. A csornai játékosok nagyobb erõket mozgattak meg a támadásaikban, dea gyirmóti fiatalok továbbra is lelkesen és szervezetten védekeztek. Ez pedigvégül is, egy értékes pontot jelentett a Gyirmót második csapatának, azelõzetesen esélyesebbnek tartott Csornai SE ellen.    

   

Nagy László vezetõedzõ értékelése:

Nagyon fegyelmezett és agresszív volt a védekezésünk ésennek örülök. A jobb képességû csapatok ellen ugyanis csak így lehet eredménytelérni és erre késõbb lehet is építkezni. Volt néhány befejezett támadásunk ésezekbõl egyet, pontosabb végjátékkal ki is használhattunk volna. A döntetlen eredménytalapvetõen jónak tartom, de ezért a mérkõzést illetõen van is egy kis hiányérzetem.

 

Bognár Zsolt vezetõedzõ értékelése:

Többet birtokoltuk a labdát, de igazi helyzeteket csak azelsõ játékrészben tudtunk kialakítani. A Gyirmót II. teljesen visszahúzódott ésstabilan védekezett. Ezért a mérkõzés összképét nézve, igazságosnak mondható adöntetlen eredmény. Ma nem volt több bennünk, de ezt az egy pontot is meg kellbecsülnünk.