A Gyirmót szakmai igazgatója, Tamási Zsolt elmondta, hosszabb távon maradnának az első osztályban, eközben Debrecenben néhány kulcsember jövője kérdéses.

Ha van csapat, amelyik megérdemli a feljutást, az a Gyirmót FC Győr. A sárga-kék együttes a 2021-es naptári évben nem szenvedett vereséget a Merkantil Bank Ligában, tizenhárom győzelem mellett négyszer játszott döntetlent, az NB II második helyén végzett, így a 2016–2017-es idény után ismét az NB I-ben szerepel.

„Két éve vagyok a klubnál, nyilván a fő feladatom a játékoskeret kialakítása és a megfelelő vezetőedző kijelölése – nyilatkozta lapunknak Tamási Zsolt, a gyirmótiak szakmai igazgatója. – Minden bajnokság előtt ezen dolgozom. A keretet illetően mindig egyeztetek a vezetőedzővel, de elsősorban én vagyok a felelős a kialakításáért. Csertői Auréllal az irodában minden tréning előtt megbeszéljük a csapat ügyeit, ám a szakmai munkába nem szólok bele. Aurél sikeres edző, nincs rászorulva a tanácsaimra, nem úgy kell elképzelni, hogy megkérdezi tőlem, szerintem ki legyen a jobbhátvéd. Nekem is van véleményem, ám övé a döntés. Ő felel az edzés- és csapatprogramért, a terhelésért, a pihenésért, valamint a taktikáért is.”

Vasárnap az NB II utolsó fordulójában a Gyirmót hazai pályán 4–0-ra legyőzte a Békéscsabát, ezzel kivívta a helyét az NB I-es mezőnyben, ezután a játékosok elmehettek szabadságra.

„A vasárnapi, utolsó bajnoki mérkőzés után tartottunk egy évzáró vacsorát, ezután a játékosok elkezdhették jól megérdemelt szabadságukat. Június huszonegyedikén itthon, hazai környezetben kezdődik a felkészülés.”

Jelentős feladat előtt áll Tamási Zsolt, hiszen a játékoskeret – ami a feljutáshoz megfelelő volt – nem biztos, hogy a bennmaradáshoz is elegendő lesz. Biztosan szükség lesz erősítésre, ám a szakmai igazgató elmondása alapján ezt úgy akarják megoldani, hogy a csapat magját egyben tartanák.

„A tavasszal már tervezgettem a következő évi játékoskeretet, ám alapvetően az NB II-re készültem. A szezon vége felé aztán egyre inkább elgondolkodtam azon, hogyan változnak a tervek, ha sikerül a feljutás. Megvannak az elképzeléseink az erősítésre, szeretnénk megtartani a csapat nagy részét, ám természetesen érkeznek majd új játékosok is öt-hat posztra, minden csapatrészbe.”

A Gyirmót célja természetesen a bennmaradás – és nem csak rövid távon.

„Szinte minden újonccsapat úgy vág neki az első osztálynak, hogy a bennmaradás a célja. Legutóbb öt éve volt NB I-es a Gyirmót, abból az idényből levonta a klub a következtetéseket, az akkori hibákat nem követjük el újra. A mi célunk is a bennmaradás, és az, hogy minél hosszabb ideig tudjunk az élvonalban szerepelni.”

Forrás: nemzetisport.hu