– Nagyon örültünk annak, hogy sikerült legyõznünk a Szeged2011 Grosics Akadémia csapatát, de a játékunkkal, közel sem vagyunkelégedettek. Én pedig, személy szerint is ugyanezt gondolom, mert igaz rúgtamegy fontos gólt, de nem játszottam jól. Nincs tehát, hurrá hangulat azöltözõnkben, mert tudjuk, hogy a hátralévõ találkozókon, ennél jobbteljesítményt kell nyújtanunk. Az elmúlt két fordulóban megszerzett hatpontunkkal, most ott vagyunk a közvetlen élmezõny mögött. Ezt a helyzetünketpedig csak akkor tudjuk megerõsíteni, ha a hétvégén a tudásunk legjavát adjukBékéscsabán és utána a további fordulókban, amikor sok úgynevezett hat pontostalálkozónk lesz még.  

A Soroksár SC és Kazincbarcikai SC elleni sikertelen hazaimérkõzések után, mennyire lehet majd görcsoldó, hogy most Gyirmóton sikerülthárom pontot szerezni?

– Nagyon bízunk abban, hogy ez a kiszenvedett gyõzelem, egyfordulópont lesz majd a játékunkban és ezentúl, otthon is eredményesebbekleszünk. Azt látjuk, hogy nekünk nehezebb hazai környezetben futballozni, mertaz ellenfeleink itt kevésbé vállalják fel a nyílt játékot. A egyetlen kivétel,csak a Zalaegerszegi TE gárdája volt és õk bele is szaladtak egy súlyosvereségbe. A többi ellenfelünk, nagyon megszervezett és felállt védekezéseellen, viszont eddig nagyon nehezen találtuk meg az ellenszert. Ilyenszempontból, idegenben eddig könnyebb dolgunk volt, mert rendre elõnybenjátszhattunk és így a már kockáztatni kényszerülõ hazai csapatok ellen, többterületünk volt. Értékesek is, az így megszerzett nagy gólarányú gyõzelmeink,de azt is pontosan tudjuk, hogy idegenben, a nem a bajnokságunk legerõsebbcsapataival játszottunk.               

A következõ hazai mérkõzésünkön, az MTK Budapest lesz azellenfél. Te is úgy gondolod, hogy a budapesti kék – fehérek, kiemelkednek mosta mezõnybõl?

– Amennyiben a játékos keretüket nézzük, akkor igen ésegyelõre ezt az eredményeikkel is alá támasztják. Az egészen biztos, hogy õkmindvégig harcban lesznek a feljutást jelentõ helyekért, de a bajnoki címetnekik sem elõre odaadni. Ebben az osztályban ugyanis, nincsenek meglepetések,mert itt bármelyik csapat legyõzheti, az aktuális ellenfelét. Döntõ tényezõlehet az aznapi forma vagy akár az is, hogy a nagyon fiatal, tehát a 97 – es és98 –as játékosok, mennyire tudnak stabilan futballozni. De talán a legfontosabbaz, hogy kulcsjátékosai közül, éppen kiket kell, valamilyen okból nélkülöznieegy csapatnak. Ez az állítás pedig ránk nézve is igaz, hiszen Kiss Máté vagySimon András jelenléte és játéka, a Gyirmót FC Gyõr teljesítményét isalapvetõen meghatározza.   

Nagy Patrikot is lehet már, a csapatunk kulcsjátékosai közésorolni?

– Saját magamat én semmiképpen sem szeretném ide helyezni.Nekem most az is nagy öröm, hogy sikerült bebizonyítanom, hogy érdemes voltleigazolni engem Gyirmótra. Kilenc mérkõzésen játszottam és ezeken sikerült hatgólt rúgnom. Õszintén megmondom, hogy ez pedig még engem is nagyon meglepett ésazt hiszem, hogy nagyon jó lehet a mutatóm, a gólhelyzetek kihasználásátilletõen. Sokat is gyakoroljuk a támadások befejezését és én pedig megpróbálokhiggadt maradni, amikor gólhelyzetbe kerülök. A pályafutásom során, eddig jó hakét – három találatom volt bajnokságonként. de tavaly például, 35 mérkõzésenjátszottam Sopronban és egyetlen gólt sem szereztem. Az igaz, hogy én eddigjobbára védekezõ középpályást játszottam és most Gyirmóton sokkal támadóbbszerepkörben futballozhatok. Nagyon élvezem is ezt a játékot, mert mögöttemKiss Mátéval és elõttem Simon Andrással, igazi összjátékot játszunk a pályatengelyében.          

Amikor Gyirmótra igazoltál, azt nyilatkoztad, hogy hosszútávra tervezel itt. 63 élvonalbeli mérkõzésed pedig van már, tehát adja magátaz a kérdés, hogy növelni fogod – e, ennek számát a Gyirmóttal?

– Abban egészen biztos vagyok, hogy a bajnokság elején fogunkvégezni és így mindvégig harcban leszünk a feljutást érõ helyekért. Ebbõl aszempontból viszont nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, hiszen a már említettMTK Budapest mellett, még öt – hat csapatnak ugyanez a célja. Mi most még elégkétarcúak vagyunk, hiszen vannak nagyon erõs csapatrészeink, de azt is látnunkkell, hogy vannak olyanok is, amelyek még gyengébben teljesítenek. Én azonbanúgy látom, hogy javíthatóak a hiányosságaink, mert nagyon jó közösséget alkotez a csapat és akarja is a sikert. Én pedig nagyon jól érzem magam Gyirmóton,sõt elmondhatom, hogy még jobban is sikerült minden mint, ahogyan azt a nyáronreméltem. Az tehát egyértelmû, hogy a  Gyirmót FC Gyõrrel szívesen bevállalnék mégelsõ osztályú mérkõzéseket.