Gyirmót FC Győr – Nyíregyzáza Spartacus FC

  2-4  (2–0)

Gyirmót: 711 éző.

Játékvezető: Zierkelbach Péter (Máyer Gábor, Kiss Balázs)

Gyirmót: Hársfalvi – Polgár, Hudák, Szegi, Jova B.- Kovács M., Kovács D. (Takács R. 82) – Soltész, Madarász (Szőke 73), Medgyes – Adamcsek (Pethő 73)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Nyíregyháza: Fejér – Farkas B., Rjaskó (Kesztyűs sz), Gengeliczki, Baki, Nagy B. – Nagy D. (Novák 83), Toma, Tamás O. (Herjeczki sz), Géresi (Kovácsréti 61) – Bouard (Gresó 81)

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Gólszerző: Soltész (11-esből, 1-0) a 12. percben.

12. perc: Baki Ákos akasztotta középen a labdát átvenni szándékozó Adamcseket, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, s amiből Soltész ballal a kapu közepébe lőtt (1-0).

34. perc: Egy bal oldali hazai akció végén a bal összekötő helyén felzárkózó Madarász elé került a labda, aki állítás nélkül jobbal 22 méterről a bal felső sarokba lőtt (2-0).

62. perc: Herjeczki bal oldali beadása után a hosszúsaroknál érkező Gengeliczki 2 méterről helyezett a kapu bal oldalába (2-1).

69. perc: Nagy D. jobb oldali szöglete után Bouard csúsztatta Baki Á. elé a labdát, aki előrevetődve 3 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-2).

78. perc: Toma távoli lövése után a lecsorgó labda Bouard elé került, aki kicselezte Hársfalvit, majd készített Gengeliczki elé, aki a gólvonalról a kapu jobb oldalába helyezett (2-3).

88. perc: Nagy B. ívelt a kapu elé a bal oldalról, a jobbról érkező Novák pedig 7 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2-4).

A vendégek nyitották a helyzetek sorát, de Nagy D., majd Bouard lehetősége sem ért gólt. Nem így a másik kapunál, amikor Adamcsek harcolt ki büntetőt, amiből szűk negyedóra elteltével Soltész D. szerzett előnyt, amit félórai játék után Madarász duplázott meg egy kitűnő találattal.

Szünet után nagyobb sebességre próbált kapcsolni a Nyíregyháza, de az igazán nagy helyzet így is Madarász előtt adódott, ő azonban kapura törése után a bal alsó sarok mellé lőtt. A vendégek erőfeszítése a játékrész derekán vezetett eredményre, amikor Gengeliczki közeli góljával jöttek vissza a mérkőzésbe. A találat további lendületet adott a nyírségieknek, akik újabb néhány perc elteltével Baki révén már az egyenlítésnek örülhettek. Ez sem volt elég a piros-kékeknek, ugyanis egy újabb közeli találattal a vezetést is megszerezték.

Az első félidőben a hazaiak akarata érvényesült, ami kettő gólban és ekkor vélt megnyugtató előnyben is megmutatkozott, de a szünet után óriásit változott a játék képe. Az addig jól futballozó sárga-kékek teljesítménye visszaesett, míg a vendégek szinte megtáltosodtak, és látványos játékkal megfordították a mérkőzés állását.

Megszakadt ezzel a Gyirmót bajnoki veretlenségi sorozata, a két csapat egymás elleni vendégsiker hegemóniája viszont tovább folytatódott.

Tamási Zsolt: Kettőgólos előnyünk birtokában meccslabdánk volt Madarász révén, de nem tudott vele élni. Minden erejét mozgósította a Nyíregyháza az eredmény érdekében és ismét bizonyította, hogy jó csapat.

Tímár Krisztián: Az első félidőben is jól játszottunk, de a korai büntető visszavetett minket. A félidőben néhány módosítást hajtottunk végre, amire jól reagált csapatunk. Óriási szívről tettek tanúbizonyságot játékosaink, komoly ambíció van bennük, fizikálisan is jobban bírtuk a meccset, fokozatosan felőröltük a hazaiakat és szép gólokat szerezve megérdemelten nyertünk.