Győr Sportjáért díjat vehetett át Horváth Ernő a Gyirmót FC Győr tulajdonos-ügyvezetője és testvére Horváth Ferenc a klub tulajdonosa a város labdarúgó sportjának népszerűsítésében, fejlesztésében és támogatásában végzett több évtizedes kiemelkedő munkájának elismeréseként.

A történet 1993-ban kezdődött. Az akkori képviselő javaslatára a  városi vezetők a sportpálya megszüntetéséről döntöttek, mivel Gyirmóton megszűnt a labdarúgás. A -helyi sportbarátok -köztük a Horváth család tagjai – azonban újra életre keltették az egyesületet, amely a korábbi nevét felvéve  Gyirmót SE-ként kezdte a legalsóbb, városi 2.osztályban.   Az Alcufer KFT  melyet id. Horváth Ferenc vezetett  az ott dolgozó Ferenc és Ernő fiával együtt  folyamatosan támogatták az egyesület működését.

A cég mellett az egyesület is fejlődött, és időről időre magasabb osztályokba lépett. Így jutott el a legmagasabb osztály küszöbére, de oda első alkalommal  2009-ben még nem tudott belépni.

Id. Horváth Ferenc 2005-ös  sajnálatos halála után – az Alcufer KFT és Horváth Ernő valamint Horváth Ferenc további támogatását élvezve – fejlődött tovább az egyesület. Előbb megépült az NB 1-es villanyvilágítás, majd műfüves pálya és további edzőpályákat alakítottak ki, és 2015-ben pedig készen lett az Alcufer Stadion. Ezt köveztő évben teljesült Feri Bácsi és az Alapítók  álma, és a csapat a két fivér segítségével bejutott az NB I-be. Ekkor már közel 400 fő győri és Győr környéki gyermek sportolt Gyirmóton. A felnőtt csapat működése mellett a két testvér mindig is fontosnak tartotta az utánpótlás nevelést, így a létesítmény fejlesztések is ennek érdekében valósultak meg. 

Napjainkban a stadionon kívűl termálkút, termálvízzel fűtött edzőpályák, bentlakásos kollégium, 7 nagy pálya, fedett műfüves pálya várja a sportolni szerető labdarúgókat. Mindezek mellett a sportszervezet idén megkapta az MLSZ kiemelt utánpótlás minősítését is.

Az idei évben kiemelkedő eredményeket ért el a sportszervezet, hiszen női Bajnokok Ligája mérkőzést és U 21-es Európa bajnki mérkőzéseket rendeztek az Alcufer Stadionban, mely eseményekkel öregbítették Gyirmót és Győr hírnevét. 

2021-ben azonban hab a tortán a feljutás volt, hiszen az ekkor már  Gyirmót FC Győr néven szereplő  labdarúgó csapat 17 mérkőzéses  tavaszi veretlen sorozatot produkálva immáron második alkalommal jutott fel a legfelsőbb osztályba.

Büszkék lehetünk tehát a gyirmóti csapatra, akik ősztől újra a legfelsőbb osztályba szerepelhetnek,  s így a győri és Győr környéki szurkolóik NB1-es mérkőzéseket láhatnak.

Bízunk benne, hogy a csapat jelmondatát követve további közös sikereink lesznek.

A klub valamennyi vezetője, játékosa és szimpatizánsa nevében gratulálunk Ernőnek és Ferencnek!

GYIRMÓT GYŐRÉRT, GYŐR GYIRMÓTÉRT!

Hajrá Gyirmót FC Győr!