Esernyõ, esõkabát: kötelezõ!

Idõjárás-elõrejelzés

Péntek hajnalban többnyire erõsen felhõs lesz az ég, és dél felõl egyre többfelé várható esõ, fõként délen intenzív zápor vagy zivatar. Másutt is erõsen felhõs vagy borult idõ várható, az északi szél a Dunántúlon megélénkül. Helyenként párássá válhat a levegõ. A legalacsonyabb hõmérsékletek 12 és 17°C között várhatóak.

Napközben mindenütt borult lesz az ég, sokfelé lesz esõ, zápor, délen és keleten zivatar is kialakulhat. Jelentõs mennyiségû csapadékra van kilátás! Eleinte a Duna-Tisza-közén, majd egyre inkább a Dunántúlon várható sok esõ, északkelten zivatarra is számítani kell. A Dunántúlon élénk vagy erõs lesz az északi szél, máshol mérsékelt északkelti légmozgás valószínû. A legmagasabb hõmérséklet általában 18-23 °C között alakul, de délnyugaton és a csapadékos tájakon ennél pár fokkal hûvösebb lehet.

Szombaton reggel a délkeleti megyék kivételével továbbra is többfelé számíthatunk csapadékra, a nap elsõ felében marad a borongós idõjárás. A nyugati határszélen még erõs lökések kísérhetik az északi szelet. Reggelre 13-18 °C-ig hûl a levegõ.

Szombatig egy sekély ciklon fogja alakítani idõjárásunkat, a megélénkülõ szél kíséretében sokfelé számíthatunk kiadós esõre, vasárnaptól viszont változóan felhõs-napos idõ várható helyenként záporokkal, átlag körüli hõmérsékletekkel.

(idokep.hu)