– Nagyon örülök annak, hogy megtalált engem ez a feladat,mert mindig a második otthonomnak tartottam Gyõr városát. Igaz, hogy voltambajnok a Ferencváros csapatával is, de a játékos pályafutásom csúcsának, az itteltöltött két és fél évet tekintem. Emberileg és szakmailag is nagyon sokatkaptam a legendás Verebes József által irányított csapattól. Pro Urbedíjazottként, tiszteletbeli gyõrinek is vallom magam, hiszen a késõbbilabdarúgó és edzõi pályafutásomat is, alapvetõen határozta meg az akkori RábaETO szellemisége.

 

Ekkor alakult ki, a ami napig tartó baráti kapcsolat isHannich Péterrel?

 

– Ellenfélként is nagyon tiszteltem Hannich Pétert, de azvalóban itt derült ki, hogy tökéletesen egyformán gondolkodunk errõl a játékról.Így játszani is remek volt vele és késõbb már edzõként is magmaradt a szakmaibarátságunk. Nemrégen együtt voltunk, egy franciaországi tanulmányúton és akkorbeszélgettünk is arról, hogy egyszer talán még együtt is dolgozhatunk. Azelmúlt idõszakban pedig intenzívebb is lett a kapcsoltunk, mert ennek körvonalazódotta lehetõsége itt Gyirmóton. Papíron most, fõnök és beosztott viszonybanvagyunk, de én azt gondolom, hogy helyesebb azt a kifejezést használni, hogykét edzõ dolgozik mostantól a Gyirmót FC Gyõr gárdájával.

    

Az elmúlt idõszakban egyre több idõsebb szakember kap ismétfeladatot a magyar labdarúgás élvonalában. Szepessy László is számított arra,hogy még vezetõedzõi munkát végezhet majd?

 

– Az életkor mellékes addig, amíg van ambíció az emberben ésén eddig is sokat vártam, sõt még sokat is várok az élettõl. A világ labdarúgásábanpedig mindig is voltak és lesznek is idõsebb szakemberek, mint például MarcelloLippi, Otto Rehhagel vagy Dick Advocaat. A tapasztalatra pedig, ezek szerint itthonis számítani lehet és én ezt még azzal is kiegészíteném, hogy az a kultúra isfontos, amit mi képviselünk. Én magam 1962 óta élek a labdarúgásban, tehát mégaz aranycsapat játékosait is láttam futballozni és meggyõzõdésem, hogy a magyarlabdarúgás számára, még ebbõl is lehet meríteni. Legutoljára az MLSZ szövetségiedzõje voltam és 2014 õszéig, az U 16 – os válogatott csapatot irányítottam. Egynagyon tehetséges korosztályos válogatott csapattal dolgoztam és a 84százalékos mutatónkra is büszke vagyok, hiszen azt a nemzetközi szintéren értükel. Ezután viszont a labdarúgásunk virtuális világába kerültem, de folyamatosanfigyeltem az eseményeket és képeztem mag, hogy készen álljak egy új feladatra.        

 

A kinevezése után egy nappal, kizárólag a rövid távúcélokról lehet beszélni. Mik lehetnek ezek a Gyirmót FC Gyõr csapatánál?

 

– A következõ fél szezonban, ki kell alakítani aztjátékstílust amelyet játszani fog a csapat és ehhez meg kell találni a megfelelõlabdarúgókat. Hannich Péter az õszi szezon végén, már elindult azon az úton,hogy legyen egy futball filozófiánk. Elsõsorban a játék örömét kell kialakítanunka csapatban, mert ez elengedhetetlen feltétele, az egymásra épülõ  eredményességnek és a látványosságnak. Kombinatívés bátor támadó játékot tervezünk, igazán magyaros elemekkel, amelyhez viszont megfelelõenfelkészített labdarúgókra van szükségünk. Gyirmóton egészen kiváló körülményekközött készülhetünk, hiszen óriási az infrastrukturális fejlõdés a klubban. Ajátékos keretben is több belsõ erõforrás van és ezt nekünk, a verseny közbenkell a felszínre hoznunk. A közönség ugyanis kizárólag erre lesz kíváncsi ésnekünk az a célunk, hogy jó hangulatú mérkõzéseket játszunk.   

 

Szepessy László játékos pályafutása:

 

BEAC, Budapesti Honvéd, Kossuth KFSE, VM Egyetértés, RWDMolenbeek (Belgium), VM Egyetértés (21 NB I. mérkõzés), Dunaújvárosi Kohász (1975– 1976 másodosztályú magyar bajnok 95 NB I. mérkõzés 23 gól), Volán SC (23 NBI. mérkõzés 4 gól), Nyíregyháza VSSC, Ferencvárosi TC (1981 – 1982 magyarbajnok 12 NB I. mérkõzés 2 gól), Kecskeméti SC, Rába ETO (1982 – 1983 magyarbajnok 60 NB I. mérkõzés 16 gól, 1982 – 1985 között), Dunaújváros Kohász, Ganz –Mávag, Volán SC (4 NB I, mérkõzés) UFC Kittsee (Ausztria), Baden (Ausztria),Soltvadkert

 

Szepessy László edzõi pályafutása:

 

Magyar Kábel vezetõedzõ, Ferencvárosi TC pályaedzõ,Diósgyõri VTK vezetõedzõ, Gyõri ETO pályaedzõ, Tatabányai SC vezetõedzõ, Dunaújvárosi FC vezetõedzõ, MagyarU 16 Utánpótlás Válogatott szövetségi edzõ, DAC 1912 SE vezetõedzõ