2017.10.08. 15.00 óra, Békéscsaba
Merkantil Bank Liga, 12. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Szilágyi Sándor – Horváth Róbert, Márkus Péter – Nagy Róbert
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
BÉKÉSCSABA 1912 ELÕRE: Ribánszki – Pilán, Kiss L., Szélpál, Nagy S. – Viczián(Tóth D. 64. perc), Király (Szalai D. 76. perc), Nagy I., Mészáros M. (Urbin 63. perc) – Szatmári, Gránicz    
VEZETÕEDZÕ: Boér Gábor
GYIRMÓT FC GYÕR: Sebõk – Achim, Lengyel, Szõcs, Lázár, Présinger – Szegi (Sandal 70. perc), Kiss M., Nagy P. (Stieber A 84. perc), Varga P. – Paku (Németh Zs. 90. perc) 
VEZETÕEDZÕ: Molnár László
GÓLSZERZÕK: Urbin 78. perc / Kiss M. 68. perc
SÁRGA LAPOK: Mészáros M. 55. perc / Szõcs 49. perc, Kiss M. 58. perc, Nagy P. 61. perc
PIROS LAPOK:
TUDÓSÍTÁS:
1. perc: Elkezdõdött a mérkõzés, amelyen a mi csapatunk tiszta sárga felszereléseben, a hazai gárda pedig lila mezben, lila nadrágban és lila sportszárban játszik. A nézõtéren pedig, megközelítõleg 700 nézõ lehet a kezdéskor. 
10. perc: Nagy iramban kezdõdött a találkozó, amelyen megpróbálkozott egy domináns kezdéssel a hazai csapat, de helyzet még nem alakult ki. 
15. perc: Élénk a mérkõzés, sok a futás és van némi békéscsabai mezõnyfölény, de helyzet vagy említésre méltó esemény még nincsen. 
18. perc: Egy ütközés után. Lengyel Dánielt kellett ápolni, mert fej sérülést szenvedett, de az ápolás után tudta folytatni a játékot. 
23. perc: Egy bal oldali beadása után, egy békéscsabai lövést blokkoltak a védõink, a kipattanó labdát pedig, Mészáros a kapu mellé csavarta.
24. perc: Egy a kapunk elé ívelt labdát, Pilán magasra felugorva elsodort a kilépõ Sebõk mellett, de a középre adását, Szõcs szögletre mentet a berobbanó hazai támadók elõl. 
27. perc: Egy jobb oldali indítással Gránicz futott el, a beadását azonban Sebõk elõre vetõdve védte. 
30. perc: A csapatok nagyon megszervezték a játékukat és így nem nagyon találnak fogát egymáson. Ezért igazin gólhelyzet még egyáltalán nem alakult ki és a kapuk is nagyon keveset forognak veszélyben. 
 31. perc: Szegi lefutotta a védõket a bal oldalon és lapos beadására, Paku érkezett a rövid saroknál, de a jobb sarok mellé lõtt. 
34. perc: Kiss László röviden passzolta a kapusa felé a labdát, amelyet így Szegi elcsípett. Kicselezte a rátámadó Ribánszki kapust, de kisodródva csak az oldalhálót találta el. 
37. perc: Gránicz kapott egy nagyon pontos indítást a bal oldalon. Két jó csellel, lövõhelyzetet alakított ki magának, de a félmagas lövést Lázár, fejjel mentette. 
40. perc: Paku lõhetett, a bal oldalról és a 14 méteres lövése az oldalhálóban kötött ki.
41. perc: Viczián Ádám fejelhetett 10 méterrõl, de a nem túl erõs fejesét Sebõk egy gyors vetõdéssel hárította.  
45. perc: 2 perc hosszabbítás után ért véget az elsõ játékrész.
46. perc: A mérkõzés folytatódott és a szünetben egyik csapat sem cserélt.  
49. perc: Szõcs kapott sárga lapot, mert magas lábbal szerelt. 
55. perc: Mészáros Márk is sárga lapot, egy középpályán történt lökés után.
58. perc: Kiss Máté is besárgult, egy ütemet tévesztett szerelési kísérlet után.
60. perc: Küzdelmesebb és indulatosabb is most a mérkõzés, amely azonban a játék minõségének a rovására megy.
61. perc: Most Nagy Patrik kapott sárga lapot. 
65. perc: A mérkõzésen 808 nézõ van jelen.
68. perc: Egy jobb oldali támadásunk után, Szegi pontosan passzolt a jobb oldali tizenhatos vonalánál érkezõ Kiss Máté elé. A középpályásunk, nagyon ügyesen vette át a labdát és egy csel után, laposan a kapu bal alsó sarkába lõtt. 0 – 1.
72. perc: Magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a hazai csapat és ezért Sebõknek elõbb egy bal, majd egy oldali beadás után is öklözve kellett mentenie.  
78. perc: Egy bal oldalról felívelt labdát, Urbin Péter vett át az ötösünk elõtt. Be tudta forgatni a mögötte védekezõ Szõcsöt és öt méterrõl a kapu közepébe bombázott. 1 – 1.
90. perc: 4 perc hosszabbítás következik. 
FÉLIDÕ: 0 – 0
VÉGEREDMÉNY: 1 – 1
Boér Gábor vezetõedzõ értékelése: 
Szerettük volna megnyerni ezt a mérkõzést, de el kell ismernünk, hogy a döntetlen reális eredmény. Jól felkészített és taktikus, fegyelmezett csapatok találkoztak egymással. A futómennyiség és a párharcok alapján pedig, ez a találkozó meg is haladta a másodosztály színvonalát. Gratulálok tehát mindkét gárdának, mert egy élvezetes, igazi rangadó mérkõzést játszottak ma.   

Molnár László vezetõedzõ értékelése: 
Nem lehetek elégedetlen, mert Békéscsabáról jó eredmény, elhozni egy pontot. Egy szépen végigvezetett kontra után, megszereztük a vezetést, de utána, a hazai csapat keményen hajrázott és ki tudott egyenlíteni. Viszonylag kevés volt a helyzet, az esemény, de ennek ellenére ez egy jó mérkõzés volt. Ma mindkét csapat akart és tudott is futballozni.