BUDAPEST HONVÉD – GYIRMÓT FC GYÕR 1 –  0  (0 – 0)
2017.04.29. szombat, 18.00 óra, Budapest, Bozsik Stadion
OTP Bank Liga, 29. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Szõts Gergely – Berettyán Péter, Medovarszki János – Szalai Dániel – Iványi Zoltán, Gaál Gyöngyi
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
BUDAPEST HONVÉD: Gróf – Ikenne King, Baráth, Kamber, Bobál (Balázs 75. p) – Koszta (Holander 62. p), Nagy G., Vasiljevic (Gazdag 62. p), Zsótér – Eppel. Lanzafame 

VEZETÕEDZÕ: Marco Rossi
GYIRMÓT FC GYÕR: Nagy S. – Kiss M., Bojovic, Radeljic, Szegi – Simon Á., Bori – Vass, Madarász (Csiki 75. p), Simon A. (Máté 86. p) – Novák (Achim 61. p)  

VEZETÕEDZÕ: Urbányi István
GÓLSZERZÕK: Lanzafame 95. perc
SÁRGA LAPOK: Bobál 32. perc, Gazdag 83. perc. Lanzafame 95. perc /  Radeljic 27. perc, Vass 41. perc, Nagy S. 58. perc, Simon Á. 59. perc, Simon A. 80. perc  
PIROS LAPOK: 
TUDÓSÍTÁS:
1. perc: A megbetegedett, Karakó Ferenc helyett az eredetileg alapvonali játékvezetõnek jelölt, Szõts Gergely vezeti a mérkõzést. A hazai csapat piros-fekete csíkos mezben, fekete nadrágban és fekete sportszárban lépett pályára. A mi csapatunk pedig a megszokott tiszta sárga felszerelésben játszik.
10. perc: Óvatosan kezdtek a csapatok, így csak mezõnyjáték jellemezte az elsõ 10 percet. 
11. perc: Mivel Gróf kapus rossz ütemben futott ki a kapujából, Madarász a jobb oldali tizenhatos oldalvonaláról a kapu felé gurította a labdát. A közben hátra érkezõ védõk azonban felszabadítottak. 
15. perc: Lanzafame rúghatott egy szabadrúgást, ígéretes távolságból és szögbõl, A lövése a sorfalat érintve szögletre vágódott.  
17. perc: Nagy hosszú kirúgása után, Novák csúsztatta jobbra a labdát Vass Patriknak. A szélsõ beadása után pedig Novák a rövid saroknál érkezett, de a fejese elkerülte a rövid felsõ sarkot.  
24. perc: Ikenne King jobb oldali beadása után, Lanzafame fejelhetett, de rossz ütemben ugrott fel és így a fejes fölé ment. 
27. perc: A Lanzafamét a félpályánál buktató, Radlejic kapott sárga lapot. 
28. perc: A beívelt szabadrúgást magasra fejelték a védõink, a lehulló labdát pedig Lanzafame kapásból rúgta el. Szerencsére a lövés mellé ment. 
32. perc: A Vass Patrikot felborító, Bobál is sárga lapot kapott.
36. perc: Marco Rossi elküldte melegíteni a tartalék játékosait……….
40. perc: Lanzafame verte meg a védelmünket a baloldalon és a beadását Eppel közelrõl a hálóba talpalta. A játékvezetõ azonban észlelet, hogy ezt megelõzõen Eppel, a mezénél fogva elrántotta Radeljicet és ezért érvénytelenítette a gólt és kifelé ítélt szabadrúgást. 
41. perc: Bori húzta el, Lanzafame lábát a tizenhatos bal sarkánál, amiért a játékvezetõ azonnal büntetõt ítélt. Eppel pedig hatalmas erõvel a felsõ sarokba bombázta a büntetõt, Szõts játékvezetõ azonban megismételtette a tizenegyest. Ismét Eppel állt a labda mõgé, de a második, most lapos lövését, elvetõdve védte Nagy Sándor. A büntetõt megítélése után a reklamáló Vass Patrik kapott sárga lapost figyelmeztetést. 
44. perc: Egy jobb oldali Kiss Máté beadás után, Simán Ádám elvetõdve, kapásból lõtt kapura. A középpályásunk közeli lövése után, Gróf nagy bravúrral ütötte szögletre a labdát. 
45. perc: Véget ért az elsõ félidõ és a lefújásnál, nem Szõts Gergely játékvezetõ volt a legnépszerûbb személy Kispesten.  
46. perc: Cserék nélkül folytatódik a találkozó a második félidõ Kispesten, ahol 2.347 nézõ van a stadionban. 
48. perc: Lanzafame zseniális továbbítása után, Zsótér adta vissza a labdát az alapvonalról. A középen érkezõ Koszta lövése pedig Bojovicról pattant szögletre. 
50. perc: Egy jobb oldali beadás után, Koszta mellel készítette le a labdát Lanzafaménak, aki az átvétel után, 12 méterrõl keresztbe rúgta a labdát a kapunk elõtt. Ezek komoly gólhelyzetek voltak.   
57. perc: Zsótér, majd Ikenne King verekedte be magát a tizenhatosunkon belülre. Ott King egy esernyõ csel után, került nagyobb helyzetbe, de a döntõ pillanatban lyukat rúgott. 
58. perc: Nagy Sándor idõhúzásért kapott sárga lapot.
59. perc: Simon Ádám is besárgult egy szabálytalanság után. 
61. perc: Csere nálunk, Novák helyett, Achim érkezett. 
62. perc: Kettõs csere a Honvédban. Vasiljevic és Koszta mentek le a pályáról, a helyükre pedig Holander és Gazdag állt be. 
66. perc: Zsótér két jó csel után, 18 méterrõl nem sokkal rúgta a kapunk fölé a labdát. 
71. perc: Lanzafame jobb oldali szabadrúgása után, a magasra felugró Eppel fejelt fölé.
73. perc: Ikenne King próbálkozott egy kapura lövéssel a tizenhatos vonalról, de ez nagyon pontatlanra sikerült. 
75. perc: Cserék mindkét csapatban. Nálunk Madarász ment le és Csiki jött, a Honvédban pedig Bobál helyén, Balázs Zsolt a pályán. 
80. perc: Simon András labdaelrúgásért sárgult be. 
81. perc: A nagyon agilis,  Zsótér az alapvonalig cselezte magát, de szerencsére ott már beértük és így nem tudta beadni a labdát.  
 
83. perc: Gazdag egy lerántással akadályozott meg egy kontránkat, ezért is villant a sárga lap. 
86. perc: Az utolsó csere a találkozón, Simon András helyett Máté János játszik nálunk. 
87. perc: Egy jobb oldali szöglet, mindenki felett átszállt és végül a hosszú oldalon Baráth elé került. A védõ közeli emelését, azonban kiöklözte Nagy Sándor. 
89. perc: 6 perc hosszabbítás következik, ami szokatlanul hosszú idõ.
91. perc: Folyamatosan érkeznek a szögletek és beadások a kapunk elé, ahol  nagy Sándor és a védõink óriási munkát végeznek. Egy bak oldali szögletnél pedig a kapufa is segített. 
95. perc: Kamber nagy jobb oldali bedobása után, középen Eppel csúsztatta meg a labdát és a védõk gyûrûjében érkezõ Lanzafame, néhány méterrõl, a kapunkba fejelt. 1 – 0. 
A gól után, Lanzafame sárga lapot kapott, mert levette a mezét.  
96. perc: Egy szabadrúgásunknál már Nagy Sándor is elõrement fejelni, de labdát a Honvéd játékosok fejelték ki. Zsótér pedig a félpályáról célozta meg az üres kapunkat. A lövése centiméterekkel gurult el a lapunk mellett. 
VÉGEREDMÉNY: 1 –  0  (0 – 0)
Urbányi István vezetõedzõ értékelése: 

Nagyon izgalmas mérkõzést játszottunk, hiszen mindkét csapat számára nagy volt a tét. A bajnoki cím érthetõen óriási motiváció és mi most fel tudtuk venni a versenyt, ezen a téren is a Honvéddal. A mérkõzéseket azonban, a Lanzafamék, a Gerák és a Troghellék döntik el és nekünk az ilyen egyéniségek terén volt nagy lemaradásunk az egész szezonban. A bajnokság most már nélkülünk zajlik tovább, de mi sportszerûen fogunk tovább küzdeni és játszani a hátralévõ mérkõzésken is. 


Marco Rossi vezetõedzõ értékelése: 

Nagyon büszke vagyok a játékosokra mert az utolsó percig hittek abban, hogy megnyerik ezt a mérkõzést. Viszont nagyon ideges vagyok mert ebben az országban nem tisztelik a Budapest Honvédot. A játékvezetésrõl pedig megígértem, hogy nem fogok beszélni és én szavatartó ember vagyok. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz ez a mérkõzésünk és ez be is igazolódott. A Gyirmót játékosai igazi sportemberek, mert végig küzdötték a mérkõzést.