Remek híreket kapott Helembai Márk, az NB II-es Gyirmót 19 éves játékosa, akinek az ősszel tört be négy helyen is a koponyája egy, a pályán történt ütközést követően.

Helembai Márk, a Gyirmót 19 éves védője még a Nyíregyháza elleni, októberi NB II-es mérkőzésen fejelt össze egyik ellenfelével, négy helyen betört a koponyája, és csak millimétereken múlt, hogy nem történt agyi sérülése és így nem kellett megműteni. Tíz napot töltött a kórházban, ahol eleinte mesterséges kómában tartották, az akkori előrejelzések szerint a teljes felépüléséhez hat-nyolc hetet adtak az orvosok.

A fiatal bekknek a rehabilitáció során többek között fogat mosni és beszélni is szinte újra kellett tanulnia, majd novemberben már labdába is rúghatott hivatalos mérkőzésen, igaz, egyelőre csak vendégként, a kezdőrúgást elvégezve. Akkor a január 6-i kontrollvizsgálat tűnt sorsdöntőnek, amelyre már sor is került.

A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Helembai rendkívül pozitív híreket kapott profi karrierje folytatását illetően, hiszen a súlyos esetet követően alig pár hónappal tökéletesen gyógyultnak nyilvánították.

Mindez azt jelenti, hogy a hátvéd vissza is költözik Gyirmótra és újra csapata rendelkezésére állhat majd, bár egyelőre csak az edzéseken. Jövő hét hétfőtől elkezdheti az egyéni foglalkozásokat klubjánál a fiatal játékos,

és 2-3 hónapon át egy olyan védőpántot visel majd, mint amilyet korábban Raúl Jimenez, az angol Wolverhampton mexikói támadója is hordott, miután a David Luizzal történt ütközését követően szintén koponyatörést szenvedett.

Pár hónap múlva még egy fontos kontroll MR-vizsgálat vár a védőre, akkor azt nézik meg, milyen hatással voltak koponyacsontjának állapotára a fejelések.

Forrás:csakfoci.hu