– Ez egy kiemelt mérkõzés aszámunkra és biztos vagyok abban, hogy az ETO FC Gyõr játékosai is ugyanígygondolkodnak – kezdi a beszélgetést Paku Roland. Természetesen azoknakkülönösen fontos, akik játszottak már a másik csapatban, de az én véleményemszerint, a többieket is élénken foglalkoztatja. Én játszottam már kupamérkõzéséken és harmadosztályú bajnoki találkozón az ETO ellen és egyértelmûenezt tapasztaltam. Azok is fontos találkozók voltak, de a vasárnapi lesz az elsõigazi derbi, hiszen a régebbi mérkõzéseinken még különbözõ osztálykülönbségekvoltak a csapatok között. Sok nézõre és egy kimondottan izgalmas, feszült ésélvezetes mérkõzésre számítok tehát és természetesen arra, hogy legyõzzük agyõri zöld – fehéreket.

Hosszú éveket töltöttél az ETOutánpótlás csapataiban, de felnõtt játékosként kevés mérkõzést játszottál ott.A számodra tehát az is egy külön motiváció, hogy a városi riválisnál nemszámítottak rád?

– Nekem nagyon szép emlékeim vannakaz ETO Akadémiáról, mert az ott töltött hat év alatt, nagyon jó alapokatszereztem és kiváló képzést kaptam. Felnõtt játékosként viszont, csak annyiesélyt kaptam, hogy egyszer a kispadon ülhettem. Akkoriban, rengeteg külföldijátékosa volt a klubnak és elsõsorban rájuk építették a csapatot. Engem egyévre kölcsön is adtak Nyíregyházára, ahol folyamatosan játszottam ésbajnokságot is nyertünk az NB II. – ben. Az ETO azonban a kölcsön szerzõdéslejárta után sem számolt velem és ezért örömmel igazoltam Gyirmótra. Az elmúltévekben többen jártuk be ezt az utat, és így érthetõen szeretnénk isbizonyítani a volt csapatunk ellen.

Várhatóan a megszokottnál, sokkaltöbb nézõ lesz az Alcufer Stadionban és az ETO csapatát, a szurkolóik iselkísérik. Azzal a harcos stílussal, ahogyan te futballozol, aligha leszel akedvencük.

– Igen tudom, de én ennek ellenérenagyon örülök annak, hogy vélhetõen sok nézõ elõtt játszunk majd. Ez tehát nemfog zavarni, sõt engem inkább feldob az ilyen találkozók hangulata. A 2014októberében lejátszott, gyõztes Magyar Kupa mérkõzésünk is ilyen volt és az egyörök emlék marad a számomra. Most is teljes erõmmel és tiszta szívvel fogokharcolni azért, hogy sikeresek legyünk. Amúgy is biztos vagyon abban, hogy ezena találkozón, az akarati tényezõk fognak dönteni. Így van ez a labdarúgó világ valamennyivárosi derbijén, tehát ez alól, a mi gyõri rivalizálásunk sem lesz kivétel.Nagyon várom tehát ezt a találkozót és csak azért vagyon nagyon szomorú, hogy avolt csapattársam, az ETO csapatkapitánya, Nagy Ádám nem lehet köztünk.

Városi rangadóként beszélünk errõla találkozóról, pedig sajnos a két csapat jelenleg a bajnokság középmezõnyébetartozik. Ilyen szempontból nézve, milyen jelentõsége van ennek a találkozónak?

– A Gyirmót FC Gyõr szempontjából,pontosan ebbõl a szempontból van igazi súlya a vasárnapi mérkõzésnek. Eddig gyengébbenteljesítettünk a bajnokságban, a kupában pedig nagyon nehéz ellenfél vár ránkszerdán. Kár lenne tehát tagadni, hogy kizárólag egy ETO elleni gyõzelemmeltudnánk megmenteni, ezt az õszi szezonunkat a bajnokságban. A vasárnapi sikerpedig erõt, önbizalmat és hitet is adna nekünk, az MTK Budapest elleni MagyarKupa találkozóra is.