Múlt hét szombaton lejátszotta a 2020/2021-es bajnoki év tavaszi idényére történő felkészülésének első mérkőzését csapatunk, amikor délelőtt fagypont körüli, ködös időjárástól kísérve az élvonalbeli Újpest FC.-t fogadta az ALCUFER Stadion kitűnő talajú centerpályáján. Mindkét oldalon kétszer rezdült meg a kapuk hálója, de sajnos a második játékrész elején korai volt örömünk, hiszen Hudák Dávid kitűnő fejesét követően a játékvezető lesállás miatt érvénytelenítette a találatot, végül kiegyenlített erőviszonyok mellett szoros mérkőzésen egygólos vereséget szenvedtünk. Örömteli volt tapasztalni, hogy két új szerzeményünk is sikeresen – és ami ilyenkor szintén fontos, sérüléstől mentesen – tudott bemutatkozni, hiszen Kirják Henrik is maradéktalanul megoldotta a rábízott védőfeladatokat, sőt néha jó ütemben lépett feljebb a támadásokba egyaránt, míg rutinos támadónk Lencse László a tőle megszokott agilis stílusban lépett pályára és előbb kiharcolt, majd értékesített egy ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt.

A mérkőzést követően vezetőedzőnk Csertői Aurél is elégedetten fogalmazott, miszerint első osztályú ellenfelünkkel jó iramú, küzdelmes mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat játékosai hajtós, brusztolós felfogásban futballoztak. Látszott, hogy még csak egy hete dolgozik együtt a csapat, de a találkozó a célját maximálisan elérte.

Nos azóta eltelt néhány nap, amikor a fagyos időjárás ellenére tovább folytatódott a felkészülés, többször is napi két edzéssel próbálják megalapozni csapatunk tagjai azt a tudást és erőnlétet, amit aztán január végétől, immár bajnoki mérkőzésen kell gólokra és pontokra váltaniuk.

Szombaton azonban ismét egy edzőmérkőzés vár játékosainkra, amikor az ALCUFER Stadionban 11 órakor a szintén élvonalbeli Zalaegerszegi TE gárdáját látjuk vendégül. Ellenfelünk az elmúlt napokban szintén erősített, leigazolta a háromszoros válogatott támadót Futács Márkót és az első osztályú pontvadászat tabellájának középmezőnyében, a 7. helyen várja a tavaszi folytatást.

A találkozót a koronavírus miatt érvényben lévő kormányrendelet értelmében továbbra is zárt kapuk mellett vagyunk kénytelenek megrendezni, de az eseményekről honlapunkon a szokott módon tájékozódhatnak szimpatizánsaink.