2021.12.04. 13.00 | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion | OTP Bank Liga NBI., 15. forduló Nézőszám:785

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi A.- Szegi V., Karacs D., Ikic F., Hajdú Á.- Vass Á.- Medgyes Z., Nagy P.(Lencse L. 75.p.),Radics M.(Vogyicska B., 67.p.), Varga B.- Simon A.(Hasani F., 61.p.)| Vezetőedző: Csertői Aurél

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai Á.- Vadnai D.(Szépe J. 88.p.), Pillár R., Katanec M., Lakvekheliani L.- Kocsis G., Cseke B.- Nagy D.(Madarász M, 67.p.), Cseri T.(Karnitski 88.p.) Besirovic( Calcan, 73.p.)- Jurina(Drazic, 67.p.)| Vezetőedző: Supka Attila

A felzárkózás reményében azt a Mezőkövesdet fogadta csapatunk az ALCUFER Stadionban, amellyel a bajnoki küzdelem sorozat első körében, a negyedik fordulóban gól nélkül volt kénytelen osztozni a bajnoki pontokon. Hazai siker esetén elmozdulhatnánk a veszélyes zónából, azonban mostani feladatunk sem ígérkezett egyszerűnek, hiszen ellenfelünk a középmezőnyben tanyázik.

Az első igazán nagy gólszerzési lehetőség előttünk adódott, de a fejjátékával eddig eredményes, Varga Barnabás, most a lécre bólintott. Szűk fél óra elteltével a vendégek is veszélyt okoztak a kapunk előtt, de Jurina lövése után a VAR kedvezett számunkra.

A szünet után villámrajtot vett a vendég gárda, mikor baloldali szöglet után a felzárkózó Pillár a léc alá fejelve a labdát juttatta előnyhöz csapatát. A mérkőzés záró szakaszáig kiegyenlített mezőny játék alakult ki a pályán, mindkét kapu előtt adódtak kisebb helyzetek, majd az idő múlásával és a sorozatos cseréknek is köszönhetően próbált élénkebben támadni együttesünk, de a vendégek jól zárták le kapujuk előterét. A hosszabbítás pillanataiban még Szegi Vince előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, de sajnos ez is kimaradt, így ismét egy egygólos mérkőzésen veszítettünk.

Csertői Aurél: Ragyogóan kezdtük a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottunk 20 perc alatt, amiket sajnos nem tudtunk értékesíteni. Fontos lett volna, hogy vezetést szerezzünk. Az első félidő második felében az ellenfél akarat érvényesült inkább, holtpontunk volt. Második félidőt szokásunkhoz híven góllal kezdtük, pontrúgásból kaptuk meg a gólt, próbálkoztunk ezután is, voltak így is lehetőségek de az ellenfél nagyon jól védekezett és emellett veszélyes kontrákat is vezettek, bár ezeket szerencsére ki tudtuk védekezni.  Második félidőben nem éltünk a lehetőségekkel, mindig rossz döntéseket hoztunk az utolsó pillanatokban, de volt esély az egyenlítésre.

Supka Attila: Tudtuk, hogy az Aurél csapatai ellen nagyon nehéz játszani és ez be is igazolódott. Nem játszottunk jól, nagyon sok hiba jellemezte a játékunkat az első félidőben, nem tudtunk az ellenfelünk mögé kerülni. Rengeteg eladott labdánk is volt, ezeket nem nagyon engedhetjük meg, mert pont ezért, az előre játék nem lesz gördülékeny. Második félidőben agresszívabban jöttünk ki, mind védekezésben, mind pedig támadásban is több labdát tartottunk meg. Hatékonyságon kellene még javítanunk, mert a minőség benne van a csapatban. Nagyon fontos győzelmet arattunk.