Gyirmót FC Győr – BFC Siófok 1-2 (1–1)

Gyirmót: 529 néző.

Játékvezető: Takács Tamás (Buzás Balázs, Csatári Tibor)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Hudák, Polgár, Helembai (Nahirníj 84) – Kovács D.(Berki 64) – Soltész (Simon A. 77), Nagy P., Madarász (Hajdú 64), Medgyes – Pethő (Erdei 84)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Siófok: Winter – Major G., Vágó G., Horváth M., Debreceni, Varga B. – Varjas (Girsik 80), Szakály A., Kerezsi (Volter 90) – Dénes G.(Hegedűs M. 62), Pataki (Farkas B. 62)

Vezetőedző: Dragan Vukmir

Gólszerző: Szakály A. (11-esből, 0-1) a 2., Soltész D. (11-esből, 1-1) a 44., Farkas B. (1-2) a 83. percben

2. perc: Hudák rúgta fejen a labdáért folyó harc folyamán Dénes Csanádot, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, s amiből Szakály Attila jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

44. perc: Debreceni buktatta Pethőt a büntetőterületen belül, az adódó lehetőséggel élve Soltész ballal a kapu bal oldalába lőtt (1-1).

83. perc: Major G. jobb oldali lapos beadása után a rövidsaroknál érkező Farkas B. jobbal a kapu jobb oldalába pörgetett (1-2).

Mint azt a találkozót megelőzően mesterünk Csertői Aurél is kiemelte, a szerdai szombathelyi derbi után ilyenkor a legfontosabbal, a regenerációval foglalkozunk. Nagyon hajtós, agresszív játékot nyújtó csapat a Siófok, akik jelenleg a középmezőnyben vannak, nem messze a kieső zónától, de a mostani bajnokságban könnyű egy-egy meccs után több helyet javítani, vagy zuhanni. A közeljövőben szerda-vasárnap ritmusú sorozat terhelés vár ránk, amiben mindenkire szükségünk van. Tudatos, okos, de agresszív és bátor játékot kell nyújtanunk, ha eredményesek akarunk lenni. A korábbi sérültek mellé hiányzóként csatlakozott az ötödik sárga lapját begyűjtő Kovács Milán, akinek helyén ismét Nagy Patrik foglalta el a középpályán, s aki így visszakaphatta csapatkapitányi karszalagját is egyaránt.

Villámrajtot vett a vendég együttes, ugyanis Hudák szerencsétlen mozdulata miatt megítélt büntetőből Szakály Attila révén az első támadás végén büntetőből előnybe került. A napsütésben jött hidegzuhany után próbált nagyobb sebességre kapcsolni a hazai gárda, de az öt védővel játszó Balaton-partiak rendre meggátolták a gólszerzési törekvéseket. A játékrész záró pillanataiban a menteni szándékozó Vágó mentése okozott riadalmat saját kapuja előterében, majd az utolsó percben a kirobbanó formában játszó Soltész Dominik értékesítette a jogos büntetőt, amivel a legjobbkor egyenlített.

A büntetők által szerzett gólokkal keretbe foglalták a csapatok a találkozó első félidejét. Szünet után élénk, kiegyenlített játék folyt a pályán, de a lelkesedés nagyon sok hibával párosult, köztük ismét Hudák Dávidé, akinek fejéről saját kapuja felé pattant a labda, de Kerezsi ziccere után Rusák Edvárd óriási bravúrral tartotta az eredményt. A találkozó utolsó perceiben ismét előnybe kerültek a vendégek, amikor a győri Farkas Balázs duplázta meg csapata góljai számát, amivel el is vitték a bajnoki pontokat.

Csertői Aurél: El kell ismerni, hogy ma jobb volt nálunk a Siófok, gyorsabbak voltak, míg mi régen látott óriási hibaszázalékkal futballoztunk. Sem védekezésben, sem támadójátékban nem tudtunk minőségi produkciót nyújtani. Ők azonban nagyon jól zártak hátul, a kontráik veszélyesek voltam.

Dragan Vukmir: Kiváló munkát végzett a csapat, aminek eredményeként bravúros győzelmet arattunk. A kettő gólunk mellett is voltak helyzeteink, így győzelmünk teljesen megérdemelt.