Gyirmót FC Győr – Dorogi FC 1-1 (0–1)

MERKANTIL BANK LIGA 21. forduló

Gyirmót, ALCUFER Stadion: 521 néző.

Játékvezető: Derdák Marcell (Kulman Tamás, Punyi Gyula)

Gyirmót: Hársfalvi – Major, Hudák, Hajdú, Nahirnij – Vass Á.(Kovács D. 53) – Medgyes (Soltész 71), Kovács M.(Berki 81), Nagy P.(Kicsun 53), Madarász – Simon A.(Pethő 71)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Dorog: Molnár Zs. – Barna, Gyúrácz, Preklet, Papp M. – Tomás, Sztojka (Kovács O. 90)– Kopornai (Király P. 72), Albert, Magyari (Szerencsi 72)– Szalai J.(Vígh Á. 90)

Vezetőedző: Marián Sluka

Gólszerző: Szalai J. (0-1) a 41., Berki I. (1-1) a 84. percben

41. perc: Egy rövid védelmi felszabadítás után Szalai József elé került a labda, aki egy lövőcsel után ballal 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

84. perc: Berki a jobb összekötő helyétől ballal 16 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-1).

A téli szünetet követő futballtavasz első mérkőzésén a sereghajtó Dorog látogatott az ALCUFER Stadionba, így – nem lebecsülve a vendégeket – joggal bízhattak szimpatizánsaink a jó eredményben.

A találkozó első gólszerzési lehetősége a vendégek előtt adódott, de Magyari fejesénél Hársfalvi hárítani tudott. A játékrész derekán a nagy visszatérő Madarász Márk előtt adódott óriási helyzet, amikor Nagy Patrikkal történt összjátéka után tíz méterről ballal lőtt, de Molnár Zsombor nagy bravúrral kapu fölé tenyerelte a labdát. Bő félórai játék után Sztojka Dominik szép cselek után került helyzetbe, de ballal a bal kapufa mellé lőtt. A félidő utolsó perceiben Szalai József egyéni alakítása után vezetést szerzett a vendéggárda.

Fordulás után feljebb tolta játékát csapatunk, több hangsúlyt fektetve a pontos támadásokra, azonban a vendégek védelme rendre meggátolta a gólszerzési törekvéseket. A mérkőzés utolsó tíz perce dorogi helyzettel indult, amikor Szerencsi István tört előre a baloldalról, de 15 méterről a bal kapufa mellé lőtt. A sorozatos hazai cseréknek köszönhetően megélénkült a játék, mi több, az egyenlítés is összejött, amikor Berki István ballal mesterien csavart a jobb felső sarokba (1-1).

Csapatunk játéka sajnos elmaradt attól, amit a cél érdekében remélni lehetett a tavaszi nyitó mérkőzésen, hiszen a rendkívül fegyelmezetten védekező sereghajtó dorogi együttes végig masszívan megszállta saját térfelét, így támadóink ritkán tudtak helyzeteket kialakítani.

Csertői Aurél: Masszívan és agresszívan védekeztek a vendégek, akik ellen kevés helyzetet tudtunk kidolgozni, így a gólunk csak az egyenlítésre volt elég.

Marián Sluka: Maximálisan elégedett vagyok a csapatommal. Tudatosan támadtuk le ellenfelünket, de egy ilyen jó csapat ellen végig kell koncentrálni, hogy meg tudjuk tartani előnyünket.