Fájdalommal tudatjuk, hogy a WKW ETO FC Győr Legendája a kétszeres magyar bajnok Mile Sándor 70 éves korában 2020.01.03-án elhunyt. Klubunk vezetői, valamennyi játékosa, illetve szurkolói nevében öszinte részvétünket fejezzük ki. Emlékét örökre megőrizzük.

 

1974 és 1985 között játszott Győrben, 283 zöld-fehérben lejátszott NB I-es meccsén 49 gólt szerzett. A bajnokságot 1982-ben és 1983-ban nyerte meg a kisalföldiekkel, míg 1979-ben Magyar Kupát nyert.
Tavaly augusztusban így nyilatkozott az ETO-hoz kapcsolódó legkedvesebb emlékeiről a Kisalföldnek:
“A német Düsseldorf csapatával 1974-ben játszottunk. Itthon kettő-nullra nyertünk, ott viszont hárommal kikaptunk, mert az orosz bíró úgy elcsalta a meccset, ahogy kell. Felejthetetlenek a Juventus elleni meccsek is, Győrben behoztuk a hátrányunkat, amikor jött az a bizonyos Pozsgai-féle kiállítás, utána kaptunk egy gólt és azzal kiestünk. Aztán jött a Verebes-korszak, a liége-i null-öt.”
“Beszedtünk két óriási lesgólt, Hlagyvikot kiállították, de a meccs után megbeszéltük, ezt kár lenne a játékvezetőre fogni. Feleslegesen kitámadtunk, Verebes mindenáron gólt akart rúgatni velünk és a belgák ezt ügyesen kihasználták. A csodálatos visszavágón megpróbáltuk a lehetetlent, három-nullig jutottunk, de a szurkolóink így is remekül szórakoztak. Említhetem a Manchester United elleni kettő-kettőt, aztán természetesen a bajnoki címeket eldöntő győzelmeket, különösen az Üllői úti négy-hármas győzelmet. Szerencsére van szép emlékem bőven.”
Forrás: nb2.hu