Az OTP Bank liga előző fordulójában igazi presztízsmérkőzést játszott együttesünk, ugyanis azt az MTK Budapest gárdáját láttuk vendégül, amely a kezdő sípszó előtt négy ponttal volt mögöttünk a sereghajtó pozíciójában. Nem tűnt tehát nagy merészségnek kijelenteni, hogy un. hatpontos meccs várt a fiúkra, hiszen esetleges győzelem esetén kissé leszakíthattuk volna mögöttünk riválisunkat, míg e mellett lélektanilag is fontos lépést tehettünk volna előre. Sajnos mindezt immár így, feltételes módban kell említeni, ugyanis nem sikerült itthon tartani a bajnoki pontokat. Annak ellenére, hogy az első játékrészben jobban játszottunk ellenfelünknél és a legjobb pillanatok egyikében, Szegi Vince révén közvetlenül szünet előtt sikerült is megszerezni a vezetést, végül mégsem örülhettünk. Fordulás után a fővárosi kék-fehérek az idő múlásával átvették a játék irányítását és ez az első félidőhöz hasonlóan, a játékrész záró perceiben Kovácsréti Márk egyenlítő találata formájában kamatoztatni is tudták. Az egy-egy gólt eredményező találkozón így egyik csapat sem lehetett boldog, a különbség továbbra is maradt négy pont, viszont így mi sem tudtunk elmozdulni korábbi pozíciónkból. A találkozó hét eleji elemzése, valamint a tanulságok levonása után azonban továbbra is gőzerővel zajlanak az edzések, hiszen sok forduló van még hátra, amelyeken szeretnénk, ha visszatérne együttesünk a tavasz elején nyújtott eredményesebb produkcióhoz.

Nem ígérkezik azonban könnyűnek a következő mérkőzésünk sem, hiszen a tabella harmadik helyén álló, 1911-ben alapított és a 2017-2018-as évet követően az élvonalba feljutó Kisvárda Master Good otthonába szólít minket a sorsolás. A bajnoki küzdelemsorozat első körében augusztus elején Kisvárdán bő félórai játék után Bohdan Melnyik és Varga Barnabás gyors gólváltása után emberelőnybe kerültünk, amikor VAR vizsgálatot követően Ötvös Bence került a kiállítás sorsára, de sajnos ezt nem tudtuk kihasználni. Szűk egy óra után viszont védelmi hibánkat kihasználva Claudiu Bumba élt a felkínált lehetőséggel, így akkor szomorúan kellett távoznunk. A november végi, hazai pályán lejátszott találkozón ismét Bumba szerzett vezetést a piros-fehéreknek, de a hosszabbítás pillanataiban Frane Ikic góljával visszahozta az egyik pontot csapatunknak.

A közelmúlt egymás elleni találkozóit tekintve jobban állunk leendő házigazdánknál, hiszen az utóbbi öt (három bajnoki és kettő barátságos) mérkőzésünkből egy vereség és egy döntetlen mellett háromszor örülhettünk. Az eddig lejátszott fordulókban a szabolcsiak 11 győzelem, 8 döntetlen és 3 vereség, 37-22-es gólkülönbség mellett 41 pontot szereztek, amivel a dobogó alsó fokán tanyáznak, míg mi 6-7-10-es mérkőzés mutatóval, 24-33-as gólkülönbséggel, és az így kiérdemelt 25 ponttal a 11. helyről várjuk a folytatást.

A hatályos kormányrendelet értelmében, a korábbi ez irányú intézkedések érvényüket vesztették, így a maszkviselési és védettségi igazolványhoz kötött és kapcsolódó szabályok feloldásra kerültek, a sportesemények ezek nélkül is szabadon látogathatóak. 

A jegyinformációkkal kapcsolatos tudnivalókat ide kattintva olvashatják!

A 24. forduló záró napjának nyitó mérkőzése a Kisvárda Master Good – Gyirmót FC Győr találkozó vasárnap 14.30.-kor kezdődik a Várkerti Stadionban, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetít, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.