Gyirmót FC Győr – ETO FC Győr 4-0 (3–0)

Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion: 2356 néző.

Játékvezető: Rúsz Márton (Márkus Péter, Kiss Balázs)

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Hudák, Polgár, Helembai (Hajdú 72)  – Kovács D. (Berki 72) – Soltész (Erdei 72), Kovács M., Madarász, Medgyes – Pethő (Simon A. 64)

Vezetőedző: Csertői Aurél

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K.(Kiss B 80), Fodor, Papp M., Csontos – Tama (Szabó T. 69), Kiss M.(Tuboly sz.) – Bencze (Babati sz.), Vitális, Szendrei – Priskin (Morinigo 58)

Vezetőedző: Antonio Munoz

Gólszerző: Soltész (1-0) a 12., Csontos (öngól, 2-0) a 16., Medgyes (3-0) a 18. , Csontos (öngól 4-0) a 75. percben

12. perc: Kovács Milán 24 méteres lövése után Kovácsikról Soltész elé pattant a labda, aki a jobb oldalon, kiszorított helyzetből az ismétlésnél ballal 6 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).

16. perc: Soltész jobb oldali szöglete után a hosszúsaroknál érkező Hudák fejelt 6 méterről, a labda Csontos combján megpattanva a bal alsó sarokba perdült (2-0).

18. perc: Medgyes tört kapura középen, elhúzta a labdát a kimozduló Kovácsik mellett, majd 12 méterről a kapu közepébe helyezett (3-0).

75. perc: Medgyes cselei után középre játszott, a menteni szándékozó Csontos Dominik pedig szerencsétlen mozdulattal saját kapuja közepébe sodorta a labdát (4-0).

Igazi futball hangulat előzte meg a szomszédvári csapatok Marcal-parti mérkőzését, hiszen – az éppen aktuális helyezésektől függetlenül – mind a játékosok, mind pedig a szimpatizánsok körében egy egészséges rivalizálástól kísért presztízs ez a párosítás.

Villámrajtot vett csapatunk, hiszen már bő negyedóra elteltével háromszor sikerült bevenni a zöld-fehérek kapuját. A gólok sorát a mostanában remek formát mutató Soltész Dominik nyitotta meg, majd Hudák Dávid fejesét követően Csontos Dominik szerencsétlen mozdulata után nőtt az előny, míg a harmadik találatnál Medgyes Zoltán egyéni akcióját kell dicsérni. A játékrész hátralévő részében kissé kiegyenlítődött a játék, de többször nem zördültek meg a hálók. A záró pillanatokban Soltész mesteri passza után Szegi növelhette volna az előnyt, de Óriási helyzetben nem találta el a labdát.

Szünet után kissé alábbhagyott az iram, a hazaiak magabiztosan őrizték a találkozó elején megszerzett előnyüket, a vendégek ezzel szemben próbáltak nagyobb hangsúlyt fektetni a szépítő találat megszerzésére, de játékukba rendre hiba csúszott, támadói kevés veszélyt jelentettek a kapura. A Gyirmót végig kézben tartotta a játék irányítását és a találkozó minden elemében vendégei fölé nőtt, így győzelme még ilyen arányban is megérdemelt.

Csertői Aurél: Álomrajtot vett csapatunk, hiszen húsz perc alatt szinte el is dőlt a mérkőzés, de utána is végig a kezünkben tartottuk az irányítást. Szünet után kissé ráültünk az eredményre, de jól lehoztuk védekezésben a találkozót, szerencsére az ETO nagy helyzetet nem tudott kidolgozni, viszont időnként nagyon kinyílt, ezért a szép foci lehetett volna helyenként hatékonyabb, de ma ez is belefért.

Antonio Munoz: Számomra sem volt egy jó debütálás a kispadon, Talán nem megfelelő koncentrációval jöttek ki a fiúk az öltözőből, ennek lehetett az eredménye, a rossz kezdés. Elnézést kérünk szurkolóinktól, igyekszünk megtenni mindent, hogy hasonló ne forduljon elő a jövőben.