A bajnoki küzdelemsorozat kezdeti nehézségeit – reményeink szerint nem csak – átmenetileg feledtetve a nyolcadik fordulóban az Újpest otthonából sikerült elhozni csapatunknak a három pontot, ami után bizakodva készülhetett az ezt követő hazai találkozóra, amikor az élmezőnyhöz tartozó Paks FC. együttesét láttuk vendégül a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján, az ALCUFER Stadionban. Nehéznek ígérkezett e találkozó is, hiszen vezetőedzőnk Csertői Aurél korábbi együttese lőtt gólok tekintetében a leghatékonyabb támadójátékkal bíró ellenfél látogatott hozzánk, bár az is tény volt, hogy a ZTE-vel karöltve a legtöbbet is kapták az addig lejátszott találkozóik során. A babonák számszimbolikára vonatkozó históriakönyve szerink a 9-es a tökéletesség száma, aminek tükrében kijelenthető, hogy az első játékrészben eldönthette volna együttesünk a találkozót, szünet után azonban nőtt a nyomás a védelmünkre és a záró sípszót követő végeredmény (2-1) számunkra mindenképpen megfelel eme jelzőnek. A száraz tény mellett be kell azonban ismerni, hogy ezen a találkozón Fortuna istenasszony is kegyeibe fogadta csapatunkat, de ez a „támogatás” nem volt érdemtelen, hiszen játékosaink a mérkőzés egészében sokat tettek azért, hogy ezt kiérdemeljék, így immár hazai pályán is győztesen ünnepelhettek.

       A tízedik fordulóban ismét egy nehéznek ígérkező párharc vár együttesünkre, ugyanis a sorsolás az 1920-ban alapított, majd 2002-ben élvonalbeli bajnoki címet szerző Zalaegerszegi TE otthonába szólít minket, amely a mögöttünk hagyott hétvégén szintén figyelemre méltó eredményt ért el, amikor a Ferencváros ellen idegenben tudott győzni. Ezzel a sikerrel leendő ellenfelünk is alátámasztotta azt a nézetet, miszerint ebben a tizenkettő csapatos bajnokságban meglehetősen kiegyenlítettek az erőviszonyok, és ha egy korábban esélyesebb csapat gyengébb napot fog ki. akkor igen is legyőzhető, így volt ez a tavalyi bajnok otthonában is.

       A ZTE az eddigi kilenc fordulóban először otthon osztozott a pontokon a MOL Fehérvárral (o: 1-1), majd kikapott a Mezőkövesdtől (i: 3-2) és a Puskás Akadémiától (o: 1-3). Ezek után Debrecenben aratott bravúros győzelmet (i: 1-2), amit azonban feledtetett a Honvéd elleni hazai vereség (o: 1-3), majd Újpesten egy gól gazdag mérkőzésen ért el döntetlent (i: 2-2). A Magyar Kupában aratott fölényes váci győzelem (i: 0-4) után a Paks vitte el a pontokat Zalaegerszegről (o: 2-5), majd az MTK Budapestet győzték le (o: 2-0), ami után következett a már említett zöld-fehérek elleni győzelem (i:1-2). Az így szerzett 11 ponttal a tabella hetedik helyén állnak, míg mi a négy vereségünk és a három döntetlenünk mellett az utóbbi kettő fordulóban, idegenben és hazai környezetben is győzni tudtunk, ami kilenc pontot eredményezett, ennek köszönhetően továbbra is a veszélyzónában, a 11. helyen tanyázunk. Mindkét együttes két győzelemmel érkezik tehát a pénteki randevúra, így kijelenthető, hogy önbizalom tekintetében egyik oldalon sem szenvednek hiányt a csapatok. Ezt a lélektani megnyugvást reményeink szerint a maga javára tudja fordítani csapatunk, hiszen a hasonló eredmények a célok ismeretében „többet jelenthetnek”, mint az általuk kiérdemelt három bajnoki pont.

       Az egymás elleni találkozók tekintetében kijelenthető, hogy kiegyenlített a két csapat eredménysora, hiszen az utóbbi öt mérkőzésen 2017-ben kétszer a Gyirmót, 2018-ban szintén kétszer a ZTE örülhetett, míg az idén januárban vívott felkészülési meccsen barátságos gólnélküli eredmény született.

A tízedik forduló pénteki játéknapjának ebéd utáni kellemes időtöltést kínáló nyitó mérkőzése, a Zalaegerszegi TE FC – Gyirmót FC Győr találkozó 15.30. órakor kezdődik, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.