A Bosznia – Hercegovinai labdarúgó bajnokság elsõ osztályából,a Premijer Liga – ból két csapat is részt vesz az idei téli tornán. Az”A”csoportban szereplõ Siroki Brijeg  és acsütörtöki ellenfelünk, az FK Krupa.

 

1. Zeljeznicar                           41pont

2. Zrinjski Mostar                    40pont

3. FK Sarajevo                          35pont

4. Siroki Brijeg                         35pont           18 mérkõzés    11        2          5          30– 13

5. FK Krupa                              31pont            18 mérkõzés    8          7          3          24– 16

 

Bosanska Krupa városának csapata, az FK Krupa 2016 – 2017 –ban, újoncként az ötödik helyen végzett a bosnyák élvonalban.  2015 – 2016 – ban megnyerték a második osztályúbajnokságot, amelybõl kettõ is van Bosznia – Hercegovinában. Ebben az osztálybanugyain külön pontvadászatot rendeznek a Bosznia – Hercegovinai Föderáció és a Boszniai Szerb Köztársaságcsapatai. A Bosznia – Hercegovina északi részén fekvõ Krupa város lakói, szintekizárólag muszlim bosnyákok, tehát a Föderáció bajnokaként jutottak fel azélvonalba, ahol viszont már vegyesen szerepelnek a bosnyák és szerb nemzetiségûcsapatok.  

A bosnyák futball pedig nagyon gyors tempóban fejlõdikhiszen, Bosznia és Hercegovina válogatottja nagymeglepetésre kijutott a tavalyi brazíliai világbajnokságra, ahol annakellenére, hogy nem került tovább a csoportból, nem vallott szégyent. Aszövetség alig 20 éve tagja a FIFA-nak, amelynek ranglistáján nem is olyanrégen még a 173. helyet foglalták el. Mára azonban tartósan az elsõ ötvenbentanyáznak, sõt 2013 augusztusában egészen a 13. pozícióig kúsztak fel

Az 1983 – ban alakult FK Krupa vezetõedzõje most a 46 éves SlobodanStarcevic, aki rendszeresen a 4- 2- 3 – 1 – es taktikai felállításban küldipályára a csapatát. A bosnyák és szerb labdarúgók közül a két méter magas belsõvédõ, Aleksandar Vukotic meghatározó játékos, aki még csak 22 éves, de márcsapatkapitány. Összességében is jellemzõ a bosnyák csapatra, hogy fiatal játékosokalkotják, akik kemények, harcosak és mentálisan erõsek. Van viszont lét tapasztaltabb labdarúgójuk is, akik közül a31 éves támadó Nusmir Fajic is remekül használja ki a testi erejét és a 195centiméteres magasságát. A most érkezett 28 éves középpályás, Goran Galesic pedigegy rutinos, technikás futballista, aki a belga Beerschot AC, a moldáv SheriffTiraspol és a szerb NK Celje és FC Kooper játékosa is volt.  

 

Kapusok:

Nevres Fejzic, Jovan Kutic

 

Hátvédek:

Radosav Aleksic, Vladimir Ilic, Irfan Jasarevic, IgorMakitan, Stojan Maksimovic (szerb), Sasa Nikodijevic (szerb), Kerim Palic,Aleksandar Vukotic (szerb)

 

Középpályások:

Stefan Dabic (szerb), Nikola Dujakovic, Goran Galesic,Miljan Ljubenovic (szerb), Aleksa Matic (szerb), Zoran Milutinovic, NemanjaMirosavljevic (szerb), Zoran Samara, Stefan Savic, Ajdin Redzic  

 

Támadók:

Nusmir Fajic, Elvir Koljic, Lazar Marjanovic (szerb),Slobodan Milanovic (szerb)