A korábbi években többször is megtréfált minket a BFC Siófok együttese, de az elmúlt fordulóban az ALCUFER Stadionban sikerült itthon tartanunk az értékes bajnoki pontokat, amivel a tavaszi győzelmi szériánkat sikerült tovább, immár négymeccsesre nyújtani.

A Merkantil Bank Liga csapatai közül kettő tudta legyőzni az éllovas Debreceni VSC-t, az egyik a mostani párosításunk hazai tagja a SZOLNOKI MÁV gárdája, ami ezzel megszakította a LOKI 17 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát, a másik pedig a mi együttesünk, s azzal a Nagyerdőben aratott idegenbeli győzelmünkkel a hazai csapat 100 %-os 11 meccses veretlenségének volt kényszerű búcsút inteni. Ezek alapján tehát kijelenthető, hogy továbbra is fontos találkozó, igazi rangadó vár ránk Szolnokon, ahol ebből az összevetésből kiindulva így két bravúrra képes gárda feszül majd egymásnak.

Érdekes az is, hogy a csapatok legutóbbi négy bajnoki találkozója is meglehetősen egyforma, hiszen kettő 1-1-es döntetlen mellett 2019 augusztusában a Gyirmót nyert idegenben (0-3), majd tavaly februárban a Szolnok vitte el a pontokat az ALCUFER Stadionból (1-2). Utoljára november közepén randevúzott egymással a két gárda a MOL Magyar Kupa küzdelmei során, akkor Szolnokon az ex-gyirmóti Novák Csanád 93. percben szerzett góljával búcsúztattak minket a sorozattól.

A hazaiak amióta a Tisza partján legyőzték a LOKIT (2-1), az Újpesttől kaptak ki hazai pályán a kupában (0-2), majd idegenben verték a Siófok együttesét (0-1), míg legutóbb meglepetésre a DEAC otthonában kaptak ki (2-0). Csapatunk a már említett kitűnő sorozatán belül a Haladást, a Budaörsöt, a DVSC-t és a BFC Siófokot győzte le, a négy meccsen rúgott kilenc góllal szemben egyszer került kapunkba a labda.

A tabellán hétvégi vendéglátónk az első harmad végén, a középmezőny elején a 7. helyen várja a folytatást 10 győzelemmel, 9 döntetlennel és 6 vereséggel és az így szerzett 39 ponttal, mi pedig 15-2-8-as mutatóval és 47 ponttal a dobogó alsó fokáról próbálunk még feljebb kapaszkodni.

Továbbra is járványügy készültség állapotában van az egész világ, az élet egyéb területei mellett a sport, így a labdarúgás is szenvedő alanya a pandémiának. Mindezek függvényeként, az érvényben lévő kormányrendelet értelmében szurkolók továbbra sem láthatják a helyszínen a Szolnoki MÁV – Gyirmót FC Győr találkozót, ami zárt kapuk előtt kerül lebonyolításra, de mint ahogyan már megszokhatták, most sem maradnak le a mérkőzésről, ugyanis kellemes ebéd utáni időtöltést kínálva az állandó szöveges tudósításunk mellett élő online stream-en követhetik a találkozó jeleneteit.