Csodával határos módon a nagy hó ellenére sikerült lejátszanunk elsõ edzõmérkõzésünket Bécsben, az Osztrák elsõ osztályú Admira Wacker ellen.
A mérkõzést mûfüvön játszottuk és ami még nekünk külön nehézséget jelentett, hogy a nagy hó miatt idén még nem voltunk nagy pályán.

ADMIRA WACKER – GYIRMÓT FC GYÕR 4-2 (1-1)

Bécs, Trenkwalder Stadion
Admira Wacker:
1. félidõ:
Tischler – Seebacher, Schößwendter, Fahd Chagra, Palla – Houseem Dridi, Toth, Mevoungou, Tito – Ouedraogo, Mikus

2. félidõ:

Tischler – Seebacher, Schößwendter, Fahd Chagra, Palla – Houseem Dridi, Toth, Mevoungou, Tito – Ouedraogo, Mikus

Vezetõedzõ: Diettmar Kübauer
Gyirmót FC Gyõr: Holczer Á. (Deli Z. 64.p.), Nagy G., Balog Z., Csizmadia Cs., Gévay Zs., Regedei Cs., Tölgyesi V. (Hajba T. 64.p.), Erõs G. (Laki B. 64.p.), Magasföldi J., Oross M. (Tóth N. 64.p.), Varga L. (Cseri T. szünet.)
Vezetõedzõ: Csank János
Góllövõk:
1-0 33.p. Ouedraogo I.
1-1 34.p. Nagy G.
2-1 56.p. Schik T.
3-1 63.p. Seeger P.
4-1 65.p. Sulimani B.
4-2 71.p. Magasföldi J.
Az elsõ félidõben jól játszottunk, és több szép, formás támadást is vezettünk. Ebben az idõszakban nem forogtak veszélyben a kapuk, a csapatok jól védekeztek.
A 30. percben elõbb a hazaiak veszélyeztettek egy kapufával, majd Erõs révén mi is gólt szerezhettünk volna, de a hazaiak kapusa menteni tudta középpályásunk 16 méteres lövését.
A 33.p.-ben aztán megszerezték a vezetést a hazaiak. Eladtunk egy labdát a kezdõkörben, amibõl kontrát indítottak, és végül Mikus jobb oldali beadását a 11-es ponton érkezõ idegenlégiós Ouedraogo vágta a hálóba.
Hamar jött a válasz, hiszen a 34.p.-ben Erõs bal oldali szabadrúgását elõbb Csizmadia lõhette volna a kapuba, de ezt még bravúrral védte védte a hazaiak kapusa, a kipattanót azonban Nagy Gábor közelrõl vágta a hálóba.
A második félidõben talán a fáradság miatt, vagy a több csere miatt már a hazaiak domináltak, így többet volt a labda a térfelünkön.
Bár az 53.p.-ben szereztünk egy gólt, amikor Cseri bal oldali beadását Magasföldi vágta a hálóba, de ezt sajnos les címén nem adta meg az egyébként jól mûködõ bírói hármas.
Ez után azonban jött egy 9 perces rövidzárlat, amikor 3 gólt kaptunk zsinórban.
Az 56.p.-ben Tito bal oldali beadásába pörgetett bele a csereként beálló Schick, majd a 63.p.-ben lemásolva az elõbbi gólt Plassnegger jobb oldali beadását pörgette a hálóba Seeger A 65.p.-ben Schauchner lövését még Deli kiütötte, de a kipattanót Sulimani kotorta a hálóba.
A mérkõzés hátra lévõ idõszakában sikerült még szépítenünk, a 71.p.-ben Cseri bal oldali beadását Magasföldi fejelte a hálóba.
A mai napon fontos volt, hogy végre nagy pályán tudtunk edzeni, és játszani egy jó ellenféllel. Jól kezdtük a mérkõzést és látszott, hogy a játékosok már nagyon hiányolták a labdát.
A második félidõben a rövidzárlatot leszámítva tartottuk magunkat az elõbbre tartó hazaiakkal szemben, akik 2 hét múlva már tétmeccset játszanak.
Folytatás kedden Eisenstadtban, ahol egy Osztrák harmnad osztályú csapat ellen lépünk pályára 18.00-órától, mûfüvön.
Csank János vezetõedzõ: Az elsõ nagy pályás edzésünk volt egyben az elsõ edzõmérkõzésünk is, hiszen eddig nem sikerült nagy pályára mennünk. Igaz, hogy béreltünk mûfüvet a héten a nagy havazás miatt azt nem tudták letakarítani, így maradt a futás, labdát pedig csak a kis mûfüves pályánkon láttak a játékosok. Ma egy lényegesen frissebb csapattal játszottunk, akik gyorsak, agresszívak voltak, és elõrébb tartanak a munkában, mint mi. Egy rövid idõszakban meg tudtak lepni minket, és ekkor kaptunk három gólt, de ehhez az is hozzá tartozik, hogy amíg nálunk a kétes eset után nem adta meg a gólt, addig náluk a leshatárról induló találatát megadták. Ma ízelítõt kaptunk abból, hogy miért kell gyorsan játszanunk még a gyors játékokat is edzésen, hiszen ezen a szinten nincs idõ, azonnal ott az ellenfél. Kicsit gyorsabban kell játszanunk, több ötlettel, de ez nem lesz rossz. Elégedett vagyok a látottakkal.