AQVITAL FC CSÁKVÁR – GYIRMÓT FC GYÕR 1-4 (0-2)
2016.05.29. 19.00-óra, Csákvár, Csákvári TK Stadion, 400 néző
Merkantil Bank Liga, 29. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Pintér Csaba – Lémon Oszkár, Kulman Tamás – Gaál Ákos
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
AQVITAL FC CSÁKVÁR: Gróf D. – Fényes Sz., Baranyai Á., Dulló M., Spandler Cs., Lõrincz A. L., Domján A., Nyilasi B., Makrai G., Molnár Cs., Molnár T.
VEZETÕEDZÕ: Toldi Gábor
GYIRMÓT FC GYÕR: Sebõk Zs. – Bori G., Balogh B., Szekeres A., Völgyi D. – Horváth A., Kiss M. – Vass P., Simon András, Paku R. – Simon Attila
VEZETÕEDZÕ: Bene Ferenc
CSERÉK: 64.p. Fényes Sz. – Racskó R., 58.p. Nyilasi B. – Bartos J., 77.p. Molnár T. – Oldal T. ill. 69.p. Simon Attila – Nagy S., 78.p. Paku R. – Beliczky G., 84.p. Bori G. – Madarász M.
GÓLSZERZÕK: 64.p.Makrai G. ill. 42.p. Simon Attila, 45+1.p. Simon András, 63.p. Vass P., 76.p. Simon András
SÁRGA LAPOK: 30.p. Nyilasi B. ill. 24.p. Simon Attila
PIROS LAPOK: 71.p. Lőrincz A.
TUDÓSÍTÁS:
1.p. Megkezdődött a mérkőzés.
2.p. Simon Andrást ugratták ki a bal széle, majd Grófra vezethette egyedül a labdát, de a szezon végén Kispestre távozó hazai kapus remekül jött ki kapujából, így meg tudta szerezni a labdát.
4.p. Völgyi adott szenzációs keresztlabdát a jobb összekötő helyén felfutó Vassnak, aki egy átvétel után lőtt, de Gróf odaért a bal alsó sarokhoz.
10.p. Simon Attila lekészítése után Paku átadását vette le a jobb oldalon Simon András, akinek lövését blokkolták a védők.
24.p. Völgyi jobb oldali szabadrúgása után a hosszú kapufánál érkező Simon Attila ugyan a kapuba tessékelte a labdát, de a játékvezető megítélése szerint kézzel tette mindezt, amiért sárga lapot kapott támadónk.
29.p. Lőrincz játszott veszélyesen, sárga lapot kapott a csákvári.
30.p. Nyilasi buktatta az oldalvonal mentén csúnyán Völgyit, újabb hazai sárga lap.
32.p. Vass játszott össze gyönyörűen a jobb szélen Simon Andással, utóbbi áthámozta magát Dullón, majd a kapuelőtér sarkáról lőtt, de a játékszer centikkel a hosszú alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.
41.p. Molnár Csaba ugratta ki Molnár Tibort, aki a kapunktól 7 méterre vette volna át a labdát, de a Balogh remekül megelőzte őt, és szerelni tudott.

42.p. Bori emelt jobbról remekül a védők fölött a középen induló Simon Attila elé, aki a kapuelőtér jobb sarkáról jobbal a hosszú alsó sarokba lőtt! 0-1

45.p. 1 perc a hosszabbítás.

45+1.p. Kiss végzett el gyorsan egy szabadrúgást a bal szélen, ezzel amit aztán Simon Attila készített az alapvonalról a hosszú oldalon érkező Simon András elé, utóbbi pedig félmagasan a kapu jobb oldalába emelt! 0-2
45+1.p. Vége az első félidőnek.
FÉLIDÕ: 0-2
46.p. Megkezdődött a második félidő. A szünetben cseréltek a hazaiak, Fényes helyén Racskó a folytatásban.
55.p. Dulló lőtt estében balról kicsivel a hosszú alsó sarok mellé.
58.p. Újabb hazai csere, Nyilasit Bartos váltotta.

63.p. Horváth vezette a labdát a félpályától egészen a 16-osig, majd a jobb szélen érkező Vass elé készített, utóbbi pedig a kifutó lapos mellett laposan a kapu közepébe lőtt! 0-3

64.p. Makrai cselezte be magát a bal szélről a büntetőterületen belülre, majd 10 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. 1-3
69.p. Bene Ferenc is változtatott Simon Attilát Nagy váltotta.
71.p. Lőrincz tartott rá Völgyi lábára, amiért sárga lapot kapott a csákvári, de neki ez már a második volt ezen a mérkőzésen, így kiállította őt a játékvezető.
75.p. Völgyi jobb oldali, 24 méteres szabadrúgását ütötte ki bravúrral Gróf.
76.p. Kiss bal oldali szöglete után a középen érkező Szekeres fejesét Simon András továbbította a jobb felső sarokba! 1-4
77.p. Csere a hazaiaknál, Molnár T. helyett Oldal a pályán.
78.p. Nálunk is változtatás, Paku helyén Beliczky.
84.p. Bene Ferenc is kihasználta utolsó cserelehetőségét, Borit Madarász váltotta.
90.p. Nincs hosszabbítás, Pintér Csaba játékvezető lefújta a mérkőzést.
VÉGEREDMÉNY: 1-4 (0-2)
ÖSSZEGZÉS:
Már a mérkőzés elejétől támadólag léptünk fel, sorozatban alakítottuk ki az egyre veszélyesebb helyzeteket, míg végül az első játékrész utolsó perceiben sikerült gólokat is szereznünk, így megnyugtató előnnyel vonulhattunk a szünetre úgy, hogy a hazaiaknak igazán veszélyes lehetősége nem is volt, mert a beadásokat jól semlegesítette védelmünk, legvégső esetben Sebők Zsolt kapusunk.
Az kétgólos előny ellenére a második 45 percre sem állt le a csapat, de ekkor már kiegyenlítettebb volt a mérkőzés. A játékrész derekán egy gyors gólváltás fokozta a hangulatot. A 71. percben Lőrincz rátartott Völgyi lábára, amiért jogosan megkapta második sárga lapját. Majd nem sokkal később újabb gólt szereztünk, amit követően már egyik fél sem erőltette a támadásokat, mi birtokoltuk a labdát, a hazaiak pedig jobbra csak követték ezt.
A mérkőzés összképét tekintve megérdemelten nyert bajnokcsapatunk Csákváron is! Folytatás jövő héten vasárnap 18 órakor az Alcufer Stadionban a BFC Siófok ellen.