Kiegyenlítetten indult a mérkõzés a helyzetek tekintetében, Tischler kétszer is gólt szerezhetett volna, elõször mellélõtt, majd késõbb nagy helyzetben nem találta el a labdát, így odalett a lehetõség. A Honvédnak is volt helyzete, a vendégcsapat azonban értékesítette is azt: egy mélységi indítást követõen Danilo lõtt Groppioni mellett a kapuba. A gól megfogta csapatunkat, a kispestiek mezõnyfölényben játszottak, ennek ellenére Kanta távoli lövéssel egyenlíthetett volna, kevés híja volt, hogy emlékezetes gól szülessen. Sajnos azonban nem mi, hanem a Honvéd talált a kapuba ismét: egy beadást Torghelle továbbított a kapunkba.

A szünet sok cseréje mellett akadt egy kényszerû is: a második félidõ elején Frank maradt a földön egy összecsapás után, Molnár váltotta. Wolfe és Tischler is megzörgette egyszer-egyszer az oldalhálót, majd Nikházi húzott kapura Kanta labdájával, de sajnos kevéssel mellélõtt. Kanta szabadrúgását védte a vendégkapus, és a meccs hajrájában egy eladott labda után egy kontra végén Abbas állította be a 3-0-s végeredményt.

Ligakupa, C-csoport, 5. forduló:

MTK-Honvéd 0-3 (0-2)

 Összeállításunk: Groppioni – Wolfe, Szekeres, Kelemen, Vadnai – Vukmir (Gál 46.), Nikházi, Kanta – Pölöskei, Tischler, Frank (Molnár 48.)

Gólszerzõk: Danilo (21.), Torghelle (27.), Abbas (89.)

 

Garami József értékelése

Szakmai igazgatónk szerint a Honvéd elleni meccsen hiányoztak a sérült, eltiltott csatárok.

“A meccs elsõ szakaszában partnerei voltunk a Honvédnak, volt helyzetünk is, késõbb azonban nagy hibát vétettünk, így vezetést szerzett az ellenfél. A Honvéd ezt követõen jobban játszott, és Torghelle révén újabb gólt szerzett.”

“A második félidõ elején is volt 20-25 perc, amikor valamivel jobb teljesítményt nyújtottunk, próbáltunk kapaszkodni, de a hajrá ismét a Honvédé volt, jobban játszottak és gólt is szereztek, megérdemelten nyerték meg az összecsapást.”

“A Honvéd igen erõs összeállításban lépett pályára, nálunk pedig a sérülések, kiállítások, hiányzók miatt a támadójáték nem volt elég hatékony. Ezúttal a rendszeresen játszók kaptak lehetõséget, mert a hétvégén nem lesz bajnoki mérkõzés, de tanulsága a meccsnek, hogy egy-két játékos egyelõre nincs olyan állapotban, hogy számíthassunk rá.”
 
(mtkhungaria.hu)