ASV DRAßBURG – GYIRMÓT FC GYÕR 3-2 (1-0)

EISENSTADT, AUSZTRIA

Gyirmót FC Gyõr: Deli Z. (Holczer Á. szünetben), Nagy G., Balog Z. (Hajba T. szünetben), Csizmadia Cs., Gévay Zs., Regedei Cs., Tölgyesi V., Erõs G. (Fitos L. szünetben), Tóth N. (Oross M. szünetben) Cseri T., Laki B.

Vezetõedzõ: Csank János

Góllövõk:

1-0 25.p. Mrakic M.

1-1 47.p. Oross M. 11-esbõl

2-1 67.p. Mrakic M.

2-2 72.p. Nagy G.

3-2 87.P. Mrakic M.

1-0 25.p.-ben Mrakic szánta el magát egy távoli lövésre, és a labda a bal alsó sarokba vágódott.

1-1 47.p. Nagy Gábort buktatták a hazai 16-oson belül, 11-es! A büntetõt Oross Márton magabiztosan lõtte a

2-1 67.p.-ben Fitos buktatott, ez is 11-es, melyet Mrakic vágott a hálóba.

2-2 72.p.-ben Cseri jobb oldali szögletét a hosszú oldalon érkezõ Nagy Gábor fejelte a jobb alsó sarokba.

3-2 87.p. Mrakic lépett ki a védõink közül, és a jobb oldali beadást a hosszú oldalon lõtte a léc alá.

ÚJABB VERESÉG AUSZTRIÁBAN

4 nap alatt második edzõmérkõzésünket játszottuk Ausztriában, ahol ezúttal egy alacsonyabb osztályú ellenfél várt ránk.

Az már a mérkõzés elején világossá vált, hogy a hazai csapat agresszívan, szervezetten és ami a legfontosabb gyorsan játszott. Nekünk, a felkészülés jelenlegi szakaszában nem feküdt ez a stílus, fáradtan mozogtunk, sok hibával játszottunk.

A labdát felváltva birtokolták a csapatok, de helyzetünk az elsõ félidõben nem volt, igaz a hazaiak is csak egy ártatlan szituációból szerezték meg a vezetést.

A második félidõben gyorsan egyenlítettünk, de ahelyett, hogy újabb gólt szereztünk volna, ismét a hazai csapat szerezte meg a vezetést, egy felesleges szabálytalanság miatt.

Futottunk az eredmény után, ekkor már többet támadtunk, melynek meg is lett az eredménye, hiszen sikerült kiegyenlítenünk.

A mérkõzés végén is többet támadtunk, de ekkor egy újabb védelmi hiba megpecsételte sorsunkat, megkaptuk a harmadik gólt, melyre már nem tudtunk válaszolni.

A mai mérkõzésen képet kaptunk arról, hogy bár az ellenfél csekélyebb képességû játékosokból állt, de az akarással és a hozzáállással kiegyenlítettek voltak az erõviszonyok. Hozzá kell szokni, hogy senki sem feltartott kézzel megy a pályára, és nem elég, ha egy csapat tele van jó képességû játékosokkal, a gyõzelemért küzdeni kell, és többet kell letenni az asztalra. Ennél mindenképpen többet!

Csank János vezetõedzõ: Harmadik nagypályás edzésünkön jól szolgálta a felkészülést a mérkõzés, hiszen nagyon gyors volt a pálya, és a mi állapotunkban ennek ellenére voltak szép megmozdulások. Az ellenfél gyors játékra kényszerített minket, és gyors döntéseket kellett hoznunk. Persze még nem vagyunk készek, így becsúsztak hibák is, de a komoly iram mindenképpen jót tett nekünk.