Ukrajnában születtem 1986 – ban,tehát 31 éves vagyok és eddig Kelet – Európában futballoztam. Az ukrán, DniproDnipropetrosk csapatában nevelkedtem és oda több alkalommal is visszatértemfelnõtt játékosként. Ukrajnában játszottam még a Metalist Harkiv, a ZorjaLuhansk, az Illicivets Mariupol és a Chernomortes Odessa gárdáiban. Szerepeltemaz orosz bajnokságban is, ahol a Kuban Krasnodar játékosa voltam, valamit akazah és az azeri bajnokságban, az FK Aktobe és az FK Gabala csapataiban. Többszáz elsõ osztályú találkozó van már a hátam mögött és ezeken sikerült elég sokgólt rúgnom.

– Ezek a kelet – európai csapatok anemzetközi mezõnyben is megmutatták már magukat. Milyen emlékeid vannakezekrõl?

Elsõsorban az Európa Liga csoportmérkõzéseket említeném, mert azokon olyan kiváló csapatok ellen játszhattam,mint a Borussia Dortmund, az Olympique Lyon, a Fulham vagy a PSV Eindhoven. Sõtén azt is elmondhatom, hogy 2007 – ben még az UEFA kupában is szerepeltem egymérkõzésen, az angol Everton ellen. Az elmúlt évek alatt sok nemzetközitalálkozón játszottam, de a legbüszkébb arra a két mérkõzésre vagyok, amelyekenaz ukrán nagyválogatottban léptem pályára. Különösen az elsõ válogatottmérkõzésemre, mert 2011 -ben Svédország ellen, olyan társakkal játszhattam,mint Sevcsenko, Voronyin és Timoscsuk.

– Hogyan került képbe nálad amagyar bajnokság és a Gyirmót FC Gyõr csapata?

Az elmúlt fél évben, a menedzseremfigyelmetlensége miatt, csapat nélkül maradtam. Azt elhatároztam, hogykipróbálom magam egy új környezetben, egy másik futball kultúrában.Kapcsolatban voltam a magyar bajnokságban szereplõ honfitársaimmal, akik nagyonpozitívan beszéltek az OTP Bank Ligáról. Volt arról szó, hogy a SzombathelyiHaladás játékosa leszek, de a vasiak ajánlatát végül nem fogadtam el. A GyirmótFC Gyõr csapatával azonban sikerült megegyeznünk, egy fél éves szerzõdésben.

– A pályán milyen szerepkörben vagyképes a legjobb teljesítményre, melyik poszton érzed magad a legjobban?

Én támadó vagyok, tehát a csatársorbármelyik posztján szeretek játszani, de talán középen vagyok a leghasznosabb.Tõlem mindig és mindenhol gólokat vártak és így lesz itt Gyirmóton is. Ezzelazonban nincs semmilyen probléma, mert én magam is gólokat várok önmagamtól.Részt vettem már néhány edzésen és láttam, hogy képzett, technikás labdarúgókközé kerültem, így biztosan lesznek lehetõségeim a mérkõzéseken. Az a helyzetsem ismeretlen a számomra, hogy le kell dolgozni egy ponthátrányt acsapatunknak ahhoz, hogy bent maradjon az elsõ ligában. Az ukrán bajnokságban aMariupol gárdájával mér megéltem egy ilyen sorozatot, ahol a bent maradáshoz,az utolsó fordulóban még a Dinamo Kijev ellen is gyõznünk kellett. Gyõztünk is3 – 2 arányban és így elértük a célunkat és én ezt most szeretném megismételniitt Gyirmóton.

Urbányi István, a Gyirmót FC Gyõrvezetõedzõje így nyilatkozott a támadó szerzõdtetésérõl.

– Az ukrán támadóval, OleksiyAntonov – val már a horvátországi edzõtáborozás elõtt is egyeztettünk. Õ egyolyan 31 éves labdarúgó, aki több mint ötven gólt rúgott az ukrán elsõ osztályúbajnokságban. Az életkora, a rutinja és a statisztikái alapján tehát, nagyonsokat tud most segíteni nekünk. Azt pedig egyértelmûen látjuk rajta, hogy õ isbizonyítani akar itt Gyirmóton. Egy nagyon rövid szerzõdést kötöttünk vele,amelyben erre kölcsönösen garanciákat is vállaltunk.