TÍZEZER MASZKOT KAPOTT A PETZ-KÓRHÁZ

A Győri Segélyalap Alcufer Kft.-től érkezett nagylelkű támogatásával tízezer darab FFP2 típusú maszkot kapott a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. A maszkokat örömmel fogadták az intézményben, a mennyiség akár hetekig kitarthat.

Horváth Ferenc és Horváth Ernő, az Alcufer Kft. ügyvezetői mindig is szívükön viselték a város sorsát, és álltak egy-egy jó ügy mellé. Ez most sincs másképp, hiszen a Győri Segélyalap támogatásával tízezer darab FFP2 típusú maszk vásárlásához járultak hozzá, amely a kórházi dolgozók mindennapi munkáját segíti.

A maszkokat Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata szerezte be, azokat a város képviseletében Dr. Pergel Elza, Győr egészségügyi és szociális ügyekért is felelős alpolgármestere, valamint Virág-Adorján Andrea polgármesteri biztos adta át Dr. Tamás László János főigazgató főorvos részére.

Dr. Pergel Elza alpolgármester úgy fogalmazott “A győriek ezekben a rendkívüli időkben is példás összefogásról tesznek tanúbizonyságot, hiszen a Győri Segélyalap számlájára március 19. óta közel harmincöt millió Forint gyűlt össze. A segélyalap minden forintja a koronavírus járvány elleni küzdelmet segíti, ahogy a most átadott maszkok a frontvonalban helyt álló egészségügyi dolgozók hetekig tartó biztonságáról gondoskodnak.” (kisalfold.hu)

Gyõr, 2020. április 7. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház fõigazgató fõorvosa (b), Pergel Elza (b2) alpolgármester és Virág-Adorján Andrea (j) polgármesteri fõbiztos Gyõr Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Gyõri Segélyalap valamint Horváth Ferenc és Horváth Ernõ, az Alcufer Kft. ügyvezetõi adományának, a 10 ezer darab FFP2 egészségügyi maszk átadásán 2020. április 7-én. MTI/Krizsán Csaba