Futballal fűszerezett napon vehettek részt a gyirmóti és győri lakosok egyaránt a munka ünnepén, május elsején, ugyanis az Aranyhal Szabadidőpark rendkívül színes programokkal várta a kilátogatókat, mellette pedig a szomszédos Gyirmóti Sportcentrumban ebéd előtt lépett pályára a kék-sárgák második csapata, akik egy küzdelmes, de sajnos gól nélküli mérkőzéssel indították a sportos napot. Akinek esetleg ez nem volt elég, az a 10. Halászléfőző Versenyen végigkóstolhatta a klasszikus és különleges ételeket, majd útra kelhetett a fővárosba, ahol viszont az első csapat vendégszerepelt az Újpest otthonában.

E találkozót felvezetve a hazaiak saját műsorfüzetükben „Újra a Szuszában a szezonunk mumusa” címmel nyitották a találkozó beharangozását, ugyanis a mostani pontvadászatban immár kétszer sikerült győztesen ünnepelni a lila-fehérek ellen, októberben 3-1-re, majd februárban 1-0-ra tudtunk nyerni. Eme apró statisztikai sikerben bízva kezdődött a találkozó, amin Nagy Patrik kapáslövése révén a vezetést is meg tudtuk szerezni, de az első játékrész utolsó pillanataiban Mitrovics egy szerencsés góllal egalizált. Fordulás után Onovo parádés mozdulata révén a hazaiakhoz került az előny, de csapatunk megint csak óriási tartásról tett tanúbizonyságot, amikor nem adta fel és a rendes játékidő utolsó percében Denis Ventura révén ismét egyenlíteni tudott. Sokat tettek, dolgoztak a munka ünnepén játékosaink a jobb eredmény elérése érdekében, de a védekezés rendkívül sok energiát igényelt, kevesebb koncentráció maradt a kontrákból indított támadásokra, amibe ez által többször is hiba csúszott. Ezzel továbbra is veretlenek maradtunk fővárosi mérkőzéseinket tekintve, azonban nyeretlenségi sorozatunk immár tíz meccsesre nőtt, így viszont – céljaink ismeretében – a megszerzett egy pontnak nem tudtunk felhőtlenül örülni.

Van tehát miért fohászkodni, hiszen mint tudjuk, minden sorozat megszakad egyszer, így joggal bízhatunk, hogy a következő, szerdai játéknapon itthon tudjuk tartani a bajnoki pontokat. amikor a Paksi FC.-t látjuk vendégül az ALCUFER Stadionban. Ellenük ugyancsak jó előjelekkel készülhetünk, hiszen az október 16-án játszott gyirmóti találkozón Simon András és Florent Hasani, illetve Ádám Martin góljaival 2-1-es hazai, míg a február 12-i paksi mérkőzésen szintén Ádám Martin, míg nálunk Varga Barnabás duplázott, de az utolsó percekben Denis Ventura első gyirmóti bajnoki gólja vendégsikert eredményezett.   

Az önmagukat „magyar csapatként” emlegető tolna megyeiek együttese 1952-ben alakult, első NBI-es szezonjuk a 2006-2007-es volt, azóta tagjai az élvonalnak, legnagyobb sikerük a 2011-es Ligakupa győzelem, és az akkori bajnoki ezüstérem. Az idei küzdelemsorozat eddigi 30 fordulójában 12 győzelemmel, 5 döntetlennel és 13 vereséggel, 70-57-es gólkülönbséggel és az így szerzett 41 ponttal a középmezőny elején, az 5. helyen állnak, míg mi 6-10-14-es mérkőzés és 29-44-es gólmutatóval, 28 ponttal sereghajtóként várjuk a sikeresebb folytatást.

Vezetőedzőnknek Csertői Aurélnak szintén kellemes emlékei vannak velük kapcsolatban, hiszen 2014 és 2019 között sikeres éveket töltött a zöld-fehérek kispadján, jól ismerheti őket, így reméljük, hogy profi szakemberként tapasztalatát most jelenlegi csapata érdekében tudja kamatoztatni.

Kijelenthető tehát, hogy az utóbbi ellenfelünkkel, az Újpesttel, valamint a leendő Pakssal szemben is jók a mostani statisztikai mutatóink, azonban a fontosabb nyeretlenségi sorozatunk immár tíz meccsesre duzzadt, így reméljük, hogy ez is megszakad egyszer, miért ne éppen most szerdán történhetne mindez.

A remek tavaszi rajt utáni gyengébb időszakot követően fontos lenne, hogy csapatunk vissza tudjon térni a győztes útra, hiszen – „a remény hal meg utoljára” – csak abban az esetben maradhat esély, hogy a bajnokság zárásaként az a bizonyos vonal egyesületünk neve alatt helyezkedhessen el.

Az egymás elleni összevetést tekintve az utóbbi öt találkozóból kettő gól nélküli döntetlen (2016-2017) mellett egy zöld-fehér győzelem (2017: o:3-0), míg a mostani bajnokságban kettő gyirmóti siker (o: 2-1, i: 2-3) született.

Tisztában vagyunk nehéz helyzetünkkel, hiszen sorsunk már nem csak a mi kezünkben van, de legfontosabb célunk továbbra is az, hogy a hátralévő fordulókban annyi pontot tudjunk gyűjteni, ami az élvonalban maradáshoz elegendő, ezért is jó lenne egy önbizalom növelő győzelem.

A hatályos kormányrendelet értelmében, a korábbi ez irányú intézkedések érvényüket vesztették, így a maszkviselési és védettségi igazolványhoz kötött és kapcsolódó szabályok feloldásra kerültek, a sportesemények ezek nélkül is szabadon látogathatóak. 

A jegyinformációkkal kapcsolatos tudnivalókat ide kattintva olvashatják!

A 31. forduló második napjának nyitó mérkőzése a Gyirmót FC Győr – Paksi FC találkozó szerdán 16.30.-kor kezdődik a gyirmóti ALCUFER Stadionban, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetít, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.