Ahogyan a művészvilágban később népszerűvé vált; Balázs Fecó 1951 március 2-án született Budapesten. Édesanyja korán, négyéves korában meghalt, így egy gangos bérházban lakott a nagymamájánál. Zenei szeretete ebből a korból táplálkozott, merthogy ha valaki, ő tényleg kölyök volt a hátsó udvarból. Munkásságát 1998-ban Liszt Ferenc díjjal, 2016-ban pedig Kossuth díjjal ismerték el.

Bár a neves művész a hangjával és a zenéjével szerezte népszerűségét, a sporthoz, a labdarúgáshoz is kötődött, a fővárosban és Gyirmóton rendezett labdarúgó tornákon többször megmérkőzött a Korál és Balázs Fecó baráti köre futballcsapata az ALCUFER öregfiúk együttesével. E rendezvényeknek köszönhetően a Horváth család tagjaival is baráti viszonyuk alakult ki. A sitkei kápolna rekonstrukciós munkálatai alkalmával mindig útba ejtették Gyirmótot, ekkor nem hagyhatták ki az Aranyhal Étterem híres halászlevét sem. A kapcsolatnak köszönhetően munkatársaival telepítették a 2015-ben átadott ALCUFER Stadion hangtechnikai berendezéseit, és koncertet adtak a megnyitó ünnepségen egyaránt. Annak ellenére, hogy ősfradistának vallotta magát, Méry Péter szövegíróval karöltve szívesen vállalta a felkérést a Gyirmót-induló zenei alapjának megírására egyaránt.

A népszerű zeneszerző, a Korál együttes ikonikus alapító vezetője és énekese 70. évében koronavírus fertőzést követően 2020 november 26.-án távozott közülünk, ma lenne 70 éves.

A Gyirmót FC Győr klubvezetése nevében születésnapján emlékezünk zenész barátunkra!

Balázs Fecó nyugodj békében!