2022.02.12. 14.45 | Paks, Paksi FC Stadion | Paksi FC- Gyirmót FC Győr 2-3 (1-2) | OTP Bank Liga NBI., 20. forduló

Paksi FC: Rácz- Osvárth A, Szélpál, Tamás O., Medgyes – Windecker, Kesztyűs, – Sajbán, Nagy R, Böde – Ádám M| Vezetőedző: Bognár György

Gyirmót FC Győr: Rusák E.-Major M., Csörgő V., Hajdú Á., Zeke M.- Klimovich U., Vass Á., Nagy P.-Hasani F., Varga B., Cvetanoski M | Vezetőedző: Csertői Aurél 

A bajnoki pontvadászatot tekintve két jó formában lévő csapat randevúzott az Atomvárosban ugyanis míg a hazaiak otthonukban győzték le ZTE 3-2-re majd a Groupama Arénában három gólt rúgtak a bajnok Fradi hálójában, addig mi a Budapest Honvédtól hoztuk el a pontokat, majd otthon győztük le az Újpestet. A találkozó pikantériája, hogy vezetőedzőnknek Csertői Aurélnak korábbi csapata ellen kellett sikerre vezetni játékosait.

Jól kezdték kedvenceink a találkozót hiszen az első negyedóra végén Varga Barnabás büntetőből, majd tíz perc elteltével egyéni akciót követően vette be a Paks kapuját. A játékrész vége felé védelmünk bizonytalanságát kihasználva Ádám Martin szépített.

Ember előnyben játszó csapatunk támadója Varga Barnabás szűk egy órai játék elteltével növelhette volna az előnyt, most azonban a VAR nem nekünk kedvezett, hiszen les miatt a játékvezető annullálta a találatot. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat hiszen húsz perccel a vége előtt Ádám Martin ismét eredményes volt amivel egalizált. A találkozó záró szakaszában újra előnybe kerültünk Klimovich harcossága után Ventura szerezte meg első gyirmóti gólját, ami aztán így győzelmet eredményezett.

Csertői Aurél: Az első félidőben el tudtuk volna dönteni a mérkőzést. Nagyon sok helyzetet tudtunk kialakítani, a Paks ellen nehéz játszani hiszen két erő csatárral rendelkezik. Több lehetőségünk is volt arra hogy lezárjuk a meccset, de nem tettük, saját magunknak tettük nehezebbé,de begyűrtük azt a győztes gólt. Egy góllal mindenképp jobbak voltunk az ellenfélnél.

Bognár György: Döntetlent megérdemeltük volna. A kiállítás miatt játékosunkat Windecker Józsefet hibáztatom nem a játékvezetőt. Minőségi futballról a mi esetünkben ma nem beszélhetünk, de így is volt sanszunk a döntetlenre.