Húsz perccel rövidíti le a Győr és Pápa közötti utat. A mintegy 100 milliárdos forintos beruházással elkészült fejlesztés újdonsággal is szolgál.

Az M83-as 2×2 sávos gyorsforgalmi út Győr és Pápa között, amely a 83-as főút északi vonala mellett található települések forgalmát csillapítja, valamint Észak-Veszprém vármegyét beköti az országos gyorsforgalmi úthálózatba.

Az útszakasz lényegében elkészült, a hivatalos átadásig néhány nap és az utolsó műszaki feladatok megoldása van hátra – írta a Kisalföld Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője elmondása alapján. A minap átadtak egy újdonságnak számító útkereszteződést is: az Új Élet és a Malom utcai csomópontoknál lakossági kezdeményezésre biztonságos, nyomógombos gyalogos átkelési lehetőséget építettek ki. A jelzőlámpák már működnek, de a következő három napban még szigorú felügyelet alatt, mivel a finomhangolások még tartanak.

A zebrás csomópontot bemutató sajtóeseményen a Gyirmóton élő Sós Eszter, a jelzőlámpás csomópont ötletgazdája úgy fogalmazott, hogy a megvalósítást már tesztelték, jól működik, elégedettek vele. Tamási Zsolt, a Gyirmót FC szakmai vezetője még hozzátette, hogy 300 fiú és lány focizik a klub pályáin, nagy megnyugvás, hogy ők ezentúl biztonságosan juthatnak el az edzésekre.

Forrás:infostar.hu