Bravúrosan kezdték a második kört a bajnokságban, hiszen 3-0 – ra verték az MTK Budapest csapatát. Mi a véleménye, a szezon ebben a szakaszában elért eredményről, folytatható ez a jó sorozat?

-Sajnos egy olyan pozícióból kezdtük el ezt a második kört, ami a kiesési pozíció és van egy bizonyos százalék, ami azt mutatja, hogy hány ponttal tudunk bent maradni. Ha ezt lebontom körökre, akkor az első körben sajnos nem szerzetünk annyi pontot, hogy bent maradást érjen. A második körben, mivel kevesebb mérkőzés van, sokkal jobb eredményeket kell elérni ahhoz, hogy bent maradó pozícióba tudjunk maradni. Ez annyi jelent, hogy a követező 11 mérkőzésből, legalább 5 mérkőzést kell nyernünk, hogy sanszunk legyen az utolsó körben, hogy egy ötven százalékos eredménnyel bent tudjunk maradni.

 

Hogyan látja, milyen hatással lesz a bajnoki szünet a csapatra?

-Győztes mérkőzés után jobb ez a két hét szünet. Sokkal felszabadultabbak a játékosok, így könnyebb edzéseket vezényelni, a motiváció is jobb.  Az, hogy ez most a játékra, hogy hat ki, ezt soha nem tudjuk meg. Nehéz szüneteket tartani egy bajnoki ritmusban, de azt gondolom mindenki koncentrált, és a következő feladatra gondolunk. Próbáljuk erősíteni az erősségeinket, és fejleszteni a gyengeségeinket.

Következő bajnoki mérkőzésen a Kisvárda csapatát fogadjátok hazai pályán. Legutóbb tétmérkőzésen 2-1-s végeredmény született és lehet azt mondani, hogy azon a mérkőzésen maradt egy kis hiányérzet a csapatban. Milyen mérkőzésre számít a jelenleg 3. helyen álló csapat ellen?

-Az ember mindig próbálja értékelni a meccseket. Az elmúlt meccsen, amikor vesztesen hagytuk el a pályát, úgy érzem a játékunkban benne volt az a bravúr, hogy pontot, vagy pontokat kellett volna szerezni. Ráadásul emberhiányba játszott hosszú időn keresztül a Kisvárda. Sajnos ott a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni hatékonyan. Nem kesergünk, a következő feladatra koncentrálunk. Úgy gondolom a Kisvárda egy nagyon masszív, erős csapat, él csapattá nőtte ki magát. Kellettek hozzá a jó igazolások, racionálisan, céltudatosan igazolt a Kisvárda. Jó játékosaik vannak, de bízom abban, hogy hazai pályán, ha mindenki a maximumot nyújtja, van esélyünk arra, hogy le tudjuk győzni, de nem lesz egy könnyű mérkőzés.

Hogyan készülnek egy-egy mérkőzésre, mennyire számít az ellenfél ismerete, illetve a saját játékerő?

-Egy mérkőzésre való felkészülésre megvan mindennek a tematikája. Mind edzésmódszerben, mind fejben és mentálisan. A srácok ebben partnerek, tehát mindenki maximálisan odateszi magát és próbál koncentrálni a feladatokra. Az ellenfél ismerete az alapkérdés. Taktikai dolgokra is nagy hangsúlyt fektetünk, próbáljuk megtalálni az ellenfél játékában a gyenge pontokat és azokat kihasználni, és természetesen a saját erősségeinket megerőltetni a mérkőzésen és arra is olyan hangsúlyt fektetni, hogy az minél jobban működjön.