MERKANTIL BANK LIGA 7. forduló

Gyirmót FC Győr – Diósgyőri VTK 1-2   (1–1)

Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion: 1352 néző.

Játékvezető: Zierkelbach Péter (Mohos Milán, Kulman Tamás)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Csörgő V. (Hudák 69), Polgár, Nahirnij – Vass Á. – Herjeczki, Nagy P. (Berki 76), Hajdú (Kovács M. 63), Soltész (Erdei 63)  – Pethő B. (Simon A. 63)

Vezetőedző: Csertői Aurél                

Diósgyőri VTK: Danilovic – Csirmaz, Szatmári Cs., Bárdos, Bokros – Holdampf (Bertus 69) – Szőke, Koman (Cseke 13), Bényei, Papp M. (Eppel 69) – Lukács D. (Jurek 90)

Vezetőedző: Ifj. Szergej Kuznyecov

Gólszerző: Papp Marcell (0-1) a 35. Nagy Patrik 11-esből (1-1) a 44, Eppel (1-2) a 88. percben.

A két csapat burkoltan és nyíltan is kimondott céljainak ismeretében igazi rangadóval zárult a másodosztályú küzdelemsorozat 7. fordulója, ugyanis a közelmúltban edzőváltáson átesett, s így új impulzusokkal felvértezett Diósgyőri VTK gárdája látogatott az ALCUFER Stadionba.

A találkozó elejétől a vendégek próbálták magukhoz ragadni a játék irányítását, amit Csirmaz és Bényei is távoli lövéssel próbált nyomatékosítani, de előbbi a kapu fölé lőtt, utóbbi próbálkozásánál pedig Hársfalvi András védett bravúrosan. A vendégek kapujánál Soltész Dominik 20 méteres lövése jelentett veszélyt, de a gól ekkor is elmaradt. Nem így a másik oldalon, amikor bő félórai játékot követően, Hársfalvi rövid kirúgása után Szőke ívelt keresztbe a jobb oldalról, a hosszúsaroknál érkező Papp Marcell pedig nyolc méterről a bal alsó sarokba fejelt (0-1). A játékrész záró perceiben egyenlített csapatunk, amikor Szegi tört kapura a jobb oldalról, Bényei buktatta ót, a megítélt büntetőből pedig Nagy Patrik jobbal a kapu közepébe lőtt (1-1).

Szünet után is a vendégek előtt adódott az első lehetőség, de Cseke 18 méterről cm-ekkel a középről a léc fölé lőtt, majd kis idő múlva a másik oldalon Simon András és Herjeczki Kristóf próbálkozása is elkerülte a vendégkaput. Az idő múlásával feljebb jött csapatunk, megélénkült a játék, mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek, a gólt azonban ismét a vendégek érték el, amikor a találkozó utolsó pillanataiban egy védelmi hibát kihasználva Eppel Márton 4 révén örülhettek (1-2).

Csertői Aurél: A találkozó elején jobban játszott a Diósgyőr, mintha az öltözőben maradtunk volna, de a legjobbkor sikerült egyenlíteni. A második félidő alapján egy döntetlent megérdemeltünk volna, de nagyon sok van még a bajnokságból, szoros a mezőny, javítanunk kell.

Ifj. Szergely Kuznyecov: A mai mérkőzés is mutatja, hogy jjó a keretünk, a fiúk éhesek a sikerre. Nagyok az elvárások, ezért sokat is dolgozunk, az út elején vagyunk, de minden nap erősebbek leszünk.