MLSZ Regionális U17 Kiemelt Rájátszás

Gyirmót SE Győr – DEAC  4-0 (2-0)

Gyirmót, Alcufer Stadion: 176 néző

Játékvezető: Papp Ádám (Tóth Csaba János, Nagy Barnabás)

Gyirmót: Papp Zs. – Lengyel B., Albrecht, Neskov O., Árpási B. – Szemeti (Glázer M. 71) – Hajdu, Árpási K., Neskov M. (Takács D. 80) – Szecsődi, Szabó M. (Káli 71)

Vezetőedző: Koltai Tamás

DEAC: Szalóki – Gáll (Sámi 57), Boros, Grecskó (Kozma 79), Juhász Zs. – Vékony (Csubák sz), Terdik (Ari 57) – Pásztor (Pelyvás 72), Kelemen, Papp G. – Nagy A.

Vezetőedző: Kertész Tamás

Gólszerző: Szecsődi (1-0) a 16., Szecsődi (2-0) a 27., Szecsődi (3-0) az 56.,  Árpási (4-0) a 78. percben

Fiataljaink vezetőedzője Koltai Tamás bizakodó volt a párharc első mérkőzése előtt: – Hosszú szezont hagytunk magunk mögött, de van még néhány fontos meccsünk a végére. Megpróbáljuk kicsit külön kezelni a regionális bajnokságot és a rájátszást, de bátran kijelenthetem, hogy teljesen megérdemelten jutottunk idáig. Tizennégy csapattal indultunk, de egy kizárás után tizenhárom együttesből lettünk elsők. Négy fordulóval a vége előtt bajnokok lettünk, ami segítette a felkészülésünket, hiszen a sérültek és betegek miatt tudtunk rotálni ezeken a találkozókon. Most már kiegyenesedtünk, kiegészültünk, így a legjobb kerettel várhatjuk a kezdő sípszót. Megnéztem ellenfelünket, a keleti regionális bajnok DEAC együttesét, próbálnak kultúrált futballt játszani, de mindenképpen szem előtt kell tartanunk, hogy kettő meccs alatt dől el a párharc. Nagyon készülnek a srácok, az egész évben pozitív ívet produkáltak, ha ezt tudják tartani, akkor az eredmény sem marad el. Megérdemelnék, hogy jövőre az Országos Alapcsoport bajnoki küzdelmeiben szerepeljenek, ami mindenképpen nagy lépés lenne fejlődésük szempontjából.

Meglehetősen ázott, ezért csúszós, de kiváló talajon kezdődött a párharc első, Marcal-parti felvonása, ugyanis a játékot indító sípszó előtt intenzíven esett az eső.

Szűk negyedórát kellett várni az első igazi gólhelyzetre, amikor egy bal oldali hazai támadás végén Szecsődi Máté lőtt ballal 10 méterről, de Szalóki Norbert bravúrral tolta a labdát kapu fölé. Ami ekkor nem sikerült, az néhány perc múlva gólt eredményezett, amikor Neskov Milán bal oldali beadása után ismét Szecsődi elé került a labda, most viszont ballal 8 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A játék irányítása továbbra is csapatunk kezében maradt, mi több, félórai játék után ez újabb gólban is megmutatkozott, amikor ismét Szecsődi került helyzetbe középen, majd az átvétel után ballal 8 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-0). Meglehetősen borús időjárási körülmények kíséretében kezdődött a találkozó, de a hazai gólok az idő múlásával a napot is előcsalogatták, így ekkor már kellemes futballidő kísérte a küzdelmet. A játékrész döntő hányadában sárga-kék csapatunk akarata érvényesült, ami kettőször is gólörömben csúcsosodhatott ki.

Szünet után is folytatódott a hazai mezőnyfölény, a vendégek ritkán jutottak el a hazai kapu előteréig. A meggyőző, nyugodt, taktikus játék újabb gólt eredményezett, amikor megint csak baloldalról induló támadás végén a bal összekötő helyén érkező Szecsődi Máté az átvételt követően 15 méterről ballal ütemtelenül lőtte el a labdát, ami ezt követően a bal alsó sarokba csorgott (3-0). A mérkőzés záró szakaszában sem enyhült a hazai fölény, ami újabb gólt eredményezett, amikor Árpási Kristóf lépett ki jó ütemben a jobb oldalon, majd kapura törése után ballal 12 méterről a kapu jobb oldalába helyezett (4-0). Végig magabiztosan dominálva futballoztak fiataljaink, akik e mellett szép gólokat szereztek, így megnyugtatónak tűnő előnnyel várhatják a párharc második felvonását.

Koltai Tamás: A találkozó elején kissé álmosan kezdtünk, extra teljesítményekkel, jól játszva, szép gólokkal, igazi csapatként még ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Ha az utolsó passzaink pontosabbak, még szebb eredményt érhettünk volna el. Megvan az i-re a karika, amit remélem a visszavágón sikerül beszíneznünk.

Kertész Tamás: Azt kaptuk a mérkőzésen, amire számítottunk, viszont sem a labdás, sem a labda nélküli játékunkban nem tudtuk azt nyújtani, amit szerettünk volna. Tudtuk, hogy miben erősek a hazaiak, mégis azokban a szituációkban hibáztunk. Hat hazai lövésből kaptunk négy gólt, mi viszont kettő lehetőségből sem találtuk el a kaput. Nem fogunk feltartott kezekkel játszani a visszavágón, hiszen veszíteni valónk nincs, ezért nyílt sisakkal próbálunk támadni, hogy visszajöhessünk a párharcba.