Gyirmót FC Győr – Kolorcity Kazincbarcika 2-2 (2–1)

Gyirmót: 540 néző.

Játékvezető: Káprály Mihály (Aradi József, Kovács Gábor)

Gyirmót: Hársfalvi – Polgár (Szegi 90), Hudák, Csörgő, Jova B. (Helembai 73)– Kovács M., Kovács D. (Kicsun 60) – Takács R., Madarász (Szőke sz), Medgyes – Pethő (Erdei 60)

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Kazincbarcika: Tóth B. – Ternován, Szekszárdi (Szemere 64), Heil, Papp M., Kotula – Kártik (Ádám F. 78), Csilus T., Szabó B. (Csatári sz)– Pekár (Kurdics 78), Pinte

Vezetőedző: Csábi József

Gólszerző: Takács R. (1-0) a 3., Pethő (öngól, 1-1) a 20., Madarász (2-1) a 32., Papp M. (2-2) az 57. percben.

3. perc: Medgyes bal oldali beadása után Takács R. érkezett a rövidsaroknál és 4 méterről ballal a kapu jobb oldalába lőtt (1-0)

20. perc: Pekár ívelt a kapu elé jobb oldali szabadrúgásból, a menteni szándékozó Pethő fején megcsúszott a labda, ami így a jobb alsó sarokba hullott (1-1).

32. perc: Medgyes bal oldali beadása után Pethő remekül készítette le a labdát az érkező Madarász elé, aki jobbal 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-1).

57. perc: Csilus T. ívelte a labdát középről a bal oldalon felfutó Kotula felé, aki pontosan játszott középre, az érkező Papp M. pedig 3 méterről a kapu közepébe, a léc alá fejelt (2-2).

Úgy kezdte csapatunk a mérkőzést, ahogyan minden szakvezető és szurkoló szeretné, ugyanis már az első percekben sikerült gólnak örülni, amikor egy remek bal oldali akció végén Takács Ronald vette be közelről a vendégek kapuját. A játékrész derekán egy jobb oldali szabadrúgás után egy szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően egyenlített a Barcika, de félórai játék elteltével szintén egy bal oldali támadás vezetett eredményre, amikor Madarász révén ismét előnybe kerültünk.

A második játékrész azonban rémálom szerűen folytatódott, hiszen egy véleményes játékvezetői ítélet miatt megfogyatkozott csapatunk. Az emberelőnyt aztán Papp M. révén hamar gólra is váltottak a vendégek, amivel ismét egalizáltak. Emberelőnye birtokában próbált több energiát fektetni támadásaiba a barcikai együttes, míg a Gyirmót visszaállva saját térfelére a veszélyes kontráiban bízott, a megszerzett labdákból ötletesen futballozva időnként így is ellenfele fölé nőtt. A hosszabbítás pillanataiban óriási esély adódott a győzelem kiharcolására, amikor Hudák Dávid fejese után a jobb felső sarokra tartó labdát Tóth Balázs óriási bravúrral tudta hárítani. Újabb gól azonban már nem született, így hét fordulóval a hátunk mögött is tovább várat magára az első győzelem.

Csizmadia Csaba: Egyszerűen nem tudom szakmailag értékelni a meccset. Addig amíg saját magunknak fejelünk gólt, addig ezzel egy vezetőedző ezzel nem tud mit kezdeni. Előnnyel fordulunk, szünet után egy véleményes döntés után már azt kell mondanom, hogy valamiért nagyon húz minket az a bizonyos ág. Tíz emberrel is jobbak voltunk a Barcikaiaknál, mi focizunk, ellenfeleink pedig tördelik a játékot. Nincs szerencsénk, aki látta a mérkőzéseinket, az tudhatja, hogy

Csábi József: Tipikusan az a mérkőzés volt, amelyiken félig üres a pohár esete játszódott le. Kétszer álltunk talpra, nagyon értékes pontot szereztünk egy jó csapat otthonában, viszont a végén megnyerhettük volna a mérkőzést, de sajnálom, hogy nem így történt.