Az elmúlt fordulóban a felzárkózás reményében fogadtuk a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét, akikkel a bajnoki küzdelemsorozat első körében gól nélküli mérkőzésen osztoztunk a pontokon. Ennek tanulságaival a tarsolyunkban és a két csapat játékerejének ismeretében joggal bízhattunk benne, hogy velük szemben talán megszerezhetjük második hazai győzelmünket és elmozdulhatunk a veszélyes zónából. Sajnos azonban támadóink csak helyzetekig jutottak, nem tudták bevenni a szintén kék-sárga borsod megyeiek hálóját, míg ezzel szemben ők a szünet utáni pillanatokban egy fejessel – mint később kiderült – eldöntötték a bajnoki pontok sorsát. A találkozót a mi nagy helyzeteink foglalták keretbe, hiszen az elején Varga Barnabás fejesénél a léc volt a vendégek segítségére, míg a hosszabbítás záró pillanataiban Szegi Vince bólintott óriási helyzetből a bal felső sarok fölé, így csalódottan kellett távoznunk a lefújás után.

A következő fordulóban ismét nehéznek ígérkező feladat vár játékosainkra, hiszen a dobogó harmadik fokán álló Puskás Akadémia vendégeként kellene jó eredményt elérni. Házigazdánk 2007 április 1-jén, Puskás Ferenc 80. születésnapján vette fel mostani nevét, ami után együttműködési megállapodást kötött az akkori Videoton FC-vel (MOL Fehérvár FC). Ellenfelünk az elmúlt években igazi élcsapattá nőtte ki magát, ami azt eredményezte, hogy immár a nemzetközi színtéren is képviselhette hazánkat.

Az egymás elleni megmérettetés terén is lenne javítani valónk, hiszen a Fejér-megyeiek a mostani bajnokság 5. fordulójában Nagy Zsolt góljával el tudták vinni a bajnoki pontokat az Alcufer Stadionból. Ekkor is meg voltak a lehetőségeink a gólszerzésre, hiszen negyedórai játék után Varga Barnabás fejjel, a szünet után Herjeczki Kristóf lábbal veszélyeztetett, míg a hosszabbítás pillanataiban Hajdú Ádám ismét csak cm-ekkel fejelt a bal felső sarok mellé.

A jelenlegi pontvadászatban 14 mérkőzést játszott, amiből nyolcszor került ki győztesen, háromszor osztozott a pontokon aktuális ellenfelével, míg ugyancsak háromszor szenvedett vereséget, így 27 ponttal a harmadik helyről várja a folytatást. Sajnos mi az utóbbi hazai vereségünk és az ellenfeleink eredményeinek ismeretében lecsúsztunk a sereghajtó pozíciójába, ezért is lenne létfontosságú egy idegenbeli bravúr. Tudjuk azonban, hogy joggal bízhatunk játékosaink hozzáállásában és tudásában, ugyanis korábban már többször is bizonyították, hogy igenis képesek megbirkózni a nehéz feladatokkal, így reményeink szerint sikerül a javítás.

A tizenhatodik forduló szombati játéknapjának nyitó mérkőzése, a Puskás Akadémia FC – Gyirmót FC Győr találkozó 15.45 órakor kezdődik a Pancho Arénában, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.