Az MLSZ JB döntésének értelmében a vasárnap 13.30-kor kezdõdõ felcsúti találkozót a Szõts Gergely, Mohos Milán, Gyürüsi Gábor hármas vezeti.

 

 

 

Szõts Gergely (1981. december 18.) magyar nemzeti labdarúgó-játékvezetõ.

Személyes adatok

Teljes név Szõts Gergely

Születési dátum 1981. december 18.

Születési hely Magyarország

Egyéb foglalkozás Gazdasági menedzser

Pályafutása

Labdarúgóként

Amatõr szinten, kis-pályán játssza a labdarúgást, fõ pozíciója csatár, de a védekezõ munkában is jeleskedik. Társas kapcsolatokat épít és ápol.


Labdarúgó-játékvezetõként

Stílusa

Magas, erõs testi felépítésû, komoly esetenként szigorú ábrázatú, ami arra készteti a játékosokat, hogy a szükséges tiszteletet, sportszerû magatartást betartsák. Taktikai elemeihez tartozik a sok és dinamikus futás, ítéleteit esemény közelbõl hozza. Alkalmazott taktikája elõsegítette azt a hozzáállást, hogy a játékszabályok és azok szellemébõl eredõ döntések biztosítsák a játék szolgálatát. Szabályalkalmazása határozott, ítélkezése következetes, játékos párti sportember. Átfogó figyelemmel és gyors reagálókészséggel rendelkezik. Kifogástalan fizikai- és szellemi állapota biztosította, hogy a valósághoz viszonyított taktikája eredményes legyen. Fellépése erélyes, de nem erõszakos, szolgálata nem részrehajló. Szabályszerûen büntette a durvaságot, az alattomos játékot, a túlzott erõ alkalmazását illetve a súlyosan sportszerûtlen magatartást. Fegyelmezési módszere alkalmazkodik a szabályi elõírásokhoz, feleslegesen nem kapkodja el a lapok osztogatását.


Nemzeti játékvezetés

A játékvezetõi vizsga megszerzését követõen Budapesten különbözõ labdarúgó osztályokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. A Budapesti Labdarúgó-szövetségnél sorba járta a különbözõ osztályokat, az NB. III-as minõsítés alatt lett országos utánpótlás bíró. Ellenõreinek, sportvezetõinek javaslatára került az országos utánpótlás keretben, ahol sikeres szakmai tevékenységével jogosultságot szerzett, hogy 2008-tól országos játékvezetõ lehessen. Ugyan ebben az évben az elsõ NB. II-es bajnoki mérkõzése, a Dunaújváros–Baja találkozó volt.

(https://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C5%91ts_Gergely)